γράφει ο Γιάννης Κ. Λάμπρης

Ο λόγος για την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας. Είπαν και λένε ψέματα, ασύστολα, ανερυθρίαστα (τι μας λες τώρα) για το κάθε τι.

Ψέματα για τους 30 που επιτέθηκαν τάχα στους αστυνομικούς στη Ν. Σμύρνη. Δεν τους είδε κανείς. Είδε όλη η Ελλάδα την κατ’ εντολήν  βία και το μίσος τους.

Ψέματα για την εξαφάνιση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια μέσα σε λίγες εβδομάδες. Είδαμε μόνο εκδίωξη οικογενειών μεταναστών από άδεια σπίτια. Μας το ‘δειξαν οι κάμερες που κουβαλάγανε μαζί τους.

Ψέματα για την κακοποίηση του Ινδαρέ και της οικογένειάς του μέσα στο σπίτι τους. Θα ήταν καταληψίες, μπαχαλάκηδες κι αυτός κι η οικογένειά του.

Ψέματα για το ξεβράκωμα μαζί με ξύλο του διαμαρτυρόμενου διαδηλωτή στα Εξάρχεια. Θα τους πέταξε κανα εσώρουχο και τρόμαξαν.

Ψέματα για τον ανεκπαίδευτο ειδικό φρουρό που έβγαλε και κράδαινε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Πρωτοφανές, αδιανόητο (και άφαντο το γεγονός έκτοτε). 

Ψέματα για την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια. Για το ρόλο της, τον εξοπλισμό, τις αρμοδιότητές της, τον φορέα διοίκησής της. Τα λέει ο νόμος που ψήφισαν.   

Ψέματα ότι δεν φακελώνουν τους πολίτες. Τώρα, τους δίνουν με το ονοματεπώνυμο και τα πολιτικά τους φρονήματα  ο Μπογδάνος και ο Κυρανάκης. Στα κανάλια. Χωρίς κουκούλα.   

Ψέματα ότι προβλέφθηκε διάλογος και συνεννόηση με τους δημοσιογράφους στην κάλυψη των συγκεντρώσεων. Τους ξυλοφορτώνουν σε κάθε συγκέντρωση.

Ψέματα  του  Χρυσοχοΐδη   (χθες μόλις)  ότι με νόμο συνέστησαν Επιτροπή Διερεύνησης Αστυνομικής Βίας.  Με  σημερινή  δήλωσή  του (7.2.21) ο Πρόεδρος  της  καθηγητής  Ν. Αλιβιζάτος μας ενημερώνει ότι  «η εν λόγω Επιτροπή που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει». Στη Βουλή, ακόμα περιμένουν να εμφανίσει ο  Χρυσοχοΐδης το από   4.5.2020 πόρισμά της.

Ψέματα…… ψέματα….

Είπαν όμως και μια αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή. Σε όλους τους τόνους. Ότι αυτή η κυβέρνηση τους έλυσε τα χέρια. Για να βαράνε. 

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το