Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!

Πριν ακόμα φέρει για ψήφιση το αντεργατικό έκτρωμα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δείχνει τις πραγματικές της επιδιώξεις απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τα συνδικάτα, στήνοντας ένα σκηνικό τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια στην απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών. Η ΠΕΝΕΝ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 3 Ιούνη και δεν συμβιβάστηκε με την ηττοπαθή και συνθηκολόγα γραμμή των ηγεσιών των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Αντίθετα με τη στροφή 180 μοιρών που επέβαλαν στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αναστέλλοντας την απεργία, η ΠΕΝΕΝ επέμεινε στην αρχική της απόφαση κρατώντας ζωντανή τη σημαία του απεργιακού αγώνα ενάντια στο τερατούργημα της κυβέρνησης.

Για την αμετακίνητη και αγωνιστική της στάση έρχεται τώρα αντιμέτωπη με την κυβερνητική καταστολή και τις διώξεις. Οι εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κεφαλαίου κατέφυγαν στα δικαστήρια για να κηρύξουν την απεργία παράνομη, απαίτησαν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για να ασκήσουν τρομοκρατικές πιέσεις στους ναυτεργάτες ενώ με επιστολή τους προς το ΥΠΕΝ ζητούν την παρουσία δυνάμεων καταστολής την Πέμπτη 3/6 «για τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων».

Αυτές οι αντιδραστικές εξελίξεις αποτελούν προπομπό του νέου αυταρχικού καθεστώτος που θα επιβληθεί εάν περάσει ο αντεργατικός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης. Διαμορφώνουν ένα σκηνικό άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας, προληπτικής καταστολής των κινητοποιήσεων, εκφοβισμού των εργαζομένων προς όφελος της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΕΡΓ.Α.Σ καταγγέλλει την αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση που βγάζει παράνομη την απεργία της ΠΕΝΕΝ. Εκφράζει την αλληλεγγύη της και στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης! Καλεί σε πανεργατικό ξεσηκωμό ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιουνίου!

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα συνδικάτα!

Όλοι στον αγώνα!

2 Ιουνίου 2021

ΕΡΓ.Α.Σ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το