Η σκευωρία για την ΡISA στον Πειραιά θα καταρρεύσει

Θέλουν την ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στο πειθαρχικό

Θέλουν τον κλάδο και τον λαό φοβισμένο με σκυμμένο κεφάλι

Όταν το «συνδικαλιστικό της Ασφάλειας» συναντάει την «Ασφάλεια της ΔΙΔΕ»

Από τον Σεπτέμβρη του 2022 μέχρι σήμερα η βιομηχανία διώξεων της ΔΔΕ Πειραιά έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, στοχοποιώντας συγκεκριμένους αγωνιστές, αλλά και την ίδια την παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Η συνδικαλιστική παρέμβαση για τον διαγωνισμό PISA στις 10 Μάη 2023 στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου βρίσκεται στο στόχαστρο της ΔΔΕ Πειραιά και των κρατικών και άλλων μηχανισμών (που θυμίζουν παρακράτος). Κι αφού δεν μπορούν να στείλουν στο πειθαρχικό και τα δικαστήρια μια παράταξη, επιμένουν να στήνουν σκευωρίες στέλνοντας στο πειθαρχικό και στον εισαγγελέα τα μέλη της παράταξης, συμπαρασύροντας και μια ακόμη συνάδελφο από άλλη παράταξη.  Αυτό αποδεικνύεται καθαρά από την έκθεση προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη παρέμβαση που διεξήγαγε το γνωστό -καθόλου τυχαίο- στέλεχος της ΝΔ και της ΔΑΚΕ Πειραιά.

Από τον…. «πλούσιο» φάκελο του πειθαρχικού προκύπτουν διάφορα σημαντικά συμπεράσματα:

1)     Στοχοποιείται ανοικτά και καθαρά η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και αυτό αποτυπώνεται στο υπ’ αριθμ. 5 συμπέρασμα: «Την ευθύνη της παρακώλυσης της λειτουργίας για τις 10 Μαϊου φαίνεται να αναλαμβάνει η συνδικαλιστική παράταξη «Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά».

2)     Σαν να μην έφτανε αυτό παρουσιάζεται σαν πειστήριο εγκλήματος, για τους τέσσερις εκπαιδευτικούς-αγωνιστές που διώκονται η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης, αφού γράφει: «η οποία (σ.σ. η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής) εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση η οποία και επισυνάπτεται» (!). Πρωτοφανές! Να εντάσσεται σε φάκελο πειθαρχικού η ανακοίνωση παράταξης, που χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, σαν αποδεικτικό στοιχείο εγκλήματος. Όλο αυτά αποτελούν ξεκάθαρη στοχοποίηση συγκεκριμένων φωνών και πολιτικής δράσης.

3)     Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητικός μηχανισμός επιδιώκει να στήσει μια σκευωρία για να βγάλει τα πορίσματα που αυτός θέλει. Αρκεί να διαβάσει κανείς συμπεράσματα και «μαρτυρίες» για συγκεκριμένο εκπαιδευτικό- αγωνιστή που φέρεται να είναι παρών στο σχολείο συγκεκριμένη ώρα (9:00΄ – 9:05΄) κάνοντας ενημέρωση στον Σύλλογο Διδασκόντων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν αποδεδειγμένα και με έγγραφο σε άλλο χώρο για προσωπική του υπόθεση! Και όμως πέντε «μάρτυρες» επιμένουν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός- αγωνιστής ήταν στο Γραφείο των Καθηγητών και ενημέρωνε τους καθηγητές, ενώ προηγουμένως είχε απευθυνθεί στη διευθύντρια ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης. Ψέματα και πανάθλιες ασφαλίτικες μέθοδοι που θυμίζουν τα πιο σκοτεινά χρόνια στην Ελλάδα. Αλλά και στους άλλους τρεις εκπαιδευτικούς προσωποποιούνται κατηγορίες γενικά για πράξεις και ενέργειες που αποδίδονται σε κάποιον «όχλο»  με τη λογική «αυτούς ξέρουμε αυτούς δίνουμε»!

