Τον έλεγχο του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας πήρε και πάλι η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, τις οποίες μποϊκόταρε σχεδόν ολόκληρη η αντιπολίτευση.

Η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE), Ίντιρα Αλόνσο, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνασπισμός που στηρίζει τον Μαδούρο, ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος, έλαβε το 67,7% των 5,2 καταγεγραμμένων ψήφων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνασπισμός που στηρίζει τον πρόεδρο Μαδούρο, ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος, έλαβε το 67,7% των 5,2 καταγεγραμμένων ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) Ίντιρα Αλόνσο.

Το κομμάτι της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στην ψηφοφορία έλαβε το 18% των ψήφων, δήλωσε η ίδια. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αχυράνθρωπος των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος θεωρεί παράνομη την εξουσία του Μαδούρο, είχε καλέσει σε μποϊκοτάζ των εκλογών.

Η αντιπολίτευση είχε κερδίσει τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης ​​στις εκλογές του 2015, αλλά ο ο θρίαμβος ήταν βραχύβιος, καθώς τα δικαστήρια αφαίρεσαν την εξουσία από το νομοθετικό σώμα επιτρέποντας τη δημιουργία ενός παράλληλου και πανίσχυρου νομοθετικού σώματος γνωστού ως Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC).

Κόντρα των ΥΠ.ΕΞ. ΗΠΑ και Βενεζουέλας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως αναμενόταν, κατήγγειλε τις εκλογές κάνοντας λόγο για «απάτη, μια μασκαράτα». «Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται από το παράνομο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο δεν αντανακλούν τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας», έγραψε στο Twitter.

«Ένα ζόμπι μίλησε!», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα. «Ας ελπίσουμε πως πολύ σύντομα η διπλωματία θα επιστρέψει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Λευκό Οίκο», δήλωσε αναφερόμενος στην εκλογική ήττα του Ντόναλντ Τραμπ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το