ΕΡΓ.Α.Σ Ικαρίας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ στο δρόμο του ΑΓΩΝΑ

Η ΕΡΓ.Α.Σ καλεί όλο τον ικαριακό λαό στις κινητοποιήσεις-δράσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας.

ΟΛΟΙ ΠΕΜΠΤΗ 2/9 στην συγκέντρωση 11:00π.μ. στο Νοσοκομείο

Το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου για την συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης.

Να μην επιτρέψουμε να βγουν σε αναστολή εργαζόμενοι στις δομές υγείας του νησιού.

Να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υπονόμευση και διάλυση του νοσοκομείου μας.

Από την Τετάρτη 1/9 για χιλιάδες υγειονομικούς που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν-όπως και για δεκάδες στο νησί μας, ισχύει το μέτρο της αναστολής εργασίας. Η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες από αυτούς που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι  «ήρωες με τα μπλε» στην απώλεια εργασίας, μισθού και ασφάλισης. Την ίδια στιγμή προχωράει και η συζήτηση της οριστικής απόλυσης τους.

Η υποχρεωτικότητα δεν αποτελεί υγειονομικό μέτρο και δεν στοχεύει στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Στηρίζεται πάνω στο ψευδές και αντιφατικό αφήγημα ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν τον ιό και απειλούν τους εμβολιασμένους.

Αποτελεί την συνέχεια της αντιδραστικής πολιτικής της ατομικής ευθύνης, μετατρέπει και τα εμβόλια σε εργαλείο εκβιασμού και επέκτασης του κοινωνικού αυτοματισμού. Στοχοποιεί τώρα τους ανεμβολίαστους, επιχειρώντας τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής και της μετάθεσης των εγκληματικών ευθυνών της στο λαό.

Προωθεί την διάλυση και την έμμεση ή άμεση ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Επιχειρεί με τις τρίμηνες συμβάσεις αντικατάστασης την άμεση επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Η αναστολή-απόλυση δεκάδων χιλιάδων υγειονομικών από το ΕΣΥ ειδικά σε αυτή τη φάση, θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση του, με ολέθριες συνέπειες για τους υγειονομικούς και το λαό. Αυτές τις συνέπειες που θα έχει και για το νοσοκομείο μας.

Σε περίπτωση εφαρμογής των αναστολών εργασίας, και η διοίκηση του Νοσοκομείου γίνεται υπεύθυνη για την παραπέρα διάλυση του και αναλαμβάνει βαρύτατες ευθύνες για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην περίθαλψη των κατοίκων του νησιού.

Μπροστά στην αυταρχική κυβερνητική επιβολή, μπροστά στην απώλεια μισθού, ασφάλισης και εργασίας για χιλιάδες υγειονομικούς, οι εργαζόμενοι και ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας πρέπει να εκδηλώσουν ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Δεν έχει καμία θέση η ανοχή και η σιωπηλή στήριξη που προσφέρουν 18  μήνες τώρα σε αυτή τη πολιτική τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Πρέπει ΤΩΡΑ με αποφάσεις όλα τα σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς, κάθε συλλογικότητα να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα και τις αναστολές.

  • Ναι στον εμβολιασμό
  • Όχι στην υποχρεωτικότητα-Να ανακληθεί τώρα η αντιδραστική τροπολογία.
  • Καμία αναστολή-απόλυση καμία ποινή και διάκριση.-Όχι στην πολιτική του αυταρχισμού, της αστυνομοκρατίας και της καταστολής.
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και της ΠΦΥ. Άμεση λήψη πραγματικών μέτρων πρόληψης σε σχολεία, ΜΜΜ, χώρους εργασίας.
  • Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους – με την ευθύνη του ΕΟΔΥ υγειονομική επιτήρηση, ιχνηλάτηση παντού. Όχι στην οικονομική εξόντωση των εργαζόμενων και την ενίσχυση των κλινικαρχών.
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων με ΜΕΘ και προσωπικό. Εισαγωγή φαρμακευτικών θεραπειών.

Απέναντι στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική κανένας εργαζόμενος μόνος-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ                         

                                                                        ΕΡΓ.Α.Σ τμήμα Ικαρίας (1/9)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το