Αγαπητοί σύντροφοι
Η Κεντρική Επιτροπή του Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του συντρόφου Stefan Engel και του κόμματος του MLPD, ενάντια στον χαρακτηρισμό του ως «επικίνδυνου ατόμου» από το Γερμανικό κράτος.
Η αυθαίρετη και εκδικητική αυτή ενέργεια που στην πράξη τον κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τους «ισλαμιστές φονταμενταλιστές τρομοκράτες», σημαίνει σοβαρή ποινικοποίηση και στέρηση των αστικοδημοκρατικών δικαιωμάτων του.

Το γερμανικό κράτος όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια αλλά του αποστερεί εδώ και σχεδόν 2 χρόνια το δικαίωμα να υπερασπιστεί, ακόμη και στην αστική δικαιοσύνη, τα στοιχειώδη δημοκρατικά του δικαιώματα ενάντια σε αυτή την επίθεση.
Η ενέργεια αυτή δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια αλλά εντάσσεται στη γενικότερη αντικομμουνιστική πολιτική του γερμανικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξισώνει τον κομμουνιστικό απελευθερωτικό αγώνα με τις πιο σκοτεινές δυνάμεις του φασισμού, του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι λαοί και η εργατική τάξη βιώνουν τις συνέπειες μιας νέας πολύπλευρης κρίσης του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος και ως συνέπεια της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας από τις αστικές κυβερνήσεις.

Ο αντικομμουνισμός και ο εκφασισμός του κράτους αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή του μονοπωλιακού κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. για να καταστείλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις που ξεσπούν και θα ξεσπούν με ένταση στο μέλλον.
Για να περιορίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Για να συκοφαντήσουν τις μοναδικές δυνάμεις που μπορούν να δώσουν προοπτική στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες.
Στεκόμαστε στο πλευρό σας και απαιτούμε τη δικαίωση του συντρόφου Engel.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το