Καταγγέλλουμε τις εκδικητικές απολύσεις στην εταιρεία «ONE WAY»!

Απαιτούμε να επιστρέψουν οι απολυμένοι στις θέσεις τους!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας την Τρίτη 26/3 στις 9.00πμ στα γραφεία της εταιρείας (25ης Μαρτίου 7, Καλλιθέα)

Ο κατάλογος των εργαζομένων που πέφτουν θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας που πηγάζει από το αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης (ν. «Χατζηδάκη» – «Γεωργιάδη») και έρχονται αντιμέτωποι με απολύσεις, διαρκώς μεγαλώνει. Τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία τηλεφωνικών πωλήσεων «ONE WAY» προχώρησε μπαράζ απολύσεων. Συγκεκριμένα ελάχιστες ημέρες πριν από την 24ωρη πανεργατική απεργία στις 28/2 απέλυσε νεαρή εργαζόμενη, ενώ λίγα εικοσιτετράωρα έπειτα και από την απεργία στις 8/3, που είχαν κηρύξει ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ, προχώρησε στην απόλυση του Ν.Κ μέλους της ΕΡΓ.Α.Σ με ενεργή συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά απόλυση από τις αρχές του χρόνου. Η εργοδοσία αντλώντας τα επιχειρήματά της από τις αντεργατικές διατάξεις των νόμων «Χατζηδάκη» και «Γεωργιάδη» απάντησε ορθά – κοφτά πως «δεν έχει καμία υποχρέωση να εξηγήσει γιατί απολύει».

Η απόλυση του Ν.Κ, όπως και των συναδέλφων του, δεν είναι αναιτιολόγητη, είναι εκδικητική και έχει στόχο να σπείρει τον τρόμο ανάμεσα στους εργαζόμενους της εταιρείας. Ο Ν.Κ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε στο σωματείο του, τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασιακής γαλέρας που επικρατούν στο συγκεκριμένο χώρο, την καταπάτηση των όρων των συμβάσεων εργασίας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής για τους εργαζόμενους, την καταστρατήγηση του εργασιακού ωραρίου και πολλά άλλα. Ζήτησε, ως όφειλε, από το σωματείο του να παρέμβει στο χώρο δουλειάς για να διεκδικήσει καλύτερες εργασιακές συνθήκες και να μην καταπατούνται οι όροι των συμβάσεων. Η ενεργή συνδικαλιστική του δράση καθώς και η συμμετοχή του στις δύο συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις (28/2 και 8/3), φαίνεται πως προκάλεσαν «δυσανεξία» στην εργοδοσία η οποία του ανακοίνωσε την απόλυσή του, ενώ με ένα κρεσέντο κυνισμού του υπέδειξαν να απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας αν θέλει να μάθει το λόγο.

Θορυβημένα, από τη συνδικαλιστική δράση του Ν.Κ, τα αφεντικά της εταιρείας, σπεύδουν να καρατομήσουν όσους ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία για να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους και να στείλουν το τρομοκρατικό μήνυμα πως όποιος σηκώνει κεφάλι, απολύεται. Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους, φοβισμένους για να τους ξεζουμίζουν ανεμπόδιστα σε συνθήκες κανονικού εργασιακού μεσαίωνα. Η πολιτική αυτή μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Η ΕΡΓΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στην “ONE WAY” να μην σκύψουν το κεφάλι απέναντι στις εργοδοτικές απειλές. Να ορθώσουν το ανάστημά τους και να σταθούν αλληλέγγυοι στους απολυμένους συναδέλφους τους. Συλλογικά να προασπίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και να απαιτήσουν την καλυτέρευση των όρων δουλειάς τους. Καλεί το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας να παρέμβει άμεσα και μαχητικά ώστε να γυρίσουν οι απολυμένοι στις εργασίες τους και να σταματήσει τώρα ο εκφοβισμός και οι απειλές της εργοδοσίας.

  • Απαιτούμε να παρθούν πίσω εδώ και τώρα όλες οι αυταρχικές και εκδικητικές απολύσεις στην “ONE WAY”.
  • Κάτω τα χέρια από την απεργία, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα!
  • Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν περάσει!

Όλοι στην κινητοποίηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας – Τρίτη 26/3 στις 9.00πμ στα γραφεία της εταιρείας (25ης Μαρτίου 7, Καλλιθέα)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το