ΕΡΓ.Α.Σ Ικαρίας
Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΙΚΑΡΙΑ

ΌΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ΟΧΙ στην καταστολή και  την χειραγώγηση.

Στελέχωση, υποδομές, χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Έχουν ξεκινήσει οι συγκεντρώσεις – ενημερώσεις στα χωριά της Ικαρίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας. Στις 21/8 έγινε ενημέρωση στην πλατεία Αγίου Κηρύκου. Την παρακολούθησαν και την στήριξαν ακόμα και τουρίστες.  Στις 23/8 έγινε ενημέρωση στο Καραβόσταμο, όπου δεκάδες κάτοικοι συμμετείχαν. Μετά την αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΣΕΝΙ για την κατάσταση στον τομέα της υγείας γενικά και ειδικά στο Νοσοκομείο του νησιού, αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει πίσω από τους ανεμβολίαστους την σταδιακή διάλυση του ΕΣΥ. Μετά από αυτά ακολούθησε συζήτηση που κράτησε αρκετές ώρες.

Είναι ελπιδοφόρα για τους ενωτικούς αγώνες που είναι ανάγκη να οργανωθούν η μαζική συμμετοχή των κατοίκων του χωριού και το κλίμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε απέναντι στην αντιδραστική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ξεκινώντας από τους υγειονομικούς.

Το αντιδραστικό μέτρο της αναστολής εργασίας – στο βάθος απόλυσης – για τους ανεμβολίαστους δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της υγείας. Ο διχασμός, ο κοινωνικός αυτοματισμός, η στοχοποίηση εργαζομένων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και που νυχθημερόν προπαγανδίζεται από όλα τα ΜΜΕ θα πρέπει να μας βρει όλους απέναντι.

Σημειώνουμε για προβληματισμό ότι πριν από αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη εξαγγείλει την συγχώνευση των μικρών νοσοκομείων με τα μεγάλα σε κάθε νομό. Ήδη οι βουλευτές της προτείνουν και την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στον τομέα της υγείας. Η επίθεση στους υγειονομικούς φαίνεται να εξυπηρετεί και αυτόν τον στόχο.

Η ΕΡΓΑΣ από την αρχή στηρίζει και συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει ο ΣΕΝΙ, καλεί ξανά όλους τους συλλόγους και φορείς του νησιού να στηρίξουν αυτούς τους αγώνες που αφορούν όλους μας.

ΟΛΟΙ στην επόμενη συγκέντρωση στον Εύδηλο στις 24/8 στις  19.30΄.

ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση στις Ράχες 25/8 στις 19.30΄.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ την Πέμπτη, μέρα απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ που διοργανώνει ο ΣΕΝΙ στον Άγιος Κήρυκο στις 12.00΄ το μεσημέρι.

24/8/2021
ΕΡΓΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το