ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 11:00 πμ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

• Η ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 πμ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
• ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, προς την κατεύθυνση της μαζικοποίησης του κινήματος υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού που σφυροκοπείται ανελέητα από την πολεμική μηχανή του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ, συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό», ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της εν λόγω Συνέλευσης προς σωματεία και μαζικούς φορείς του νομού μας.
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο, τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από το σιωνιστικό-φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ, σφαγή που προκαλεί τον αποτροπιασμό και την οργή όλων των λαών που τάσσονται με τη σωστή πλευρά του «δίκιου» του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού.
Το σφυροκόπημα των Παλαιστινίων στη Γάζα είναι το πιο ανηλεές στα νεότερα χρόνια της παγκόσμιας ιστορίας. Τη σιωνιστική κτηνωδία επιβεβαιώνουν οι χιλιάδες νεκροί, οι βομβαρδισμοί των νοσοκομείων, των σχολείων, οι εκτοπισμοί εκατομμυρίων από την πατρική γη.
Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ που, με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, δημιουργεί εκατόμβες νεκρών Παλαιστινίων -οι οποίοι υπερασπίζονται την πατρίδα, τη γη, τη Λευτεριά και την ιστορία τους- έχει …συμπαραστάτη του σε αυτό το έγκλημα την ελληνική κυβέρνηση! Η κυβέρνηση της ΝΔ την ημέρα τιμής του ιστορικού «ΟΧΙ» του λαού μας απέναντι στο φασισμό αρνήθηκε (!) να ψηφίσει και αυτό ακόμη το ψήφισμα του ΟΗΕ για την «εκεχειρία», υποστηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ. Παράλληλα, ενισχύει το φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ με στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ προσφέρει τις βάσεις του θανάτου στις Νατοϊκές δυνάμεις ενίσχυσης της φονικής μηχανής του Νετανιάχου.
Αυτή η κατάπτυστη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί βάναυση προσβολή της ιστορίας, της μνήμης και των διαχρονικών αγώνων του λαού μας ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Η κυβέρνηση της ΝΔ υπερασπίστηκε εξ αρχής την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, μετονομάζοντας τη δολοφονική του δράση ως «νόμιμη άμυνα», ακολουθώντας τη στάση των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ). Διάλεξε ξανά και προκλητικά τη συμπόρευση με τους στυλοβάτες της ισραηλινής θηριωδίας (ΗΠΑ), προκαλώντας τον αποτροπιασμό και την οργή των λαϊκών στρωμάτων.
Σε πλήρη αντίθεση με το στρατόπεδο που επιλέγει η κυβέρνηση, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, τιμώντας τα αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας, την αδιάλειπτη ιστορική πάλη του ενάντια στη βαρβαρότητα των κατακτητικών πολέμων διαλέγει την πλευρά του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού και στηρίζει το ΔΙΚΙΟ του.
Χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης που παλεύει για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του, που αντιστέκεται στη γενοκτονία του από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς και διεκδικεί την πατρίδα και τη γη του.
Το Ισραήλ, εφαρμόζοντας μια εγκληματική πολιτική βίας, ισοπέδωσε τη Γάζα με την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη», στοχεύοντας στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
Παρά ταύτα, η Παλαιστινιακή αντίσταση δικαιώθηκε και δικαιώνεται καθημερινά στη συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων και των λαών του κόσμου, οι οποίοι με τους αγώνες, τις διαδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήριά τους, πρόβαλαν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το αδιαμφισβήτητο δίκιο του ματωμένου Παλαιστινιακού λαού και έγιναν ο ισχυρότερος σύμμαχός του τη δυσκολότερη στιγμή της δοκιμασίας του.
 Οι λίγες μέρες εκεχειρίας που αναγκάστηκε το φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ να αποδεχτεί, αποτελούν νίκη της ανυποχώρητης αντίστασης των πολύπαθων Παλαιστινίων και επιβεβαιώνουν τη δυναμική και τη νικηφόρα προοπτική της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Η αξιοθαύμαστη και ματωμένη αντίσταση των Παλαιστινίων εδραιώνεται στη βαθύτατη πεποίθησή τους για το δίκαιο αγώνα τους ενάντια στη βάρβαρη κατοχή της πατρίδας τους, ενάντια στο καθεστώς του απαρτχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, ενάντια στη βιαιότητα των ισραηλινών εποικισμών. Η περήφανη Αντίσταση των Παλαιστινίων πηγάζει από το αδιαμφισβήτητο δίκιο τους που επιβεβαιώνεται στις δεκάδες ισοπεδωμένες πόλεις και τα χωριά, στους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές και φυλακισμένους.
Η Παλαιστινιακή αντίσταση αντέχει και υψώνει την αντιστασιακή σημαία απέναντι στην ιμπεριαλιστική βία και θηριωδία. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων να αποκτήσουν τη Λευτεριά, την Ανεξαρτησία και την Πατρίδα τους.
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και τον λαό -με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις- να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ, με πολιτικά, στρατιωτικά και διπλωματικά μέσα και προσφέρει στους φονιάδες τα ορμητήρια της επέλασης.
Καταγγέλλουμε επίσης όλες εκείνες τις δυνάμεις που κρατούν στάση υποτέλειας στους… πολιτισμένους φονιάδες της Δύσης και ιδιαίτερα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και προσφέρουν την ανοιχτή στήριξή τους στο φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.
Ο λαός της Παλαιστίνης δολοφονείται από τότε που οι ΗΠΑ «φύτεψαν» το κράτος του Ισραήλ στα εδάφη του, για να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα των λαών της περιοχής. Με πολέμους, σφαγές αμάχων, εγκατάσταση εποίκων, κατεδαφίσεις σπιτιών, καθημερινή τρομοκρατία, κατάφεραν οι φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ να τον περιορίσουν σε μια στενή λωρίδα στη Γάζα, την οποία απομόνωσαν με τείχος. Η φτώχεια και η εξαθλίωση τον μαστίζει αλλά παραμένει ανυπότακτος.
Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που – αντιστρέφοντας την πραγματικότητα- ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών, χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα». Με τη θέση των ιμπεριαλιστών ευθυγραμμίστηκε αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι αποφάσεις όλων των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ξανά την εναρμόνισή τους με το δόγμα του τρόμου.
Ο αγώνας των Παλαιστινίων διδάσκει εμπνέει, δίνει δύναμη και κουράγιο στη νεολαία και στους λαούς όλου του κόσμου. Είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός, αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για ζωή, αγώνας που δίνει ελπίδα στους λαούς και ενδυναμώνει τις αντιστάσεις τους απέναντι στους άδικους κατακτητικούς πολέμους και γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει θεμελιώδεις λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα.
Είναι αγώνας, που φωτίζει το μέλλον. Στο άγριο τοπίο που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστές, που καταφεύγουν στα όπλα για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να υποτάξουν λαούς, ο λαός της Παλαιστίνης επέλεξε να πάει κόντρα. Έχει ανάγκη από τους αγώνες μας, έχουμε ανάγκη να νικήσει. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!
• Οι μικρές νίκες της Παλαιστινιακής αντίστασης δείχνουν το δρόμο της δικαίωσής της

Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
Καταδικάζουμε την κατάπτυστη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, τη στήριξη που παρέχει στο φασιστικό κράτος του Ισραήλ και την πολιτική της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που εφαρμόζει.
Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις
Έξω από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
• Κάτω ο ιμπεριαλισμός

ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 πμ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου
Η πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Σπαχή Αρετή Οικονομάκη Μαρία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το