Α. Μπράβο σε όλους τους μαθητές μας που τα κατάφεραν. Οι υπόλοιποι να προσπαθήσετε πάλι του χρόνου. Το σχολείο, το ξέρετε, θα βοηθήσει όσο μπορεί, δηλαδή πολύ!
Β. Επειδή διαβάζω διάφορες μπούρδες για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τις επιτυχίες/αποτυχίες των μαθητών μας έχω να δηλώσω τα εξής, με απόλυτη γνώση των συνεπειών του νόμου:

  1. Κανείς δεν συγκεντρώνει 17-18-19 χιλιάδες μόρια χωρίς να διαβάσει, πολύ.
  2. Κανείς δεν πουλάει ή δεν χαρίζει τα θέματα σε κανέναν.
  3. Ανεξάρτητα από το πόσο ένταση έχουν οι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων σε κάθε κοινωνικοπολιτική κατάσταση, η αριστερά δεν ήταν ποτέ υπέρ της ελάχιστης προσπάθειας. Ίσα ίσα, η κατάκτηση της γνώσης, της κοινωνικής περιλαμβανομένης, θέλει κόπο, ενίοτε και αφοσίωση.
  4. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε όλα τα παιδιά (ή οι ενήλικες που το ξαναπαλεύουν) ανεξάρτητα από κοινωνική ή φυλετική προέλευση, να παίρνουν όλα τα εφόδια γι αυτήν την κοπιώδη πορεία τους αποκλειστικά από το δημόσιο σχολείο.
    Γ. Η απαξίωση των ανώτατων σπουδών στο όνομα της ανεργίας των νέων πτυχιούχων, είναι είτε συνειδητή προσπάθεια αποθάρρυνσης των φτωχών (βλ.”ο ψυκτικός από το Περιστέρι”), είτε μια “ταξική” ανοησία.

Αγγελική Φατούρου

Διάβασε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το