Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 2 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος, απευθύνει στους εργαζόμενους στις δομές το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό τονίζει πως «μετά από 15 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στους ηλικιωμένους και ΑμεΑ, μετά από 15 και πλέον χρόνια αγώνων για τη μόνιμη διασφάλιση του “Βοήθεια στο Σπίτι” και όλου του υφιστάμενου προσωπικού, η κυβέρνηση, αντί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ως όφειλε, αντί να κάνει πράξη το δίκαιο και ηθικό αίτημά μας και ολόκληρης της κοινωνίας, για μόνιμη παγίωση ως θεσμού του “Βοήθεια στο Σπίτι” και όλων των εργαζομένων, εξαγγέλλει διά στόματος πρωθυπουργού την πρόσληψη και άρα την επαναπροκήρυξη των θέσεών μας στα πρότυπα της 3Κ, κάνοντας μάλιστα λόγο για 3.000 προσλήψεις μειώνοντας έτσι τον αριθμό των εργαζομένων, θυσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενους, που έχουν ήδη προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στο βωμό μιας προκήρυξης όπως έδειξε και το πρόσφατο παράδειγμα της 3Κ».

Καλεί την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τον σχεδιασμό αυτόν» και απαιτεί νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου. Ακόμα απαιτεί: Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους οικογενειακούς βοηθούς. Πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας. Αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το