ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Κέρκυρα, 27/11/2023

29 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

4 Δεκέμβρη – Ημέρα Δράσης σε όλα τα σχολεία

Η 29η Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, η οποία φέτος αντικειμενικά σημαδεύεται από τη σφαγή που πραγματοποιείται στην περιοχή και ιδιαίτερα στη Γάζα.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί σε Ημέρα Δράσης σε όλα τα σχολεία,

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στον λαό που δολοφονείται, να καταδικαστούν οι εικόνες από βομβαρδισμένα νοσοκομεία, σχολεία, οι εικόνες νεκρών παιδιών που μας συγκλονίζουν όλους. Να εκφραστεί η απαίτηση να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται και εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό.

Την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, όπου θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για να ακουστεί δυνατά το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό μας μήνυμα!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς λοιπόν, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, να κάνουν υπόθεση δική τους την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον αγώνα για την Ειρήνη, την Αλληλεγγύη για τους λαούς που αγωνίζονται.

Με τα παιδαγωγικά εργαλεία και την τεράστια πείρα που διαθέτουν, να βρουν τους κατάλληλους τρόπους και τα μέσα ώστε να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες για τον πόλεμο, να δώσουν απαντήσεις στα τεράστια ερωτηματικά τους.

Να στείλουμε ένα συντονισμένο, ηχηρό μήνυμα Ειρήνης από κάθε σχολείο της χώρας!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το