ΕΡΓ.Α.Σ Ικαρίας

Η ΕΡΓ.Α.Σ καλεί στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας.

  • Την ΤΡΙΤΗ 21/9 στην πλατεία Αγίου Κηρύκου 12:00

Συνεχίζουμε με μαζική συμμετοχή στην Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης

  • Την Τετάρτη 22/9 στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 6:00 μ.μ.

ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα- Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία και να αρθούν οι αναστολές των υγειονομικών

ΟΧΙ στην υπονόμευση και διάλυση του νοσοκομείου μας.

Από την Τετάρτη 1/9 για χιλιάδες υγειονομικούς που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν-όπως και για δεκάδες στο νησί μας, ισχύει το μέτρο της αναστολής εργασίας. Η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες από αυτούς που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι  «ήρωες με τα μπλε» στην απώλεια εργασίας, μισθού και ασφάλισης. Την ίδια στιγμή προχωράει και η συζήτηση της οριστικής απόλυσης τους.

Το Νοσοκομείο της Ικαρίας, όπως συμβαίνει και αλλού, μετά και την αναστολή εργασίας των 23 υγειονομικών στο νησί, βρίσκεται υπο κατάρρευση. Αδυνατεί να περιθάλψει και να αντιμετωπίσει την πλειοψηφία των περιστατικών και οι διακομιδές για το παραμικρό, αποτελούν τη νέα καθημερινότητα. Αν και ορίζεται ως Νοσοκομείο αναφοράς covid, δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας παθολόγος! Μαζί με τις βασικές ελλείψεις στις περισσότερες ειδικότητες, το αποτέλεσμα είναι οι ιατρικές πράξεις που άλλωτε πραγματοποιούνταν στο Νοσοκομείο να γίνονται πλέον μόνο με την ευθύνη των ασθενών!

Εκτός από την κυβέρνηση που φέρει την ευθύνη για την επιβολή αυτής της αυταρχικής και εγκληματικής πολιτικής, βαρύτατες είναι και οι ευθύνες του διοικητή Σάμου κ. Στεφανή, ο οποίος ήρθε για να υπογράψει και να προχωρήσει τις αναστολές και εξαφανίστηκε. Είναι αυτός που βεβαίωνα μπροστά σε κόσμο ότι η αντικατάσταση των 23 θα γίνει την επόμενη μέρα. Έχει ευθύνη για ότι συμβαίνει και ότι συμβεί  από εδω και στο εξής

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Εκκωφαντική και επικίνδυνη, από αυτή την άποψη είναι η αφωνία παρατάξεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων (τριτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων, πρωτοβάθμιων), που αρνούνται κάθε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών ενάντια στις αναστολές και την υποχρεωτικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και αυτή τη φορά ελάχιστα είναι τα σωματεία που κήρυξαν στάσεις εργασίας στην Ελλάδα όπως και στο νησί μας.

Η υποχρεωτικότητα δεν αποτελεί υγειονομικό μέτρο και δεν στοχεύει στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Στηρίζεται πάνω στο ψευδές και αντιφατικό αφήγημα ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν τον ιό και απειλούν τους εμβολιασμένους.

Αποτελεί την συνέχεια της αντιδραστικής πολιτικής της ατομικής ευθύνης, μετατρέπει και τα εμβόλια σε εργαλείο εκβιασμού και επέκτασης του κοινωνικού αυτοματισμού. Στοχοποιεί τώρα τους ανεμβολίαστους, επιχειρώντας τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής και της μετάθεσης των εγκληματικών ευθυνών της στο λαό.

Προωθεί την διάλυση και την έμμεση ή άμεση ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Επιχειρεί με τις τρίμηνες συμβάσεις αντικατάστασης την άμεση επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Η αναστολή-απόλυση δεκάδων χιλιάδων υγειονομικών από το ΕΣΥ ειδικά σε αυτή τη φάση, οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση του, με ολέθριες συνέπειες για τους υγειονομικούς και το λαό. Αυτές τις συνέπειες που έχει και για το νοσοκομείο μας.

Μπροστά στην αυταρχική κυβερνητική επιβολή, μπροστά στην απώλεια μισθού, ασφάλισης και εργασίας για χιλιάδες υγειονομικούς, οι εργαζόμενοι και ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας πρέπει να εκδηλώσουν ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Δεν έχει καμία θέση η ανοχή και η σιωπηλή στήριξη που προσφέρουν 18  μήνες τώρα σε αυτή τη πολιτική τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Πρέπει ΤΩΡΑ με αποφάσεις όλα τα σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς, κάθε συλλογικότητα να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα και τις αναστολές.

  • Ναι στον εμβολιασμό
  • Όχι στην υποχρεωτικότητα-Να ανακληθεί τώρα η αντιδραστική τροπολογία. ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ
  • Καμίααπόλυση καμία ποινή και διάκριση.-Όχι στην πολιτική του αυταρχισμού, του διχασμού, της αστυνομοκρατίας και της καταστολής.
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και της ΠΦΥ. Άμεση λήψη πραγματικών μέτρων πρόληψης σε σχολεία, ΜΜΜ, χώρους εργασίας.
  • Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους – με την ευθύνη του ΕΟΔΥ υγειονομική επιτήρηση, ιχνηλάτηση παντού. Όχι στην οικονομική εξόντωση των εργαζόμενων και την ενίσχυση των κλινικαρχών.
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων με ΜΕΘ και προσωπικό. Εισαγωγή φαρμακευτικών θεραπειών.

Απέναντι στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική κανένας εργαζόμενος μόνος-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ                         

                                                                        ΕΡΓ.Α.Σ τμήμα Ικαρίας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το