Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

7 Απρίλη μέρα δράσης για την Υγεία – Στάση εργασίας για την κινητοποίηση του ΣΕΝΙ

Παρά την διαρκή προσπάθεια αναστροφής της πραγματικότητας,  η συντριπτική και καταθλιπτική προπαγάνδα που εξαπολύουν τα απολύτως ελεγχόμενα ΜΜΕ, δεν αρκεί πλέον για να ξεπλύνει τα κυβερνητικά εγκλήματα. Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του κωρονοϊού στην Ελλάδα, τα γεγονότα, πεισματάρικα και επίμονα πάντα, αποκαλύπτουν τον όλεθρο στον οποίο βυθίζει την χώρα μια ακραία αυταρχική, εγκληματική και αδιέξοδη πολιτική που συνιστά μια εγκληματική επίθεση στην υγεία, την παιδεία, την οικονομία και στα δημοκρατικά δικαιώματα, ενός λαού που ένα χρόνο τώρα βιώνει ένα από τα πιο σκληρά και παρατεταμένα lock down.

Ένα χρόνο μετά οι ασθενείς μπαίνουν στην απάνθρωπη διαδικασία της επιλογής, για κλίνες ΜΕΘ ή ΜΑΦ, όσο και αν η κυβέρνηση το αρνείται. Οι διασωληνωμένοι που σύμφωνα με τους ίδιους αποτελούν τον κρίσιμο δείκτη, πλέον βρίσκονται και εκτός ΜΕΘ. Αφού έβαλαν τους «ειδικούς» μαζί με τον υπουργό Υγείας να φωνάζουν ένα χρόνο τώρα, ότι δεν χρειάζονται ΜΕΘ και ότι το «θέμα εί ναι να επικρατήσει  φόβος στην κοινωνία», αφού έφτασαν μέχρι του σημείου δια στόματος Γεραπετρίτη να κηρύττουν ότι «εάν είχαμε πολλές ΜΕΘ θα πέθαιναν περισσότεροι», τώρα παριστάνουν τους αμέριμνους, επιχειρώντας να χρεώσουν την τραγική εικόνα του ΕΣΥ και τους χιλιάδες θανάτους, ξανά, στην ατομική ευθύνη. Οι υγειονομικοί έχουν συνθλιβεί κάτω από τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται, ενώ οι γκεμπελίσκοι της ΝΔ αμφισβητούν κάθε δημοσίευση που περιγράφει την κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία. Για όλα αυτά η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβερνητική πολιτική, που ένα χρόνο τώρα (σε συνέχεια όλων των προηγούμενων), όχι απλά δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά απεναντίας συνέχισε την πολιτική κατεδάφισης του μειώνοντας ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας τις δαπάνες για την υγεία κατά 572 εκ ευρώ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απολύει τον Κ. Καταραχιά πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, επιχειρώντας στο πρόσωπο του να ποινικοποιήσει τους αγώνες και την συνδικαλιστική δράση. Να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται σε αυτή την ολέθρια πολιτική.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας.

Ενίσχυση του ΕΣΥ τώρα!

·    Σύσταση ΜΕΘ και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού

·         Πρόσληψη ΤΩΡΑ αναισθησιολόγου-παθολόγου-ακτινοδιαγνώστη-καρδιολόγου-γυναικολόγου

·         Να λειτουργήσει ο Αξονικός Τομογράφος και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

·         Μαζικά τεστ παντού-απρόσκοπτη παροχή εμβολίων

·         Αυτόνομο Νοσοκομείο Ικαρίας

         Να ανακληθεί τώρα η εκδικητική απόλυση Καταραχιά – όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του ΣΕΝΙ ( Τετάρτη 7 ΑΠΡΙΛΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 12:00μ.μ.) κηρύσσοντας στάση εργασίας 11-14:00 την Τετάρτη 7/4/21 για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γ. Γραμματέας                 

Δάμαλος Χρήστος                                                    Φαλιέρος Δημήτρης               

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το