Από γκάφα σε γκάφα το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ και η πιο αντιδημοφιλής υπουργός της, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Ν. Κεραμέως. Οι «ά(χ)ριστοι» επιτελείς του ΥΠΑΙΘ «ξέχασαν» να επικαιροποιήσουν την εφαρμογή έκδοσης αποτελεσμάτων της Γ Λυκείου βάσει τροπολογίας του 2019, με αποτέλεσμα να φορτώνονται περίσσιο βάρος και ταλαιπωρία οι εκπαιδευτικοί και να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν, γιατί είναι μια χρονοβόρα διοικητική δουλειά, ενώ η προθεσμία λήγει αύριο ενόψει και των Πανελλαδικών που -για τα ΓΕΛ- ξεκινούν αύριο Παρασκευή!

Σχετικά με την έκδοση αποτελεσμάτων έχει αλλάξει ο νόμος από το 2019 και από τότε δεν έχει ενημερωθεί η εφαρμογή με την βάση δεδομένων του υπουργείου! Μετά από δυο ολόκληρα χρόνια! Αυτό αν είναι «αριστεία»! Ως γνωστόν τα προφορικά την τετραμήνων συμμετέχουν κατά 60% και τα γραπτά κατά 40%, Όμως το σύστημα ήταν προγραμματισμένο να βγάλει τον ετήσιο βαθμό επίδοσης  βάσει της παλαιότερης διάταξης, που όριζε ότι ο Μ.Ο εξάγεται κατά 50% από τα προφορικά και κατά 50% από τα γραπτά

Την περασμένη Δευτέρα, το myschool ανακοίνωσε:

«Ενημερώνουμε τους Διευθυντές των Λυκείων ότι η έκδοση αποτελεσμάτων του σχολικού έτους 2021-2022, συγκεκριμένα για την Γ’ Λυκείου, θα παραμείνει ανενεργή όπως και η έκδοση Απολυτήριων Τίτλων εν όψη εφαρμογής του άρθρου 109, Ν. 4610/2019 σχετικά με τον υπολογισμό του ετήσιου βαθμού επίδοσης. Θα ενημερωθείτε για την ενεργοποίηση της λειτουργικότητας και τη δυνατότητα εκτύπωσης των Απολυτήριων Τίτλων με νεότερη ανακοίνωσή μας».

πηγή: drepani.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το