Επείγουσα Έκκληση από Παλαιστινιακά Συνδικάτα:

Τερματίστε κάθε Συνενοχή, Σταματήστε να Οπλίζετε το Ισραήλ

16 Οκτωβρίου 2023 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ  

Το Ισραήλ ζήτησε από 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εκκενώσουν το βόρειο μισό της Γάζας, ενώ τους υποβάλλει σε συνεχείς βομβαρδισμούς. Αυτή η ανελέητη κίνηση είναι μέρος του σχεδίου του Ισραήλ, με την ακλόνητη υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή των ΗΠΑ και της πλειονότητας των ευρωπαϊκών κρατών, να πραγματοποιήσει άνευ προηγουμένου αποτρόπαιες σφαγές εναντίον 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Γάζα και να επιβάλλει εθνοκάθαρση. Από το Σάββατο το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει αδιάκριτα και εντατικά τη Γάζα και έκοψε καύσιμα, ηλεκτρισμό, νερό, τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες. Το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.700 Παλαιστίνιους – συμπεριλαμβανομένων 614 παιδιών – ισοπεδώνοντας ολόκληρες γειτονιές, αφανίζοντας ολόκληρες οικογένειες και τραυματίζοντας περισσότερους από 10.000 ανθρώπους. Ορισμένοι ειδικοί διεθνούς δικαίου έχουν αρχίσει να προειδοποιούν για τις πράξεις γενοκτονίας του Ισραήλ.

Αλλού, η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ έχει μοιράσει περισσότερα από 10.000 όπλα σε εξτρεμιστές εποίκους στην Παλαιστίνη του ’48 και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να διευκολύνει τις κλιμακούμενες επιθέσεις και τα πογκρόμ τους εναντίον των Παλαιστινίων. Οι ενέργειες, οι σφαγές και η ρητορική του Ισραήλ υποδηλώνουν την πρόθεσή του να εφαρμόσει τη δεύτερη Νάκμπα που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό, εκδιώκοντας όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους και δημιουργώντας μια «Νέα Μέση Ανατολή» στην οποία οι Παλαιστίνιοι θα ζουν σε αέναη υποταγή.

Η απάντηση των δυτικών κρατών ήταν μια πλήρης και ολοκληρωτική υποστήριξη προς το Κράτος του Ισραήλ, χωρίς καν ένα απλό νεύμα προς το διεθνές δίκαιο. Αυτό έχει ενισχύσει την ατιμωρησία του Ισραήλ, δίνοντάς του λευκή επιταγή να διεξάγει τον γενοκτονικό του πόλεμο χωρίς όρια. Πέρα από τη διπλωματική υποστήριξη, τα δυτικά κράτη προμηθεύουν το Ισραήλ με οπλισμό, εγκρίνοντας τη λειτουργία ισραηλινών εταιρειών όπλων εντός των συνόρων τους.

Καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει τη στρατιωτική του εκστρατεία, οι παλαιστινιακές συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούμε τους ομολόγους μας διεθνώς και όλους τους ανθρώπους με συνείδηση να τερματίσουν κάθε μορφή συνενοχής στα εγκλήματα του Ισραήλ – σταματώντας επειγόντως το εμπόριο όπλων με το Ισραήλ, καθώς και κάθε χρηματοδότηση και στρατιωτική έρευνα. Η ώρα για δράση είναι τώρα – οι ζωές των Παλαιστινίων κρέμονται από μια κλωστή.

Αυτή η επείγουσα κατάσταση γενοκτονίας μπορεί να αποτραπεί μόνο με μια μαζική ένταση της παγκόσμιας αλληλεγγύης με τον λαό της Παλαιστίνης και αυτό μπορεί να συγκρατήσει την ισραηλινή πολεμική μηχανή. Έχουμε ανάγκη να λάβετε άμεσα μέτρα – όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο – για να αποτρέψετε τον οπλισμό του ισραηλινού κράτους και των εταιρειών που εμπλέκονται στην υποδομή του αποκλεισμού. Εμπνεόμαστε από προηγούμενες κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και παρόμοιες διεθνείς κινητοποιήσεις ενάντια στην ιταλική εισβολή στην Αιθιοπία τη δεκαετία του 1930, τη φασιστική δικτατορία στη Χιλή τη δεκαετία του 1970 και αλλού όπου η παγκόσμια αλληλεγγύη περιόρισε την έκταση της αποικιακής βαρβαρότητας.

