Με σημαντική συμμετοχή κόσμου διακριτά μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ. Σάμου και των Πρωτοβάθμιων σωματείων του νησιού στην Ικαρία. Μετά από πολύ καιρό, πραγματοποιήθηκε ενιαίο κάλεσμα όλων των συνδικαλιστικών φορέων του νησιού και η μεγάλη συμμετοχή απέδειξε τις δυνάμεις που κυοφορούν οι ενωτικοί απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων, αλλά και τις ευθύνες όσων εδώ και ενάμιση χρόνο υποκύπτοντας στις πιέσεις  της κυρίαρχης τάξης και της κυβέρνησης, με πρόσχημα την πανδημία κατέβασαν τα ρολά των συνδικάτων που ελέγχουν.

Στην συγκέντρωση έγιναν τοποθετήσεις από τον ΣΕ Πρωτοβάθμιας,, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου καθώς και η κεντρική ομιλία από το ΕΚ Σάμου. Η μαζικότητα και ο παλμός του κόσμου, ήταν η καλύτερη απάντηση σε κάθε σχεδιασμό υπονόμευσης του απεργιακού αγώνα και σίγουρα δημιουργεί ευθύνες για νέες απεργιακές αποφάσεις σε όλες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Από την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και τον ΣΕΝ Ικαρίας οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους ανέλυσαν πλευρές του νομοσχεδίου, στάθηκαν στην ανάγκη του μαζικού ενωτικού αγώνα και μίλησαν για τις ευθύνες όλων αυτών των δυνάμεων που καθυστέρησαν μήνες τώρα την ανάπτυξη των αγώνων και ακύρωσαν την απεργία της  προηγούμενης Πέμπτης 3/6.

Αρνητική στιγμή της συγκέντρωσης  υπήρξε η άρνηση των εκπροσώπων του ΕΚ Σάμου να δώσουν το λόγο στον εκπρόσωπο της ΕΡΓΑΣ Ικαρίας, με τη δικαιολογία ότι στις συγκεντρώσεις των σωματείων δεν θα δοθεί ο λόγος σε καμία παράταξη, παρά μόνο θα ανακοινωθούν οι χαιρετισμοί τους. Είναι βέβαια τα ίδια στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που όλους τους προηγούμενους μήνες, στη δύσκολη φάση των απαγορεύσεων, όταν το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ είχε κηρύξει τη γραμμή της συνθηκολόγησης και της προσαρμογής, ζητούσαν το λόγο ως παρατάξεις στις συγκεντρώσεις που καλούσαν δημόσια η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΝΙ.

Τα μέλη της ΕΡΓΑΣ και της Κ.Ο Ικαρίας του Μ-Λ ΚΚΕ έχοντας δώσει τη μάχη για την απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης (3/6), συνέχισαν όλη την εβδομάδα να προπαγανδίζουν την απεργία με αφίσες, συζητήσεις, προκηρύξεις και με δημόσιο κείμενο και κάλεσμα για την συγκέντρωση.

Στην συγκέντρωση, με σημαίες της ΕΡΓΑΣ, με την πλατιά διακίνηση του Λαϊκού Δρόμου και το μοίρασμα των ανακοινώσεων οι σύντροφοι και συναγωνιστές της ΕΡΓΑΣ, έκαναν διακριτή την παρουσία τους και την προπαγάνδιση των θέσεων της παράταξης. Διατράνωσαν το μήνυμα της πίστης στη δύναμη των αγώνων και της ανάγκης της άμεσης κλιμάκωσης τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το