Χρήστος Κάτσικας

Εσείς καλά κ. Κεραμέως;

Λιγότεροι εισακτέοι, λιγότερα τμήματα, ψηλότερες βάσεις εισαγωγής, με λιγότερη διδασκαλία, άπειρα κενά και αμέτρητα ψυχολογικά θέματα εξ αιτίας της απομόνωσης, του εγκλεισμού και της αποκοινωνικοποίησης.

Στην ούγια γράφει Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας στο επάγγελμα, made in ND


Λιγότεροι εισακτέοι, λιγότερα τμήματα, ψηλότερες βάσεις εισαγωγής, με χιλιάδες υποψήφιους που έχουν “εισπράξει” και “σωματοποιήσει” το άγχος των οικογενειών τους, στο βαθμό που δεν δουλεύουν η που δεν φτάνουν τα επιδόματα για να ζήσουν, ή που ενδεχομένως έχουν νοσήσει , η ακόμα χειρότερα , έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους.

Στην ούγια γράφει Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας στο επάγγελμα,  made in ND

Επιτέλους να μάθουμε όλοι που αρχίζει και πού τελειώνει η ατομική ευθύνη! Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι “η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προχωράει κανονικά», “η ύλη προχωράει κανονικά”, «οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην ώρα τους μέσα στον Ιούνιο, όπως έγιναν και πέρυσι”. Ναι όσα ζούμε δεν είναι μια παραφωνία αλλά η “κανονικότητα” του συστήματος.  

Στην ούγια γράφει Ζέτα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας στο επάγγελμα, made in ND

Αλλά στάσου υπάρχει “ελπίδα”! Να οι επιχειρηματίες της γνώσης ως γνώστες των επιχειρήσεων προσφέρουν “ελπίδα”. Τα εμπορικά τους καταστήματα ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους όταν ακουστεί ο ήχος του χρήματος. Καθαρές λύσεις, μακριά από αγωνίες, επιδόσεις, μόρια, βάσεις και άλλες σκοτούρες!

Γνωστή τακτική και καθαγιασμένη τακτική! Πως το έλεγε εκείνος ο περιοδεύων καθολικός μοναχός Τέτζελ που πουλούσε συγχωροχάρτια: «Μόλις ακουστεί ο ήχος του χρυσού νομίσματος που έπεφτε στον δίσκο η ψυχή του πιστού μεταπηδά από το Καθαρτήριο στον Παράδεισο».

Στην ούγια γράφει Σύνδεσμος Ελληνικών Κολλεγίων, made in ND

Και για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για τις παραπάνω επιχειρήσεις ευτυχώς βρέθηκε  και ένας υπουργός του κυβερνώντος κόμματος, ονόματι Άδωνις και ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Εμένα θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν θεωρώ ότι τα ιδιωτικά Κολέγια στην Ελλάδα -ως επί το πλείστον, όχι όλα- παρέχουν υπηρεσίες εφάμιλλες με αυτές των ελληνικών πανεπιστημίων. Δυστυχώς για τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πω ότι τα κολέγια παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες από τα ελληνικά πανεπιστήμια».

Αυτά είπε ο κ. Υπουργός και θα πείτε τώρα ότι δεν είπε και καμιά σοφία… Δεν είπε τίποτε περισσότερο από όσα του υπαγόρευαν τα ταξικά συμφέροντα της κυρίαρχης ελίτ, που είναι η ιδεολογία και η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος! Αυτή είναι η ταξική του θέση, να υπηρετεί τα συμφέροντα της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», των επιχειρηματιών της γνώσης, αντιμετωπίζοντας τα δημόσια πανεπιστήμια ως μαγαζιά που θα πρέπει να λειτουργούν ακριβώς όπως όλα τα άλλα μαγαζιά: να βγάζουν παραδάκι!

Στην ούγια γράφει Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός στο επάγγελμα, made in ND

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το