Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΡΓΑΣ)                

Νοέμβρης 2021

                                              Ανακοίνωση  Κάλεσμα

Όλοι  στη συγκέντρωση σήμερα  Τετάρτη 1/12 στις  11.30 στο Νοσοκομείο.

Να στηρίξουμε την πανελλαδική 24ωρη απεργία των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ), στην οποία καλεί ο ΣΕΝΙ.  Να υπερασπιστούμε  το Νοσοκομείο μας. Να επιστρέψουν τώρα οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή.

Τι αποκαλύπτεται πίσω από την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τι φέρνει στη ζωή όλων η υποχρεωτικότητα. Τι μας κρύβουν.

Βιώνουμε μια πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η διαχρονική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών και υγειονομικών μονάδων και μάλιστα μπροστά στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση αλλά και  να ιδιωτικοποιήσει την υγεία.  Αυτά επιδιώκεται να κρυφτούν, μέσα από μια καταιγιστική, καθημερινή προπαγάνδα, πίσω από την φασίζουσα επίθεση στους ανεμβολίαστους  και κυρίως τους υγειονομικούς.

7000 υγειονομικοί οδηγούνται σε απόλυση, μέσα από μια υποκρισία χωρίς όρια ότι τάχα αυτό γίνεται για το καλό μας. Όμως πόσο φροντίζουν το καλό μας, που απειλούνταν τάχα από τους υγειονομικούς που δυο χρόνια έδιναν αγώνα με τον κορονοϊό ακόμα και χωρίς στοιχειώδη μέσα προστασίας;

Τα νοσοκομεία σ όλη τη χώρα καταρρέουν σε βαθμό που δεν μπορούν πια να τον κρύψουν. Το νοσοκομείο του νησιού μας οδηγείται σε πλήρη υποβάθμιση, μέχρι να υλοποιηθεί ο στόχος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, να το μετατρέψει σε κέντρο υγείας, όπως πολλά νοσοκομεία της χώρας. Λένε ότι έχουν 1200 ΜΕΘ όμως σ όλα τα νοσοκομεία έχει διασωληνωμένους ακόμα και σε ράντζα, σε διαδρόμους όταν το σύνολο φτάνει τους 600. Νοσοκομεία με έναν παθολόγο για 120 ασθενής με κοβιντ,  χωρίς πνευμονολόγους, με οξυγόνο που δεν καλύπτει τις ανάγκες των διασωληνωμένων. «Δεν θεραπεύουμε δολοφονούμε μέσα σ αυτές τις συνθήκες», φωνάζουν και καταγγέλλουν οι ελάχιστες φωνές γιατρών που φτάνουν στα μονοφωνικά κανάλια. Οι τρομακτικές ελλείψεις που οδηγούν στο θάνατο δεκάδες ασθενείς κάθε μέρα, υπάρχουν σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι εγκληματικές αυτές ελλείψεις στα νοσοκομεία, οδηγούν το εξαντλημένο και ελάχιστο προσωπικό σε απόγνωση.

Εξαγγέλθηκε ξανά από την κυβέρνηση η αναβολή επ’ αόριστον του 80% των τακτικών χειρουργείων και η μετατροπή στην ουσία των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου που κι αυτήν δεν υπάρχει προσωπικό και μέσα να την αντιμετωπίσουν. Οδηγούν έτσι χιλιάδες ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα αν έχουν χρήματα ή στο σπίτι περιμένοντας το μοιραίο. Έτσι και στο μικρό μας νησί ακόμα και για βασικές εξετάσεις, και με τον αξονικό να σκουριάζει στο νοσοκομείο, οι ουρές στο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο όλο και πυκνώνουν.

Από την άλλη ο κόβιντ πολλαπλασίασε τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου και έφτιαξε νέους εκατομμυριούχους που παράγουν από μάσκες, αντισηπτικά και τεστ κάθε είδους, μέχρι γάντια. Η κυβέρνηση διαθέτει εκατομμύρια για τις πολυεθνικές, δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς που θα είναι στη διάθεση των ΗΠΑ και τις Γαλλίας, αλλά δεν διαθέτει τίποτα για να στελεχώσει και εξοπλίσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Χαρίζει στους ιδιώτες όλη την υποδομή της χώρας ακόμα και την στρατηγικής σημασίας,  (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους….) χαρίζει τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση τη ΔΕΗ στους ιδιώτες, με αποτέλεσμα κανείς σε λίγο να μην μπορεί να πληρώσει το ρεύμα. Νέος στόλος κάθε είδους οχημάτων για την αστυνομία και τίποτα στα ΜΜ Μεταφοράς η στα σχολικά λεωφορεία, μέσα στα οποία στοιβάζονται καθημερινά οι πολίτες. Αποστάσεις στην εστίαση αλλά καμία στα ΜΜΜ, στα σχολεία των 30 μαθητών, στα φοιτητικά αμφιθέατρα των 300 φοιτητών…..

 Το απίστευτο καθημερινό ψέμα, για το πόσο καλά γίνονται όλα…

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι σε εξέλιξη, δηλητηριάζει τις σχέσεις των ανθρώπων και συμβάλει στην απόκρυψη των στόχων της για τη διάλυση του ΕΣΥ και κρύβει την εγκληματική συνέχιση των περικοπών στην υγεία που στον περσινό προϋπολογισμό ήταν 576 εκατομμύρια και στον φετινό  ακόμη περισσότετρα! Και μόνο αυτό φανερώνει την απίστευτη υποκρισία της  για την προστασία της υγείας μας  αλλά και την προσπάθειά της να κρύψει τις ευθύνες της πίσω από τους ανεμβολίαστους.

Είναι πια γνωστό ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσούν και να μεταδίδουν τον ιό. Αναμφισβήτητα τα εμβόλια αποτελούν ένα βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της. Οι εικόνες και τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που είναι πρωτίστως αναγκαίο, είναι να ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ σε ιατρικό , νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε πλήρεις υποδομές. Να επιστρέψουν τώρα όλοι οι ανεσταλμένοι υγειονομικοί. Να εξοπλιστεί πλήρως σε ΜΕΘ και ΜΑΦ. Να διατεθούν τα φάρμακα σε όλους. Να γίνεται δωρεάν και συχνά  ιχνηλάτηση σε όλο τον πληθυσμό. Πίσω από την μονοθεματική «ενημέρωση» και την επιδίωξη πρωτοφανούς κοινωνικού κανιβαλισμού, μέσω των εξαγορασμένων ΜΜΕ, η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει την επίθεσή της με νόμους, όχι μόνο στην υγεία αλλά στο δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην πρόνοια, στη σύνταξη, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και κυρίως  το δικαίωμά μας να λειτουργούμε συλλογικά να οργανώνουμε τους αγώνες μας και να διεκδικούμε όλα όσα δ

Να απαντήσουμε οργανωμένα με τους αγώνες μας, την αλληλεγγύη μας, την γνώση και τη συνείδηση πως μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε ξανά αυτά που μας κλέβουν και κυρίως το δικαίωμά μας να τα διεκδικούμε.

ΝΑ  ΓΥΡΙΣΟΥΝ   ΣΤΑ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ   ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΑΝΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ   ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΜΟΝΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ  ΔΩΡΕΑΝ   ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ                                                     ΕΡΓΑΣ τμήμα Ικαρίας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το