Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΑΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ!

Την Τρίτη 20/2/2024, στάλθηκε από τη ΔΔΕ Φωκίδας στα σχολεία έγγραφο με θέμα: «Πρόσκληση εκπαιδευτικών για ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ», σύμφωνα με το οποίο ο ΔΔΕ Φωκίδας, Δούνας Κων/νος, καλεί τους εκπαιδευτικούς που «επιθυμούν» να αξιολογηθούν, πλην αναπληρωτών, καταθέτοντας ηλεκτρονική αίτηση.

Τα ψέματα και οι αυταπάτες τέλειωσαν!

Ο πραγματικός στόχος του υπουργείου επιβεβαιώθηκε!

Η αξιολόγηση δεν ήρθε για να μονιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι όπως προσπαθούσαν να πείσουν κυβέρνηση, υπουργείο, αξιολογητές και διευθυντές κάθε επιπέδου.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΗΡΘΕ για ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς.

Ήρθε για να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τη δημόσια εκπαίδευση, για να πάψουμε να είμαστε μόνιμα και σταθερά εργαζόμενοι, για να είμαστε όλοι ΔΟΚΙΜΟΙ και αξιολογούμενοι κάθε χρόνο.

Ήρθε για να κατηγοριοποιήσει σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς και να πουλήσει, έτσι, το «εμπόρευμα» εκπαίδευση αφού θα έχει απαλλαγεί από την ευθύνη του δημόσια και δωρεάν.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε την ήττα του. Τα ποσοστά συμμετοχής στην αξιολόγηση είναι χαμηλά από τις αποφασιστικές, μαζικές αντιδράσεις του κλάδου παρά την τρομοκρατία, τις αυθαιρεσίες, τις προσπάθειες παραπλάνησης των συναδέλφων και τις πιέσεις υπουργείου, συμβούλων και διευθυντών. Αφού δεν τα κατάφερε με τους νεοδιόριστους, περνάει στους διευθυντές των σχολείων, τους βάζει απέναντι από το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου, μετατρέποντάς τους σε πολιορκητικό κριό και τους καλεί να αξιολογηθούν οι ίδιοι για να δώσουν διαπιστευτήρια και αναβαπτισμένοι  πια, να αξιολογούν τους συναδέλφους. Και βέβαια, χρησιμοποιεί τώρα και τους «πρόθυμους» μόνιμους εκπαιδευτικούς. Πρέπει να  εμφανίσουν νούμερα, αυτό μόνο τους ενδιαφέρει.

Θα πάρουν την απάντησή τους. 

  • Υπογράφουμε τη δήλωση της απεργίας-αποχής  της ΟΛΜΕ, απαντάμε συλλογικά και δεν υπογραφούμε κανένα άλλο έγγραφο-πρακτικό ή κείμενο  διευθυντών-αξιολογητών. Ακολουθούμε τις αποφάσεις και τις οδηγίες των σωματείων μας. Επιδιώκουμε σε κάθε σχολείο ομοφωνία ή  ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της απεργίας- αποχής. 
  • Ενεργοποιούμε τις στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τριωρες), οταν ο/η αξιολογητής/τρια προσπαθεί να μπει στην τάξη για “παρακολούθηση” της διδασκαλίας.
  • Σταματάμε παντού τις αξιολογήσεις με στάσεις εργασίας του συλλόγου και των εκπαιδευτικών γιατί κάθε εκπαιδευτικός που αξιολογείται φέρνει τις συνέπειες της αξιολόγησης που θα ακολουθήσουν, σχετικά με ανισότητες στους μισθούς, τις συνέπειες στην βαθμολογική, την υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη, καθώς και την άρση της μονιμότητας, ακόμη πιο κοντά! Κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Η αξιολόγηση δεν είναι ατομικό ζήτημα, αλλά αφορά όλους μας. Η προσωπική επιλογή για αξιολόγηση βαραίνει το μέλλον όλων μας.
  • Είμαστε με τον κλάδο μας και τις συλλογικές μας αποφάσεις με κορυφαία την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023). Οι διευθυντές και οι σύμβουλοι να σταματήσουν να πιέζουν με παράτυπες εντολές  και να σεβαστούν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Ο καθένας με τη στάση του βρίσκεται ή με τον κλάδο ή απέναντί του.
  • Ενημερώνουμε άμεσα το ΔΣ της ΕΛΜΕ  για ενέργειες των αξιολογητών που στρέφονται κατά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, την άσκηση πιέσεων και οτιδήποτε σας προβληματίζει.

Συνάδελφοι/ισσες, η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ και μας καλύπτει από  κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης που προηγείται της παρακολούθησης του μαθήματος στην τάξη,  το πρακτικό «συμφωνίας», την ανάρτηση στοιχείων στην ειδική πλατφόρμα, την αυτοαξιολόγηση. Ακολουθούμε τα βήματα ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ. Δεν αποδεχόμαστε αυθαιρεσίες διευθυντών και συμβούλων ενημερώνουμε το σωματείο και ενημερωνόμαστε από αυτό.

Ενημερωτικά

  1. Η εκδίκαση της προσφυγής του υπουργείου κατά της Α-Α στις 16/2 αναβλήθηκε λόγο απεργίας των δικηγόρων και εκδικάζεται ξανά στις 27/2.
  1. Παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης

«Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελε επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις απορρέουσες από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους.

Η Πρόεδρος – Η Γ. Γραμματέας

ΠΟΛΥΖΩΗ ΝΙΚΗ – ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το