ΕΡΓ.Α.Σ – Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων

εκπαιδευτικός όμιλος συνταξιούχων

 Η ΕΡΓ.Α.Σ. και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων καλεί τους απόμαχους της δουλειάς στη συγκέντρωση των συνταξιουχικών οργανώσεων την Τρίτη 14/2 στις 10:30 το πρωί στα Προπύλαια της Αθήνας.

Όλοι στη συγκέντρωση για να απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις για όλους τους συνταξιούχους, ώστε να ζουν αξιοπρεπώς απ’ τη σύνταξή τους. Να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι, να επιστρέψουμε στο συνταξιοδοτικό καθεστώς πριν απ’ τα μνημόνια!

****

ΕΡΓ.Α.Σ. – Εκπαιδευτικός Όμιλος συνταξιούχων

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Οι μάσκες έπεσαν! Η πολυδιαφημισμένη αύξηση των συντάξεων αποδείχθηκε μια μεγάλη απάτη. Η περίφημη αύξηση του 7,7% αποδείχθηκε ότι αφορούσε μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα των συνταξιούχων. Σχεδόν 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι αιχμάλωτοι του νόμου Κατρούγκαλου με το κόλπο της προσωπικής διαφοράς δεν πήραν ούτε ένα ευρώ παραπάνω στις συντάξεις. Άλλοι πάλι είδαν ποσοστά αύξησης πολύ μικρότερα απ’ το περίφημο 7.7%. Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός όταν η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα με τέτοιο ρυθμό και οι όποιες αυξήσεις δόθηκαν, εξαφανίστηκαν στο αμέσως επόμενο λεπτό για όποιον τόλμησε να πάει να ψωνίσει τα απολύτως αναγκαία.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ξεγελάσει πως δήθεν μας φροντίζει! Η αντιπολίτευση υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια ελπίζοντας να κλέψει την ψήφο μας. Όμως και οι δύο αρνούνται να καταργήσουν το νόμο Κατρούγκαλου και το νόμο Χατζηδάκη που μας σφαγιάζει καθημερινά. Αρνούνται να καταργήσουν το σάπιο μνομονιακό καθεστώς και να επαναφέρουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, επαναφέροντας τις συντάξεις για όλους εκεί που ήταν πριν τα μνημόνια, να επαναφέρουν τη δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη σύνταξη και τόσα άλλα που μας έκλεψαν και που ξεπερνάνε το 100 δισ. ευρώ!

Συνάδελφοι

Με το νόμο Κατρούγκαλου, όσοι πήραν σύνταξη πριν το 2016 δεν πρόκειται να δουν αύξηση τα επόμενα δέκα τουλάχιστον χρόνια, ενώ αυτοί που βγήκαν μετά το 2016 θα τρέχουν ασθμαίνοντας να καλύψουν τις φοβερές περικοπές του ίδιου νόμου που ο αρχιτέκτονας της αντιλαϊκής αντισυνταξιοδοτικής πολιτικής Κατρούγκαλος σκαρφίστηκε για να κόψει τις συντάξεις.

Αίσχος και πάλι αίσχος! Όλοι εμείς που σήμερα είμαστε στους δρόμους αλλά και όσοι σήμερα δεν είναι εδώ, οφείλουμε να δώσουμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας πρώτα απ’ όλα. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω! Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την κοροϊδία και τις αθλιότητες τους! Θα είμαστε πάντα απέναντι τους! Γι’ αυτό να είναι βέβαιοι. Όλοι στους δρόμους για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς απ’ τη σύνταξή μας! Δεν τους παρακαλούμε. Απαιτούμε να μας δώσουν ό,τι μας ανήκει!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το