Όλοι σήμερα Τρίτη 1 Φλεβάρη στις 12:30μ.μ στο προαύλιο του Νοσοκομείου

Για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

Για την άρση των αναστολών, των προστίμων και των διχαστικών κυβερνητικών μέτρων

Οι αγώνες μας φραγμός στην εγκληματική πολιτική τους

Ο ελληνικός λαός μετράει τα ολέθρια αποτελέσματα μιας εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από τους άριστους της ΝΔ, στις καθημερινές λίστες των χιλιάδων νεκρών. Μετράει την εγκληματική πολιτική τους στα μέτρα που στόχο είχαν και έχουν την μετάθεση των κυβερνητικών ευθυνών, την αποθέωση της «ατομικής ευθύνης», την στοχοποίηση και το κοινωνικό κανιβαλισμό, με αναστολές εργασίας, πρόστιμα και κάθε είδους αντιεπιστημονικούς περιορισμούς.

Δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του ιού στη χώρα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά ίσα ίσα που εν μέσω πανδημίας συνεχίζει προκλητικά την πολιτική της υπονόμευσης και διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων, ορθώνοντας πλάι τους, την κρατικοδίαιτη ιδιωτική πρωτοβουλία που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να συμπληρώνει την πολιτική της καταστροφής.

Δύο χρόνια μετά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, ξεπαγιάζουν στις ατελείωτες ουρές των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικών, για να κάνουν με δική τους πάντα ευθύνη και με υψηλό αντίτιμο ένα τεστ. Γιατί ούτε καν τεστ δεν εξασφάλισε το επιτελικό κράτος. Γιατί ακόμη και το πιο στοιχειώδες και αναγκαίο μέτρο πρόληψης, το μετέτρεψε από βασικό όπλο ελέγχου της πανδημίας, σε εργαλείο επιβολής ποινών, διχασμού και οικονομικής αφαίμαξης.

Δύο χρόνια μετά, το ΕΣΥ μετράει χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους! Με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι αναστολές εργασίας (7000), οι συνταξιοδοτήσεις και οι 2500 υγειονομικοί που κάθε στιγμή απουσιάζουν επειδή νοσούν, έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποστελέχωση των δομών υγείας και στην εξάντληση όσων έχουν απομείνει. Αυτή και μόνο είναι η αιτία των αυξημένων θανάτων που παρουσιάζει η χώρα. Η αιτία είναι η διάλυση στην οποία καταδικάζει το ΕΣΥ η κυρίαρχη πολιτική και όχι οι «λάθος συμεριφορές» του ελληνικού λαού.

Η εγκληματική πολιτική τους. Είναι ακριβώς η ίδια αιτία που κάθε φυσικό και καιρικό φαινόμενο το μετατρέπει σε σκηνικό καταστροφής, όπως έγινε με τα χιόνια και με τις βροχές, όπως ακριβώς συνέβη και το καλοκαίρι με τις ζέστες και τις πυρκαγιές. Είναι αυτή η πολιτική που δύο χρόνια τώρα δεν παίρνει κανένα πραγματικό μέτρο (ΕΣΥ, ΠΦΥ, σχολεία, Μέσα Μεαφοράς, χώρους εργασίας κλπ) για την αντιμετώπιση της πανδημίας παρά μόνο την αξιοποιεί για της επιβολή των αντιδραστικών σχεδιασμών της. Παρά την κατάρρευση των κάλπικων αφηγημάτων και επιχειρημάτων, η κυβέρνηση επιμένει να κρατά σε αναστολή 7000 υγειονομικούς και να ανοίγει το ζήτημα της απόλυσης τους. Δεδομένων και των τελευταίων κυβερνητικών εξαγγελιών, η άρνηση της ΑΔΕΔΥ όπως και πολλών ομοσπονδιών να μιλήσουν καθαρά για την άρση των αναστολών και την επιστροφή των φτωχοποιημένων πλέον υγειονομικών στην εργασία τους συνιστά μια ιστορική προδοσία. Δεν είναι τυχαία ούτε η σταθερή άρνηση όλων αυτών να μετατρέψουν την 26η σε πανελλαδική απεργία. Επέμεναν μάλιστα (ΔΗΣΥ,

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ) η στάση της ΑΔΕΔΥ να μην έχει καν πανελλαδικό χαρακτήρα αλλά να οριστεί για την επαρχία ως διευκολυντική! Το ζήτημα της φτωχοποίησης και απόλυσης 7000 δημοσίων υπαλλήλων, πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου για το συνδικαλιστικό κίνημα, για τα συνδικάτα του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα

Κόντρα στον υπονομευτικό ρόλο των βασικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, η ΕΡΓΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις στάσεις και τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΡΓΑΣ καλεί τον ικαριακό λαό, στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών του χώρου της υγείας, την Τρίτη 1/2 στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 12:30 μ.μ.

Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

Απαιτούμε την άρση των αναστολών και την επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους ΤΩΡΑ

Όχι στην πολιτική της στοχοποίησης, του διχασμού και του κοινωνικού κανιβαλισμου.

Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής τους

ΕΡΓ.Α.Σ τμήμα Ικαρίας 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το