Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, πέρα από άλλα ψευδή και συκοφαντικά που περιέχει η ανακοίνωση της αστυνομίας, εστιάζει στον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου.

Έκπληξη και αγανάκτηση εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, στην οποία ανήκει και το σωματείο των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας όπου τις παραμονές των Χριστουγέννων έγινε η πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση με υπόδειξη της ιδιοκτήτριας εταιρείας Energean Oil, για την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε σχέση με τα επεισόδια στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ, πέρα από άλλα ψευδή και συκοφαντικά που περιέχει η ανακοίνωση της αστυνομίας, εστιάζει στον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι στη διάρκεια των επεισοδίων στα Πετρέλαια Καβάλας έγινε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου από τους εργαζόμενους.

«Εάν είχαν την ελάχιστη ευθιξία αλλά και την πραγματική επίγνωση για τις θανατηφόρες ιδιότητες του υδρόθειου, πρώτον δεν θα έπρεπε να έχουν δημοσιεύσει τέτοιες ανακρίβειες και δεύτερον θα καταλάβαιναν το μέγεθος του κινδύνου στον οποίο έθεσαν τις ζωές όλων», αναφέρει η Ομοσπονδία και διευκρινίζει: Εάν είχε γίνει χρήση υδρόθειου και μάλιστα της περιεκτικότητας που διατίθεται στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων Καβάλας θα είχε ως θα είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο ΟΛΩΝ στον περιβάλλοντα χώρο.

Η  ΠΟΕ υπογραμμίζει ότι «προφανώς το μόνο που ενδιέφερε τους υπεύθυνους που σχεδίασαν και έδωσαν την εντολή της συγκεκριμένης αστυνομικής επιχείρησης, ήταν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της εταιρείας, η οποία αντάμειψε τις αστυνομικές δυνάμεις που έθεσαν την ζωή τους και των εργαζομένων σε σοβαρό κίνδυνο… με ένα σάντουιτς και ένα χυμό».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας έστειλε ήδη εξώδικη διαμαρτυρία στην περιφερειακή διεύθυνση της αστυνομίας, ζητώντας να ανακαλέσει δημόσια τον περί υδρόθειου ψευδή ισχυρισμό, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την υπεράσπιση των μελών της. Η Ομοσπονδία παραθέτει επίσης στοιχεία για την πρωτοφανή αστυνομική εισβολή στα Πετρέλαια Καβάλας εις βάρος των εργαζόμενων που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των ίδιων αλλά και των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, τα ξημερώματα της 21ης Δεκεμβρίου, περίπου 130 εργαζόμενοι των Πετρελαίων που αντιτίθενται στην προσπάθεια εργολαβοποίησης των εργασιακών σχέσεων και υπερασπίζονται τα ελάχιστα στάνταρτ τεχνικής επάρκειας και ασφάλειας στη σύνθεση του προσωπικού, πολιορκήθηκαν για ώρες τα ΜΑΤ σε πύργο 50 μέτρων στις εγκαταστάσεις. 17 εργαζόμενοι συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και όλα τα μέλη της διοίκησης του σωματείου, ωστόσο δεν ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους, αφού η εισαγγελία Καβάλας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες της αστυνομικής επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας έχουν εκδώσει και την ευχετήρια κάρτα για τις γιορτές που δημοσιεύουμε, που εικονίζει τους εργαζόμενους στον πύργο των εγκαταστάσεων, στη διάρκεια της πολύωρης αστυνομικής πολιορκίας τους. 

πηγή: efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το