4)     Κομμάτι της σκευωρίας πιστεύουμε ότι είναι και οι έμμεσες απειλές προς τους ίδιους τους μάρτυρες. Μέσα στον φάκελο υπάρχουν «συμπεράσματα» πως δεν διαχειρίστηκαν σωστά τα γεγονότα, ότι υπέπεσαν σε σφάλματα και ασυνέχειες, ίσως και σε πειθαρχικά αδικήματα. Φυσικά χωρίς να υπάρξει, ευτυχώς, κάποια δίωξη προς αυτούς. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν ακριβώς για τον εξαναγκασμό τους, ώστε να προκύψουν τα συμπεράσματα και τα πορίσματα που η διοίκηση επιθυμούσε! Ο ορισμός της σκευωρίας!

5)     Όλα τα σφυριά χτυπούν με στόχο τον περιορισμό και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η συνδικαλιστική ενημέρωση πρέπει να γίνεται με δόσεις ή να απαγορεύεται και η συμμετοχή σε στάση εργασίας ισοδυναμεί με «παρακώλυση του σχολείου». Διαβάστε τι αναφέρεται στην έκθεση: «Η διευθύντρια είχε υπόνοιες για παρέμβαση συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Πειραιά για παρακώληση (διατηρούμε την… ανορθογραφία του κειμένου) της διεξαγωγής του εθνικού διαγωνισμού». Η παρουσία συνδικαλιστών στο σχολείο σε συνδυασμό με τη δήλωση στάσης εργασίας από δέκα εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου θεωρείται ότι αναστατώνει «την υπόλοιπη εύρυθμοι (διατηρούμε την… ανορθογραφία του κειμένου) λειτουργία και βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών». Τι πιο αντιφατικό από τη διαπίστωση ότι ο περιβόητος διαγωνισμός «ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα», όπως αναφέρεται στην έκθεση, ενώ στις επόμενες γραμμές τονίζεται ότι οι συνδικαλιστές, ο «όχλος» «παρακώλυαν έως και διέλυαν την λειτουργία του δημόσιου αυτού σχολείου προξενώντας και θέματα ασφάλειας των μαθητών». Προφανώς και «δικαιολογούνται» όλες αυτές οι αντιφάσεις και τα ψέματα, γιατί στόχος της κακοστημένης σκευωρίας είναι η δίωξη συγκεκριμένων αγωνιστών και της συγκεκριμένης παράταξης, της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

6)     Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση χτυπιέται με πολλαπλούς τρόπους από τα «συμπεράσματα» του φακέλου: όπως το γεγονός ότι «οι 3 ενημερώσεις συναδέλφων για το ίδιο θέμα … σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού» καταγγέλλεται σαν υπερβολή και κατάχρηση! Υπήρξε, μάλιστα, συμπληρωματική κατάθεση μάρτυρα, ακριβώς για να ερωτηθεί και να «επιβεβαιώσει» το γεγονός. Φαίνεται ότι το σύστημα, η κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν «κάθε δικαίωμα» να τρομοκρατούν, να εκβιάζουν, να βομβαρδίζουν με ψέματα τους εκπαιδευτικούς, τον λαό και την κοινωνία σε καθημερινή βάση, αλλά όσοι διαφωνούν και καλούν σε κινητοποιήσεις τον κλάδο πρέπει να φιμώνονται ή και να διώκονται κιόλας. Και προκύπτει το ερώτημα: Αν οι τρεις ενημερώσεις και η κινητοποίηση για την PISA μας στέλνουν στο πειθαρχικό, οι πολλές δεκάδες που έχουν γίνει για την αξιολόγηση (αλλά και η ίδια η αξιολόγηση), πού θα μας στείλουν; Στην απόλυση; Στη φυλακή; Στη Μακρόνησο; Θα στήσουν μπλόκο στην Κοκκινιά; Ο επίσημος φασισμός του συστήματος βγάζει μάτι! Κι αυτός ο φασισμός δεν θα περάσει!

Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός αποδέκτης όλης αυτής της σκευωρίας δεν είναι η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής. Φυσικά χτυπιούνται οι φωνές που εναντιώνονται τις αντιδραστικές πολιτικές. Που δεν «βαράνε προσοχή» στα κρατικά-κυβερνητικά κελεύσματα και σε όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχει στηθεί όλα αυτά τα χρόνια (νόμοι Χατζηδάκη, Αχτσιόγλου, Χρυσοχοΐδη, Γεωργιάδη) για τη μετατροπή των σωματείων και της συνδικαλιστικής δράσης σε «γλάστρες» της συστημικής-κυβερνητικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαίος, άλλωστε, ο διαχωρισμός των συνδικαλιστών σε «ανεύθυνους και υπεύθυνους συνδικαλιστές», σε αυτούς που «με τον όχλο προξένησαν αναστάτωση στη λειτουργία του σχολείου» σε αντίθεση με άλλες συμπεριφορές, «υπεύθυνες» και αρεστές προς το σύστημα.

Τελικός αποδέκτης των διώξεων είναι ο ίδιος ο κλάδος, ο ίδιος ο λαός. Οποιοσδήποτε επιδιώξει να μιλήσει ή να δηλώσει την αντίθεσή του σε όλα αυτά που βιώνουμε και ζούμε. Δεν αποτελεί λοιπόν, κυρίως, ζήτημα υπεράσπισης της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής. Αποτελεί ζήτημα υπεράσπισης πρωτίστως του δικαιώματος των εργαζομένων να αντιστέκονται, να οργανώνονται και να παλεύουν! Ο λόγος της δίωξης είναι γιατί υπάρχει μπροστά μας η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση (ατομική και σχολείου) που απαιτεί κινητοποιήσεις ενάντια στην «κανονικότητα» της αξιολόγησης. Κι όπου οι «όμηροι» συνάδελφοι που διώκονται θα χρησιμοποιούνται διαρκώς ως φόβητρο ενάντια στη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι η κινητοποίηση που έγινε ενάντια στις εξετάσεις PISA ενόχλησε πολύ. Επειδή αρκετοί συνάδελφοι έκαναν στάση εργασίας. Ακόμα και στον φάκελο που πειθαρχικού αναφέρεται ότι «…σε ότι αφορά την εξομάλυνση της λειτουργίας του σχολείου … επήλθε ηρεμία μετά την επάνοδο των 10 καθηγητών που δήλωσαν στάση εργασίας…». Αλλά δεν ήταν μόνο η συμμετοχή των συναδέλφων. Ενόχλησε γιατί ήταν μια πραγματική ζωντανή κινητοποίηση, όπου συναντήθηκε η αγωνία των εκπαιδευτικών με τη ζωντάνια των μαθητών απέναντι στο σχολείο που μας ετοιμάζουν. Είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε στο να πραγματοποιηθεί αυτή η πετυχημένη κινητοποίηση.

Ξέρουμε ότι η επιδίωξη είναι να τρομοκρατηθούμε και να σωπάσουμε, να δηλώσουμε μεταμέλεια και να «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις». Ως ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ δηλώνουμε ότι δεν παίρνουμε λέξη πίσω από όσα έχουμε γράψει, αλλά και από όσα έχουμε πράξει όλο αυτό το διάστημα. Ότι δεν υποχωρούμε και δεν θα γίνουμε «υπεύθυνοι» προς το σύστημα και τις επιδιώξεις του. Και όπως γράψαμε και στην «περίφημη» ανακοίνωση που εσωκλείεται στον φάκελο του πειθαρχικού: «Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!».

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ

Καλούμε την ΕΛΜΕ Πειραιά να πάρει άμεσα πρωτοβουλία για παναττική κινητοποίηση στον Πειραιά – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Οι σκευωρίες και η ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης και της αντίστασης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Καλούμε την ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ να καταδικάσουν την πρωτοφανή κίνηση να συμπεριλαμβάνεται στον φάκελο πειθαρχικού ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης, κάτι που μας γυρίζει 70 χρόνια πίσω – Η αναβίωση του ασφαλιτισμού ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το