ΕΡΓατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση

Όχι στις απολύσεις στην TaskUs!

Όλοι-ες στην κινητοποίηση στην TaskUs (Κωλέττη 25, απέναντι από το one salonica), Πέμπτη 21/12, 7:45πμ!

Για μια ακόμη φορά, η εργοδοσία της TaskUs δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Εργαζόμενοι της εταιρίας πρόκειται να απολυθούν, γιατί «τέλειωσε το project πάνω στο οποίο δούλευαν». Και ως ολόκληρη πολυεθνική, δεν έχει πλέον θέσεις εργασίας για το προσωπικό της! Για το ίδιο προσωπικό, στις πλάτες του οποίου θησαύριζε και θησαυρίζει, κέρδιζε και κερδίζει εκατομμύρια μηνιαίως, αλλά τώρα του δείχνει την πόρτα της εξόδου.

Είναι γνωστές οι συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρία. Απλησίαστοι στόχοι και πλάνα, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μπορεί να τα πιάσει. Εντατικοποίηση και αξιολογήσεις. Πριν μερικούς μήνες, απόλυση εργαζόμενης γιατί απήργησε στην απεργία για τα Τέμπη. Τώρα, νέες απολύσεις.

Η εργοδοσία της TaskUs μπορεί και τα κάνει, γιατί έχει μαζί της την κυβέρνηση και τους νόμους του αστικού κράτους. Όλους τους αντεργατικούς νόμους, το νόμο Χατζηδάκη και το νόμο Γεωργιάδη. Η κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, των κομμένων εργασιακών δικαιωμάτων δίνει το χώρο σε κάθε εργοδότη να μετατρέπει τους εργασιακούς χώρους σε γαλέρα, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Και αφού αυτοί κερδοφορούν βγάζοντας εκατομμύρια, στη συνέχεια απολύουν εν μια νυκτί αυτούς που δούλεψαν για να βγουν αυτά τα εκατομμύρια.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες είναι ο δρόμος της οργάνωσης στα Σωματεία τους , ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα. Ο αγώνας των συναδέλφων στην TaskUs πρέπει να αγκαλιαστεί και να διευρυνθεί. Να μπουν κι άλλα Σωματεία στον αγώνα. Να παλέψουμε για να μην περάσουν οι απολύσεις και να μετακινηθούν οι συνάδελφοι σε άλλα project. Για να αυξηθούν οι μισθοί. Για να να μπει φραγμός στην εργοδοτική τρομοκρατία. Για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά για όλους!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το