ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου

Τρίτη 23 Νοεμβρίου θα είμαστε ΕΚΕΙ εμείς οι καθηγητές και οι καθηγήτριες, περήφανοι και με ψηλά το κεφάλι σε πείσμα αυτών που πίστεψαν ότι μπορούν να μας λυγίσουν

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες

            Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση των  τακτικών Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εν όψει των εκλογών για ΔΣ που έχουν να πραγματοποιηθούν δυο χρόνια.

            Το Υπουργείο Παιδείας μετά τα δικαστήρια, τις απειλές για κυρώσεις, τις πιέσεις, επιχειρεί να διαλύσει και τα εκπαιδευτικά σωματεία με το νέο νόμο Χατζηδάκη.

            Εμείς οι καθηγητές αλλά και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί δείξαμε στο υπουργείο Παιδείας ότι δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε υπήκοοι – υπάκουοι στην πολιτική που θέλει να ρημάξει την εκπαίδευση, το εκπαιδευτικό μας έργο και να κάνει το κλίμα στο σχολείο τοξικό.

            Το υπουργείο Παιδείας και οι επιτελείς του προσπαθούν με κάθε μέσο να μας επιβάλλουν την πιο τραγική μορφή απώλειας που είναι η απώλεια της ικανότητας να φανταστούμε πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Το «δεν μπορώ», το «δεν αλλάζει τίποτα» είναι η έσχατη παράδοση όλων των όπλων που έχει ένας εκπαιδευτικός.

            Πώς λοιπόν ν’ απαντήσουμε στην ώθηση προς το ατομικό, τον εγωισμό και τον «ωχαδελφισμό» που προωθεί η κυρίαρχη ιδεολογία;

            Πώς να αντισταθούμε στη σμίκρυνση των κοινωνικών οριζόντων και το κλείσιμο σε μία φυλακή που φτωχαίνει την ύπαρξή μας;

            Χρειάζεται θάρρος, απαντοχή, τσαγανό! Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, να τους δείξουμε με τη στάση μας ότι δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα δείξουμε αδιαφορία για όσα αφορούν την υπεράσπιση της δουλειάς μας.

            Και η ύπαρξη και η ισχυροποίηση της ΕΛΜΕ μας, μιας ανεξάρτητης, δημοκρατικής και μαχητικής ΕΛΜΕ αφορά στην υπεράσπιση της δουλειάς μας και των δικαιωμάτων μας.

            Στο δια ταύτα, λοιπόν. Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 12:30 μμ θα βρεθούμε σε πείσμα της Νίκης Κεραμέως και των ακολούθων της, στο 4o Λύκειο Νέας Σμύρνης (Παπαστράτειο)με όλα τα μέτρα ασφαλείας για να συζητήσουμε, να εκτιμήσουμε και να αποφασίσουμε

·        Για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση με απεργία αποχή.

·        Για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία γιατί τα κρούσματα από την πανδημία αυξάνουν!

·        Για την απάντηση του κλάδου στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης.

·        Για την απάντηση του κλάδου στη συνολική αντιεπαιδευτική- αντιλαϊκή  πολιτική.

·        Για το πρόγραμμα  αγωνιστικών δράσεων

           Να είμαστε στη Γενική μας Συνέλευση με κάθε μέσον. Όσοι δεν έχουν σχολάσει ας ζητήσουν από την προηγούμενη μέρα κανονική άδεια 2 ωρών για συμμετοχή σε τακτική συνέλευση του σωματείου ή ας συμμετέχουν στη δίωρη διευκολυντική στάση που κηρύσσει η ΕΛΜΕ μας για διαμαρτυρία για τις αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις του Υπουργείου και για το αυθαίρετο κόψιμο της άδειας.

         Να είμαστε ΕΚΕΙ συνάδελφοι και συναδέλφισσες, να είμαστε ΕΚΕΙ περήφανοι και με ψηλά το κεφάλι όπως αξίζει σε Δασκάλους.

           Και να είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε και το σχολείο δεν θα γίνει φυλακή και η δουλειά μας δεν θα γίνει αγκομαχητό και οι επιτελείς του υπουργείου που βλέπουν τη σκιά τους για μπόϊ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το