Καλούμε τα συνδικάτα των σχετικών βιομηχανιών:

1. Να αρνηθούν την κατασκευή όπλων που προορίζονται για το Ισραήλ.

2. Να αρνηθούν να μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ.

3. Να περάσουν προτάσεις στο συνδικάτο τους για το σκοπό αυτό.

4. Να αναλάβουν δράση εναντίον συνεργών εταιρειών που εμπλέκονται στην εφαρμογή της βάναυσης και παράνομης πολιορκίας του Ισραήλ, ειδικά εάν έχουν συμβάσεις με το ίδρυμά σας.

5. Να πιέσουν τις κυβερνήσεις να σταματήσουν κάθε στρατιωτικό εμπόριο με το Ισραήλ, και στην περίπτωση των ΗΠΑ, τη χρηματοδότηση του.

Κάνουμε αυτή την έκκληση καθώς βλέπουμε προσπάθειες για την απαγόρευση και τη φίμωση κάθε μορφής αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Σας ζητάμε να μιλήσετε και να αναλάβετε δράση απέναντι στην αδικία όπως έχουν κάνει ιστορικά τα συνδικάτα. Κάνουμε αυτό το κάλεσμα με την πεποίθηση ότι ο αγώνας για την παλαιστινιακή δικαιοσύνη και απελευθέρωση δεν είναι μόνο ένας αγώνας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένας μοχλός για την απελευθέρωση όλων των στερημένων και εκμεταλλευόμενων ανθρώπων του κόσμου.

Παλαιστινιακή Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων, Γάζα.

Γενική Ένωση Εργαζομένων Δημόσιας Υπηρεσίας και Εμπορίου

Γενική Ένωση Εργαζομένων στους Δήμους

Γενικό Σωματείο Εργαζομένων Νηπιαγωγείων

Γενικό Σωματείο Εργαζομένων σε Πετροχημικές Επιχειρήσεις

Γενική Ένωση Αγροτών Εργατών

Ένωση Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών

Ένωση Εργαζομένων ΜΜΕ και Εντύπων

Παλαιστινιακή Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων (PGFTU)

Γενική Ένωση Παλαιστινίων Δασκάλων

Γενική Ένωση Παλαιστινίων Γυναικών

Γενική Ένωση Παλαιστινίων Μηχανικών

Ένωση Παλαιστινίων Λογιστών

Ομοσπονδία Επαγγελματικών Ενώσεων που περιλαμβάνει:

Παλαιστινιακός Οδοντιατρικός Σύλλογος – Κέντρο Ιερουσαλήμ

Ένωση Παλαιστινίων Φαρμακοποιών – Κέντρο Ιερουσαλήμ

Ιατρικός Σύλλογος – Κέντρο Ιερουσαλήμ

Σύλλογος Μηχανικών – Κέντρο Ιερουσαλήμ

Σύλλογος Γεωργικών Μηχανικών – Κέντρο Ιερουσαλήμ

Συνδικάτο Κτηνιάτρων – Κέντρο Ιερουσαλήμ

Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων

Παλαιστινιακός Δικηγορικός Σύλλογος

Παλαιστινιακός Σύλλογος Νοσηλευτικής και Μαιευτικής

Σωματείο Εργαζομένων Νηπιαγωγείων

Ένωση Εργαζομένων Παλαιστινιακών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών

Ομοσπονδία Συνδικάτων Καθηγητών & Υπαλλήλων Παλαιστινιακών Πανεπιστημίων

Γενική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων, Παλαιστίνη

Παλαιστινιακή Νέα Ομοσπονδία Συνδικάτων

Παλαιστινιακή Γενική Ένωση Συγγραφέων

Ένωση Παλαιστινίων Εργολάβων

Ομοσπονδία Συνδικάτων Επαγγελματιών Υγείας

Παλαιστινιακή Ένωση Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών

Επικοινωνία: workersinpalestine@gmail.com / X [Twitter]: Workersinpales1 Instagram: Workers in Palestine

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το