Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

Θέμα:  «Κήρυξη απεργίας –αποχής από την αξιολόγηση»

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους/συναδέλφισσες  πως με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 8/12/21 το ΔΣ προχώρησε , ως όφειλε, στην σύνταξη και κατάθεση με δικαστικό επιμελητή, εξώδικης δήλωσης προς τη ΔΙΔΕ Σάμου και το ΥΠΑΙΘ.

Στην εξώδικη αυτή δήλωση αφού εκφράζει την αντίθεση του σωματείου στην επιχειρούμενη εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, αφού διαμαρτύρεται για την υποκριτική, αυταρχική και αντιεκπαιδευτική πολιτική και συμπεριφορά της Κυβέρνησης και των αρμόδιων οργάνων της, αφού θέτει μια σειρά από προβλήματα του δημόσιου σχολείου, αφού ζητά την κατάργηση της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) Υπουργικής Απόφασης για της αξιολόγηση,

καλεί το ΥΠΑΙΘ σε διαβούλευση και του ζητά να ορίσει χωροχρόνο συνάντησης εντός 48 ωρών, άλλως δηλώνει πως θα προχωρήσει στην κήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται  με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού  και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης  και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Με δεδομένο λοιπόν πως η ορισθείσα από την εξώδικη δήλωση προθεσμία έληξε,

Κηρύσσουμε απεργία – αποχή από κάθε  διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται  με τις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού  και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης  και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Η διαδικασία αυτή είναι νόμιμο δικαίωμα μας,  συνταγματικά κατοχυρωμένο και καλύπτει όλα τα μέλη μας ασχέτως σχέσης εργασίας και θέσης ευθύνης στη σχολική μονάδα. Δεν έχει σχέση με την απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ καθώς προκηρύσσεται από άλλο νομικό πρόσωπο, σε άλλο χρόνο, με άλλα αιτήματα, και έχει τοπική και όχι πανελλαδική ισχύ.  

Για τη συμμετοχή στην απεργία αποχή, που είναι μια διαρκής διαδικασία και όχι στάση εργασίας σε συγκεκριμένη ημερομηνία, οι συμμετέχοντες υπογράφουν είτε ατομικά είτε ομαδικά τη συνημμένη δήλωση και την καταθέτουν στη διεύθυνση του σχολείου. Δήλωση μπορεί να υπογράψει οποιοσδήποτε, ανά πάσα στιγμή, ακόμη κι αν έχει τοποθετηθεί ήδη σε ομάδα ή έχει εργαστεί για τη συμπλήρωση δεικτών κ.λ.π.

Λέμε όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση- κατηγοριοποίηση.

Η απάντηση βρίσκεται στη μαζικότητα και την ενότητα μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Η Γ. Γραμματέας     

Δάμαλος Χρήστος                                                        Τζίνη Ολυμπία                       

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το