Όχι στις κυβερνητικές φιέστες εξωραϊσμού της εγκληματικής πολιτικής τους.

Την Ικαρία και τους Φούρνους, επέλεξε ο πρωθυπουργός για να δώσει συνέχεια στις κυβερνητικές «εμβολιαστικές» φιέστες με τις οποίες από το Δεκέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να αποποιηθεί τις εγκληματικές ευθύνες της για την πορεία της πανδημίας και την κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει βυθίσει το ΕΣΥ.

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι -και αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνάει- αδιέξοδη και εγκληματική. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα σήμερα και τους χιλιάδες νεκρούς του κορονοϊού και των άλλων ασθενειών. Η ΝΔ είναι ο ποιο γνήσιος ιδεολογικός εκφραστής των πολιτικών της διάλυσης του ΕΣΥ και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας. Πολιτική που όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν. Τώρα αυτοί που έχουν κάνει τα πάντα για να διαλύσουν το ΕΣΥ κουνούν το δάχτυλο στο λαό με το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης. Ακόμη και ο τελευταίος προϋπολογισμός που ψήφισε η κυβέρνηση προβλέπει εν μέσω πανδημίας μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 572 εκ. ευρώ! Και καμία στημένη φιέστα δεν μπορεί να το κρύψει αυτό.

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, συνιστά ένα πρωτόγνωρο χτύπημα σε εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα. Στους 11 μήνες της κοινωνικής καραντίνας, έχουν ψηφίσει εκατοντάδες νόμους που φέρνουν αντιδραστικές ανατροπές σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που αναστέλλουν πολιτικές θεμελιώδεις ελευθερίες. Οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις και πρόστιμα αλλά με ισχυρά δημόσια συστήματα υγείας. Το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο αυταρχισμός και η καταστολή που 11 μήνες τώρα βιώνει ο λαός μας δεν αφορά την πανδημία, αλλά την παγίωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος για την επιβολή αυτής της πολιτικής.

Η κυβέρνηση έχοντας επιβάλει παρατεταμένα lock down και διατηρώντας 11 μήνες τώρα σε ισχύ απαράδεκτες απαγορεύσεις και πρόστιμα, δεν μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτά ούτε τα σχολεία. Παρά τις καλοκαιρινές διαβεβαιώσεις τους, ότι τα σχολεία είναι απολύτως ασφαλή και ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, τα έκλεισαν τελικά από τις αρχές Νοέμβρη. Και ενώ καμία άλλη χώρα δεν έχει κλειστά σχολεία για τόσο καιρό, ήδη συζητάνε να τα ξανακλείσουν. Και για αυτό το έγκλημα σε βάρος της νέας γενιάς, τη ν αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Τέλος, τα νησιά μας, χρόνια εγκαταλειμμένα από τις πολιτικές τους, έφτασαν να συνδέονται ακτοπλοϊκά δύο(!) φορές την εβδομάδα με Πειραιά και όλοι εμείς να ζούμε σε ένα τόπο με υποβαθμισμένες αν όχι ανύπαρκτες υποδομές και με διαρκώς υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες τις δομές υγείας, όπως άλλωστε και της παιδείας. Δεν ξεχνάμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν αυτή που επιχείρησε να βάλει λουκέτο στο νοσοκομείο μας και ότι χρειάστηκε ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας για να αποτρέψουμε αυτή την ολέθρια

Για όλους αυτούς τους λόγους η παρουσία του πρωθυπουργού στο νησί μας αποτελεί πρόκληση. Και είναι διπλή πρόκληση το να στήνουν γιορτές για τα εμβολιαστικά κέντρα όταν δεν μπορούν ούτε τη στοιχειώδη επάρκεια εμβολίων να εξασφαλίσουν. Σε μια περίοδο που απαγορεύουν τις μετακινήσεις, την κυκλοφορία και τις στοιχειώδεις ελευθερίες στο λαό, η μετακίνηση του πρωθυπουργού απλά για να παραστεί σε μια ακόμη φιέστα εξωραϊσμού της εγκληματικής πολιτικής τους, δεν μπορεί να περάσει αναπάντητη. Τα εγκαταλειμμένα ακριτικά νησιά μας δεν προσφέρονται για τις φιέστες τους. Να το φωνάξουμε δυνατά!

Πλήρη στήριξη  και στελέχωση του ΕΣΥ τώρα!

Όχι στην πολιτική των απαγορεύσεων και των προστίμων.

Ανοιχτά σχολεία με όλα τα μέτρα ασφάλειας. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση.

Απόσυρση των νέων αντιεκπαιδευτικών νόμων.

Αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών.

Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου στο προαύλιο του Νοσοκομείου  το Σάββατο 10:00 π.μ.

                                                               ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το