Έτοιμοι να “υποδεχθούν” την υπουργό Παιδείας με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας.

Η κα. Κεραμέως θα βρεθεί την Τρίτη 29 Νοέμβρη στην Κέρκυρα, για να εγκαινιάσει ένα παλιό “νέο” σχολικό κτίριο, που -όπως αναφέρει η τοπική ΕΛΜΕ- κτιζόταν 15 χρόνια!

«Χρειάζεται πολύ θράσος από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να έρχονται για να εγκαινιάζουν σχολεία, τα οποία θα έπρεπε να είναι έτοιμα πολλά χρόνια πριν. Επί της ουσίας έρχονται να κάνουν φιέστες σε ένα παλιό “νέο” κτήριο που χτιζόταν για πάνω από 15 χρόνια» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, προσθέτοντας πως είναι ακόμη πιο «προκλητικό το γεγονός ότι αυτό το κάνουν σε μια περιοχή σαν την Κέρκυρα, όπου τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ενώ κάποια είναι απολύτως ακατάλληλα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν ένα μήνα, δεν πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της Κέρκυρας εξαιτίας μιας απλής βροχής».

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Κέρκυρας δηλώνουν ότι η υπουργός Παιδείας είναι ανεπιθύμητη στην Κέρκυρα και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαράσλειο στις 8:30. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το “νέο” 4ο Λύκειο.

Τρίωρη στάση εργασίας 8 – 11πμ έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το