ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων

Μετά και τις σημερινές επιθέσεις της αστυνομίας σε διαδηλωτές…

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Όλοι και όλες στους δρόμους του ΑΓΩΝΑ!

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο γίνεται συνείδηση (με το σκληρό, είναι αλήθεια, τρόπο) στην εργατική τάξη και το φτωχό λαό τούτης της χώρας ότι τα αφεντικά όχι μόνο δεν νοιάζονται για τη δημόσια υγεία, αλλά βρίσκουν στην πανδημία το γόνιμο κείνο έδαφος πάνω στο οποίο απλώνουν τους εφιαλτικούς τους σχεδιασμούς. Ως προς αυτό το τελευταίο, αρκεί να σκεφτούμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που μοιράστηκαν για την μηντιακή προπαγάνδα ή για το ξελάσπωμα ιδιωτικών εταιρειών, τα νομοσχέδια για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, την ολόπλευρη επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, τη γιγάντωση των πολεμικών εξοπλισμών, την κατάργηση του 8ωρου και τόσα άλλα.

Έγινε, ήδη από τις 17 του Νοέμβρη, σαφές σε όλους ότι οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της δημόσιας υγείας. Η Ελληνική Αστυνομία, λειτουργώντας ως ανεξέλεγκτη ομάδα βίας και διάδοσης του κορονοϊού (τα χθεσινά ρεπορτάζ είναι αποκαλυπτικά…), επιτέθηκε σε διαδηλωτές και διαδηλώτριες που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας, συνέλαβε και στρίμωξε σε μικρά κελιά και κλούβες, έκοψε πρόστιμα, ξυλοκόπησε, κατασκεύασε κατηγορίες (χαρακτηριστικότατο το παράδειγμα των 23 διωκόμενων φοιτητών στην πόλη μας), φακέλωσε και απείλησε. Κι αν είχαν μείνει ελάχιστοι αφελείς, που θεώρησαν ότι όλα αυτά ήταν μια έκτακτη συνθήκη, ήρθε η σημερινή απεργία για να τους ξυπνήσει από τη λουλουδένια εμπιστοσύνη τους σε κάποια «δημοκρατία», έτσι γενικά κι αόριστα. Το Κράτος αντιμετώπισε τη σημερινή απεργία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετώπισε τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παρά το γεγονός ότι τα έκτακτα μέτρα (μια απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας, δηλαδή, δημοσιευμένη σε ΦΕΚ) έληγαν τυπικά στις 18/11.

Από το πρωί, μεγάλος αριθμός αστυνομικών, φανερών και κρυφών, είχε αποκλείσει την περιοχή του Εργατικού Κέντρου, ενώ είχε ήδη προσαγάγει απεργούς και αφισοκολλητές, και είχε βεβαιώσει πρόστιμα. Μετά από την εξέλιξη αυτή, η απεργιακή συγκέντρωση μεταφέρθηκε αυθόρμητα στην κεντρική πλατεία, με τους διαδηλωτές και διαδηλώτριες να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας, και ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τον εκφασισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες φορούσαν μάσκα και διατηρούσαν αραιή διάταξη, παρά την  πίεση της αστυνομίας. Μόλις η συγκέντρωση βγήκε στο δρόμο, δέχτηκε την επίθεση τόσο πεζοπόρων ομάδων ΜΑΤ, όσο και των γνωστών πια εποχούμενων, που στη συγκέντρωση της 17/11 δεν δίστασαν να περάσουν με τις μηχανές τους ΜΕΣΑ από το συγκεντρωμένο κόσμο. Η πίεση της αστυνομίας είχε σαν αποτέλεσμα τη διάλυση της πορείας. Όμως, η ανεξέλεγκτη, μνησίκακη και εκδικητική δράση των δυνάμεων καταστολής δεν σταμάτησε με την επίτευξη του αντικειμενικού στόχου, της διάλυσης της πορείας. Επιτέθηκαν άγρια σε ομάδα διαδηλωτών/ριων, που αποχωρούσε συντεταγμένα, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας αρκετούς απ’αυτούς, ενώ το κυνηγητό συνεχίστηκε ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ, με την αναζήτηση και προσαγωγή στοχευμένων αγωνιστών/ριων σε άλλους δρόμους της πόλης.

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων χαιρετίζει συντροφικά έναν προς έναν τους/τις απεργούς, και αισθάνεται περηφάνια για κείνους που τόσο στις 17/11 όσο και σήμερα πολέμησαν το φόβο και κατέβηκαν με όποιο τρόπο και με όποιο πολιτικό σκεπτικό στους δρόμους του αγώνα, και καταδικάζει με τον πιο κάθετο τρόπο, όχι απλά τις επιθέσεις της αστυνομίας, μα και συνολικά τη στάση της ως στρατός κατοχής απέναντι στο γιαννιώτικο λαό, στάση που, φυσικά, εκπορεύεται και ενθαρρύνεται από τα κρατικά επιτελεία. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης, την απελευθέρωση των συλληφθέντων (τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές μαθαίνουμε ότι δυο παιδιά, που ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία, νοσηλεύονται ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΑ) και την ακύρωση όλων των προστίμων. Εάν οι συνθήκες δεν ήταν τόσο τραγικές, ίσως σ’ αυτή την ανακοίνωση αφιερώναμε δυο λόγια και για τη στάση της ΔΔΕ Ιωαννίνων, και τις αυθαίρετες «πρωτοτυπίες» της απέναντι στην απεργία. Επιφυλασσόμαστε.

Γιάννινα, 26-11-2020

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση

εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το