Φοιτητική Πορεία

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ: Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Στις 18/1 δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ανταπόκριση από παρέμβαση της εγκληματικής οργάνωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το «Μέτωπο Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής άνοιξε πανό έξω από την κεντρική πύλη του ιδρύματος, με σύνθημα «Ούτε Παρατάξεις – Ούτε Αναρχία – Μόνο Εθνική Παιδεία», κοσμημένο με ναζιστικά σύμβολα.

Για το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και τους άξονες πάλης του φοιτητικού κινήματος


Το γιατί μία καταδικασμένη φασιστική εγκληματική οργάνωση διατηρεί ακόμα νόμιμη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, προκύπτει ως αυθόρμητος προβληματισμός σε κάθε ον που θέλει να λέγεται άνθρωπος, παρ’ όλα αυτά, ωχριά ως γεγονός μπροστά στην αδιαφορία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση για τον καταδικασμένο φυγά, υπαρχηγό της νεοναζιστικής οργάνωσης, Χρήστο Παππά.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της παράταξης της Δεξιάς, της παράταξης των δολοφόνων του Λαμπράκη, το κόμμα των δολοφόνων Τεμπονέρα, το κόμμα των πρώην στελεχών της χουντικής νεολαίας, το κόμμα των μυστικών διαβουλεύσεων με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή», αδυνατεί να συλλάβει τους φασίστες-δολοφόνους.

Είναι πολύ απασχολημένο άλλωστε με την ποινικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και των αγώνων του φοιτητικού κινήματος, είναι απασχολημένο με την επιβολή της αστυνόμευσης σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής και την εδραίωση ενός κλίματος αυταρχισμού και «τάξης», που δεν μπορεί παρά να ευνοεί την επανεμφάνιση του φασιστικού φιδιού.

Οι νεοναζί εκμεταλλεύονται τη σιγή ιχθύος που έχει επιβάλλει η πολιτική των lock-down και της απαγόρευσης των συναθροίσεων. Βρίσκουν ευκαιρία για να διεκδικήσουν κοινωνικό χώρο στα πανεπιστήμια, που η κυβέρνηση κρατά κλειστά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, αρνούμενη να λάβει μέτρα προστασίας για τη λειτουργία τους, ενώ σκορπά απλόχερα το δημόσιο χρήμα σε κάθε μονοπωλιακό κολοσσό, από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κανάλια, μέχρι τα διόδια.

Ο ευθύς συσχετισμός ανάμεσα στην κυβερνητική ατζέντα και την επανεμφάνιση των φασιστών γίνεται εμφανής κι απ’ τα λεγόμενα των ίδιων, όταν χρησιμοποιούν το κυβερνητικό επιχείρημα του «υγειονομικού κινδύνου» για να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο κατά των διαδηλώσεων, όταν ζητάνε απ’ την κυβέρνηση να υιοθετήσει πιο «ριζοσπαστικές» μεταρρυθμίσεις κι απ’ την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, δηλαδή, να καταργήσει τις παρατάξεις, και πρώτα απ’ όλα τις αριστερές!

Αυτό το αίτημα. το προωθούσε κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, όταν το 2019 υποστήριζε δημόσια την «…πλήρη αποκομματικοποίηση του πανεπιστημίου και εκλογή των εκπροσώπων των φοιτητών από ενιαίο ψηφοδέλτιο…».

Αντίστοιχα, δεν είναι τυχαίο που οι χρυσαυγίτες γράφουν στα πανό τους: «Μόνο Εθνική Παιδεία», αίτημα που δεν μπορεί παρά να μας φέρνει στο μυαλό την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όταν δήλωνε πως «…η Ιστορία δεν πρέπει να έχει κοινωνιολογικό χαρακτήρα, πρέπει να έχει χαρακτήρα διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης».

Διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση της Φοιτητικής Πορείας για το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση της Δεξιάς, να καρπωθεί τη δικαστική καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης από την κατά τα άλλα, «ανεξάρτητη», δικαιοσύνη, δεν μπορεί να συγκαλύψει τις πολιτικές συγγένειες της «ακροδεξιάς οικογενείας», ούτε την πραγματική της απέχθεια προς «το άλλο άκρο».

Η στοχοποίηση των αριστερών παρατάξεων και των διαδηλώσεων από τη Χρυσή Αυγή έχει την ίδια ρίζα με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ενάντια στο «άσυλο ανομίας», τις «διαδηλώσεις από μειοψηφίες» και τα «κόκκινα τάγματα εφόδου». Αυτή δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μια ελάχιστης μειοψηφίας, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Απέναντι σ’ αυτή την εκμετάλλευση, ο λαός και οι φοιτητές δεν έχουν άλλα μέσα αντίστασης εκτός από τα συνδικαλιστικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθε σε διαδηλώσεις και συνελεύσεις και το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθε σε κόμματα και παρατάξεις. Γι’ αυτό και η ΝΔ, η ΧΑ και η κοινωνική τάξη που υπηρετούν, τα έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Οι φοιτητές πρέπει να απαιτήσουν να ανοίξουν άμεσα όλα τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, πρέπει να αγωνιστούν για το δικαίωμα στη μόρφωση και την αξιοπρεπή εργασία. Κάθε βήμα στον αγώνα ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση και την υποδούλωση της νεολαίας, είναι ένα χτύπημα ενάντια στο φασισμό και τους υποκινητές του. Το φασισμό τον πολεμάμε με γενικές συνελεύσεις, με διαδηλώσεις, με ενιαίο μαζικό αγώνα μέχρι την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ – ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Φοιτητική Πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το