ΕΡΓ.Α.Σ. Λασιθίου

Εμπρός λαέ μπορείς να τους νικήσεις!

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσεις!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/3 ΣΤΟ ΣΕΛΗΝΑΡΙ 12:00 μ.

Τα νοσοκομεία καταρρέουν. Με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό ακόμη και γάζες. Με ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό. Τέτοιες που μετατρέπουν την εργασία των γιατρών και των νοσηλευτών σε κάτεργο. Με αποτέλεσμα χιλιάδες κακοπληρωμένοι και εξοντωμένοι υγειονομικοί να οδηγούνται σε παραίτηση.

Η εικόνα διάλυσης στην οποία έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ ορατή κάθε στιγμή. Από τα απλά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, μέχρι τον προγραμματισμό εξετάσεων και τα ΤΕΠ. Όλα υπό διάλυση. Χαρακτηριστική στιγμή η μέρα του καρναβαλιού στον Άγιο Νικόλαο όπου, όταν εκτάκτως χρειάστηκε συμπολίτης μας χειρουργική επέμβαση, αναζητήθηκαν γιατροί ακόμη και στο… καρναβάλι.

Αυτή η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ και των δημόσιων νοσοκομείων δεν είναι αποτέλεσμα αστοχιών ή κάποιων λαθών όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Η διάλυση της δημόσιας Υγείας αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ. Μιας πολιτικής που, αν και μια πενταετία τώρα εφαρμόζεται με πρωτόγνωρο κυνισμό και ένταση, έρχεται σε συνέχεια και όλων των προηγούμενων που εφαρμόστηκαν πάντα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τελευταία «κορυφαία» πράξη αυτής, η θεσμοθέτηση επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων. Που η εδραίωση τους θα σημάνει την κατάργηση κάθε δημόσιας δωρεάν επέμβασης.

Κάθε νόμος, κάθε υπουργική απόφαση, κάθε εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, και επί ημερών του γνωστού Γεωργιάδη όπως και του Χρυσοχοΐδη και του Πλεύρη, προάγει με σταθερό τρόπο τη διάλυση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, με στόχο πάντα την παραχώρηση και άλλου ζωτικού χώρου στα αρπαχτικά του κλάδου. Των γνωστών κλινικαρχών και λοιπών λαμόγιων, που ακόμη και στην πανδημία, χωρίς καμία ουσιαστική συμβολή, το μόνο που έκαναν ήταν να αρμέγουν χρήμα από τον κρατικό κορβανά και τον κόσμο.

Η άθλια προπαγάνδα του Γεωργιάδη και των καλοταϊσμένων κυβερνητικών ΜΜΕ δεν αρκεί πλέον για να κρύψει την αλήθεια. Όσο και αν «προκηρύσσουν» νέες θέσεις στα νοσοκομεία γνωρίζουν καλά ότι με τις παρούσες συνθήκες και τους εξευτελιστικούς μισθούς δεν θα έχουν καμιά τύχη. Όσο και αν ανακοινώνουν «χιλιάδες νέες προσλήψεις» αυτοί είναι που διαμορφώνουν το πλαίσιο των χιλιάδων παραιτήσεων και τη φυγή στον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό, χιλιάδων υγειονομικών.

Ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο αρνητική ανατροπή των τελευταίων ετών. Η απώλεια της δημόσιας υγείας μπορεί ακαριαία να μηδενίσει οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Θα αποδειχθεί καταστροφική ακόμη και μοιραία για τις ζωές των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια. Αν δεν βάλουμε φρένο σε αυτή την ανάλγητη και αντιδραστική πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, αν δεν παλέψουμε για την ανατροπή της, θα αναμετρηθούμε με ολέθριες συνέπειες.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΡΓ.Α.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το