«Εξαιρετικό το κολιέ σας κ. Κεραμέως! Συγχαρητήρια! Σαν την Άνοιξη! Θα το βλέπουν τα παιδιά και θα τους φτιάχνει η ψυχολογία!». 

Αυτά…, τώρα πώς να το πω; Αυτά είπε; Αυτά σχολίασε; Αυτά προπαγάνδισε; Κρατήστε όποιο ρήμα θέλετε. Αυτά πάντως τα λόγια της Ανθής Βούλγαρη, που μαζί με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, παρουσιάζουν πρωινή ενημερωτική (και περί κολιέ) εκπομπή στο Mega.

1ον) Αυτή η λεξούλα, το «συγχαρητήρια», σαν πολύ εύκολα δεν τη χρησιμοποιούμε/ακούμε τα τελευταία δύο χρόνια; (ο ένας υπουργός της κυβέρνησης τη δίνει στον άλλο, άλλοι υπουργοί τη δίνουν στον εαυτό τους, τώρα το ακούμε για υπουργό Παιδείας όχι όμως σε σχέση με το έργο της, αλλά με το κολιέ της!)

2ον) Και άντε να πιστέψω (#ΝΟΤ) ότι πράγματι τόσο της άρεσε και το θάμαξε, που δεν κρατήθηκε και έδωσε τηλεοπτικό χρόνο ικανό να κάνει κάποιος ανάλυση της κατάστασης της Παιδείας σήμερα, για να σχολιάσει το κολιέ της υπουργού. Αντε και να το πιστέψω (#ΝΟΤ!). Αυτό το «θα το βλέπουν τα παιδιά και θα τους φτιάχνει η ψυχολογία;»… δηλαδή τι; Πώς; Ποια παιδιά;

Αυτά τα παιδιά που σχεδόν δεν γνωρίζουν τι θα πει σχολείο; Αυτά τα παιδιά που είναι όλη μέρα κλεισμένα σε ένα σπίτι και αν οι γονείς τους τολμήσουν να τα βγάλουν σε μια πλατεία θα τους την πέσουν τα «όργανα της τάξεως» (για να θυμηθούμε τη Ν. Σμύρνη και όχι μόνο); Αυτα τα παιδιά που βλέπον τους γονείς τους άνεργους ή έτοιμους να χάσουν τη δουλειά τους και δεν μπορούν να αποχαιρετίσουν καν τους παπούδες ή τις γιαγιάδες ή τους φίλους που πεθαίνουν (και από κορονοϊό) εντός και εκτός ΜΕΘ (για να θυμηθώ τον κ. Γεραπετρίτη); Αυτα τα παιδιά που δεν έχουν καν υπολογιστή και καν διαδίκτυο και κάποια καν σπίτι για να κάνουν μάθημα; Αυτα τα παιδιά; Αυτα θα δουν το κολιέ της υπεύθνης για όλα τούτα Υπουργού και «θα φτιάξει η ψυχολογία τους»; Σοβαρά;

3ον) Αν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι καταφατική, τότε η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αν είναι αρνητική, τότε είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

4ον) Παρατηρείστε παρακαλώ πως η Υπουργός αρχίζει να χαμογελάει πριν ακόμη η παρουσιάστρια κάνει το σχόλιό της, σαν να το περιμένει. Σαν έτοιμη από καιρό. Σύμπτωση φαντάζομαι.

Νόρα Ράλλη – efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το