ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 3 ΕΩΣ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-09-2019 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2019.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-09-2019

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-09-2019 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 01-10-2019

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-10-2019

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2019

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το