Επανέρχεται το «Documento» στην υπόθεση με την κακοποίηση γυναίκας ΑμεΑ με μάνικα και την παράνομη σύλληψη του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη στις 20 Οκτωβρίου στο Α.Τ. Ομόνοιας για την οποία διεξάγεται ΕΔΕ, αποκαλύπτοντας περισσότερα στοιχεία για έναν εκ των φερόμενων πρωταγωνιστών.

Πρόκειται για μποντιμπίλντερ αστυνομικό που εκφράζει ακραίες ομοφοβικές απόψεις και ποζάρει σε ημίγυμνες φωτογραφίες στο φέισμπουκ με χαρακτηριστική μια με φόντο τζιπ της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αστυνομικός με διακρίσεις στον χώρο του bodybuilding και συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με το άθλημα, προχωρά σε μια από τις αναρτήσεις του (πιθανόν τις έχει πλέον κατεβάσει αλλά αναπαράγονται από ιστοσελίδα σχετική με το bodybuilding σε δημοσίευμα από τον Αύγουστο του 2018) σε παραλήρημα κατά των ΛΟΑΤΚΙ:

«Θα περιορίσω τις ημίγυμνες φωτογραφίες δημοσίως (προφίλ/εξώφυλλο) διότι έχω αρχίσει και προσελκύω πολλά τύπου [σσ. αναφέρει το όνομα συγκεκριμένου ΛΟΑΤΚΙ διαχειριστή] (προς θεού δεν έχω κάτι με τους ανώμαλους – η ανωμαλία στις μέρες μας θεωρείται φυσιολογική – αλλά δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο ή την απαιτούμενη διάθεση)».

Πώς να περιμένει μετά κανείς να χειριστεί με ευαισθησία την υπόθεση ενός ατόμου που ανήκει σε αυτή την ομάδα ή σε κάποια άλλη ευάλωτη ομάδα;

Ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης, που τόλμησε να καταγγείλει το περιστατικό κακοποίησης της γυναίκας ΑμεΑ, βρέθηκε κρατούμενος με χειροπέδες και περιέγραψε στην «Εφ.Συν.» (23/12) την οδύσσεια που έζησε.

«Καθώς τηλεφωνούσα στο 100 προκειμένου να προσέλθει στο σημείο, εμφανίστηκαν ένστολοι και αστυνομικοί με πολιτικά. Προσπάθησαν να μου αποσπάσουν το κινητό μου και, σε δευτερόλεπτα, βρέθηκα με χειροπέδες. Βρέθηκα κρατούμενος επί τέσσερις ώρες […]

»Λίγο πριν καταφθάσει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκαν οι δύο εκ των εμπλεκομένων αστυνομικών, ο ένας που κακοποίησε τη γυναίκα και ο άλλος που μου πέρασε τις χειροπέδες. Προσπαθούσαν να μου αφαιρέσουν με ιδιαίτερη αγριότητα τις χειροπέδες, προκαλώντας μου κακώσεις στα χέρια. Με απειλούσαν ώστε να μην υποβάλω μήνυση, λέγοντάς μου ότι θα βρεθώ κατηγορούμενος για πολύ σοβαρά αδικήματα», μας είχε πει.

Πηγή: Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος – efsyn.gr
 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το