ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

(σημ, αποφασίστηκε από το πρωί της Πέμπτης 7/9 πριν την ανακοίνωση της αναβολής των μαθημάτων έως 15/9 αλλά καθυστέρησε η ανάρτηση στα ΜΜΕ λόγω τεχνικών προβλημάτων σύνδεσης στο διαδίκτυο, αλλά κοινοποιήθηκε στις ΔΔΕ και ΔΠΕ Καρδίτσας)

    Ήταν Σεπτέμβρης του 2020 όταν η πόλη της Καρδίτσας είχε θαφτεί στη λάσπη, στο πέρασμα του Ιανού. Ακριβώς τρία χρόνια μετά, μια νέα καταστροφή χτύπησε τον νομό μας.

Η πόλη της Καρδίτσας αυτή τη φορά γλίτωσε, αλλά όλος ο κάμπος πλημμύρισε. Ολόκληρα χωριά εξαφανίστηκαν κάτω απ’ τα νερά.

Έχουν χαθεί ζωές και υπάρχουν αγνοούμενοι. Οι κάτοικοι των χωριών του νομού, που μετατράπηκε σε μια απέραντη «λιμνοθάλασσα», βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες ζημιές. Τρομακτικές καταστροφές έγιναν σε σπίτια, στο οδικό δίκτυο, στις υποδομές και στις καλλιέργειες.

Σ’ αυτή την οδυνηρή κατάσταση, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Καρδίτσας θεωρούν αναγκαία την αναβολή της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία του νομού, για να δοθεί χρόνος, ώστε:

1. οι οικογένειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών να λύσουν πρώτα τα προβλήματα διαβίωσης

2. να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτήρια

3. να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αντικατασταθούν όλα τα αναγκαία μέσα για τη διδασκαλία

4. να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης από και προς τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας, να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους και, ανεξάρτητα από το πότε θα συναφθεί η ψηφιακή σύμβαση, η 7η Σεπτεμβρίου να είναι η ημέρα έναρξης-ανάληψης υπηρεσίας. 

Επίσης, επισημαίνουμε ότι σ’ αυτή την ώρα της μεγάλης καταστροφής είναι απαραίτητο να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην πράξη με κάθε μέσο. 

Τόσο η ΕΛΜΕ, όσο και ο ΣΕΠΕ Καρδίτσας θα συμβάλουν σ’ αυτό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το