Ομιλία του εκπαιδευτικού και εκπροσώπου της ΕΡΓ.Α.Σ Ικαρίας Βασίλη Πετράκη

Με ελπιδοφόρα συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/8, η απεργιακή συγκέντρωση που κάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας (Σ.Ε.Ν.Ι) στον Άγιο Κήρυκο. Η συγκέντρωση αποτέλεσε την κορύφωση μιας πρώτης σειράς κινητοποιήσεων που ανέπτυξε ο Σ.Ε.Ν.Ι  μπροστά στο αυταρχικό μέτρο της υποχρεωτικότητας, όπως και για την ανάδειξη των κρίσιμων αιτημάτων για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την στήριξη του Νοσοκομείου.

Ομιλία του Προέδρου της ΕΛΜΕ Χρήστου Δάμαλου

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στην υποχρεωτικότητα. Με τη συμμετοχή πολλών συνδικαλιστικών φορέων και παρατάξεων (ΕΛΜΕ Ικαρίας, Σύλλογος Εκπ. Πρωτοβάθμιας, Ε.Κ.Σάμου, ΕΡΓ.Α.Σ Ικαρίας, τομεακή ΚΚΕ ) η συγκέντρωση είχε παλμό και ήταν έντονα φορτισμένη από το δεδομένο της αυταρχικής αναστολής για δεκάδες γιατρούς και νοσηλευτές  του νοσοκομείου.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις φορέων, η κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης που έγινε από τον πρόεδρο του Σ.Ε.Ν.Ι Σωτήρη Δρούλια ανέπτυξε διεξοδικά τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας και την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται γενικώς το ΕΣΥ, αλλά και τα ειδικά αιτήματα για το Νοσοκομείο και τις δημόσιες δομές υγείας στην Ικαρία. Με επιχειρήματα αποδομήθηκε η σάπια κυβερνητική προπαγάνδα και καταγγέλθηκε η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας.

Ομιλία του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας Σωτήρη Δρούλια

Στη συγκέντρωση υψώθηκε ένα καθαρό ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα η οποία καταγγέλθηκε ως ένα μέτρο που μοναδικό στόχο έχει τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής, την αποσιώπηση των εγκληματικών ευθυνών της και την μετάθεση τους για μια ακόμη φορά στο λαό. Στοχοποιώντας αυτή τη φορά τους ανεμβολίαστους (αρχικά υγειονομικούς) επιχειρεί να φορτώσει σε αυτούς την τραγική πορεία της πανδημίας στη χώρα και να διχάσει την κοινωνία ενεργοποιώντας έναν άθλιο κοινωνικό αυτοματισμό.

Στην συγκέντρωση, όπως και σε όλες τις κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, καλούσε και η ΕΡΓ.Α.Σ Ικαρίας η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε ότι ήταν δυνατό για την επιτυχία της και συμμετείχε με σημαντικό αριθμό συναγωνιστών. Από την πλευρά της ΕΡΓΑΣ τοποθετήθηκε ο σ. Βασίλης Πετράκης δηλώνοντας μεταξύ άλλων  την πλήρη στήριξη της παράταξης στο πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΣΕΝΙ όπως και στην απόρριψη της υποχρεωτικότητας και την απαίτηση για απόσυρση της σχετικής τροπολογίας.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την ανακοίνωση των επόμενων αγωνιστικών βημάτων από την πλευρά του προέδρου των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Με νέα συνέλευση τη Δευτέρα ο Σ.Ε.Ν.Ι θα προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα και την αναστολή. Ανακοινώθηκε επίσης η συγκρότηση Επιτροπής αλληλεγγύης και στήριξης των δεκάδων υγειονομικών που από 1/9 μένουν χωρίς δουλειά, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το