ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΠΑΥΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Στην ΓΑΔΑ κρατούνταν από την Κυριακή και από την Τρίτη και μέχρι και σήμερα Παρασκευή ανήλικοι μαθητές σχολείων της Νέας Σμύρνης. Κανείς όμως δεν γνώριζε ακόμη το γιατί, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν συμμετείχαν ούτε καν στην πορεία της Τρίτης.

Η αστυνομία πάντως τους έχει φορτώσει διάφορες κατηγορίες. Πρόκειται για κάποια από τα πολλά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, που σημειώθηκαν την Κυριακή και μετά την πορεία της Τρίτης 9/3 στη Νέα Σμύρνη.

Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό συμμαθήτριά τους και αντιπρόεδρος του 15μελους συμβουλίου Λυκείου της περιοχής για δύο από αυτούς, «τα παιδιά δεν είχαν πάει ούτε στην συγκέντρωση, βρίσκονταν έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο μετά τις 9 :00 μ.μ. .Τους συνέλαβαν χωρίς λόγο και τους κατηγορούν για πράγματα που δεν έχουν κάνει. Ασκήθηκε βία σε βάρος τους και τώρα κρατούνται στην ΓΑΔΑ. Οι συμμαθητές τους δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε». Όπως είπε, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η αναίτια σύλληψή τους έχει καταγραφεί από πλήθος ανθρώπων που είχαν βγει στα μπαλκόνια, φωνάζοντας στους αστυνομικούς να τους αφήσουν.

Ως ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας- Μοσχάτου απαιτούμε άμεσα να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου και το κυνήγι μαγισσών. Μετά τη σημερινή απελευθέρωση πια των ανήλικων μαθητών, οι οποίοι είτε συμμετείχαν στην ειρηνική πορεία της Τρίτης, είτε όχι, είτε έκαναν τη βόλτα τους στην πλατεία της Ν. Σμύρνης ή στο ΄Αλσος την Κυριακή, απαιτούμε ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιοχής να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία των μαθητών μας, ώστε να παύσει άμεσα η δίωξή τους και να αποσυρθούν τα ανυπόστατα κατηγορητήρια που έχουν γίνει πια κοινής αντιγραφής.


Για το Δ.Σ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το