ΕΛΜΕ Ηρακλείου

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11.00 Π.Μ. ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΟΛΜΕ

Το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ που καλεί η ΟΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ , με στόχο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων των μέσων μεταφοράς και όλης της δημόσιας περιουσίας που είναι η βασική αιτία για την πολύνεκρη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη.
Η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ -που συνεχίζει και επιτείνει το έργο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)- βρίσκεται στην υπηρεσία της διόγκωσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της υπονόμευσης των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση» από το 2010.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνoουμένων, αλλά και στους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στην περιοχή των Τεμπών.Τονίζει ότι το πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – που οδήγησε δεκάδες επιβάτες, κυρίως νέους, στο θάνατο (πολλοί είναι αγνοούμενοι ακόμη) και αρκετούς τραυματίες στα νοσοκομεία-φέρει στο φως τα βαθύτερα αίτια αυτής της τραγωδίας. Αίτια που αφορούν στην αντιλαϊκή πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ , συνεχίζοντας και επιτείνοντας το αντιλαικό έργο των προκατόχων της , στην υπηρεσία της διόγκωσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της υπονόμευσης των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση» από το 2010.
 Η τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων, οι αγνοούμενοι, οι τραυματίες, ο πόνος των χαροκαμένων οικογενειών συνθέτουν ένα δραματικό κοινωνικό σκηνικό πλήρους αδιαφορίας και ακύρωσης των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα δημόσια, ασφαλή και επαρκώς εξοπλισμένα μέσα μεταφοράς, που δεν θα παρακολουθούν τους δείκτες του ανταγωνισμού των διαφόρων εταιριών, αλλά θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού.
Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της πλήρους περιφρόνησης των λαϊκών αναγκών και αιτημάτων
➢ Καλούμε τη νεολαία και το λαό σε επαγρύπνηση και μαζική αντίσταση στην αντιδραστική πολιτική που ποτίζει με αίμα αθώων τους δρόμους.
 ➢ Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών μας και συνολικά της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων και συμπαρατασσόμαστε μαζί τους στον κοινό αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές εγκληματικές πολιτικές. Η οργή για τους υπεύθυνους του νέου πολύνεκρου εγκλήματος που συντελέστηκε στα Τέμπη βρίσκει την έκφραση της στις μαζικές διαδηλώσεις και στις απεργίες. Απαιτούμε:
• Δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλους • Καμία Ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μεταφοράς • Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και σταθερές εργασιακές σχέσεις ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνουν αποφάσεις ενάντια στις θεμελιώδεις κατακτήσεις μας και τα δικαιώματά μας και επιχειρούν τετελεσμένα. Να μην τους επιτρέψουμε -με την τακτική του αιφνιδιασμού και του κατακερματισμού -να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο τους ενάντια στο δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εμείς που είμαστε 160.000 εκπαιδευτικοί έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, όπως κάνουμε εδώ και 41 χρόνια.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει την αντιδραστική πολιτική που καταργεί θεμελιώδεις κατακτήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, καταργεί τη σταθερή εργασία και την οργανική θέση και γενικεύει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ), υλοποιεί τις αντιδραστικές κατευθύνσεις των Συνθηκών της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, με στόχο την απομόρφωση των λαϊκών στρωμάτων. Για το λόγο αυτό, εισάγει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην εκπαίδευση, διαβαθμίζει τα σχολεία σε ταξικές ζώνες και επιβάλλει το αυταρχικό μέτρο του επιθεωρητισμού, με στόχο την πειθάρχηση, την παιδαγωγική ανελευθερία και την υποταγή των εκπαιδευτικών στο νέο μοντέλο του απασχολίσιμου.
Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε μαζική αντίσταση απέναντι στα βάρβαρα μέτρα, σε ενωτική και ανυποχώρητη πάλη και σε κλιμάκωση του αγώνα. ➢ να περιφρουρήσουμε των αποφάσεων ΕΛΜΕ -ΟΛΜΕ για Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση:
➢ να διασφαλίσουμε το κλίμα της ενότητας και της συλλογικότητας σε όλα τα συλλογικά όργανα διδασκόντων
➢ να αντισταθούμε στο κλίμα της παραπληροφόρησης και του εκφοβισμού
να αναρτήσουμε πανό σε όλα τα σχολεία ΑΙΤΗΜΑΤΑ
• ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ χωρίς καμία αξιολόγηση
.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
 • Κάτω ο αντισυνδικαλιστικός νόμος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-Καμία εφαρμογή.
Διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών τώρα – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και των ωρομισθίων.
 • Άμεση επανένταξη των Κοινωνικών Επιστημών και των μαθημάτων της Καλλιτεχνικής Παιδείας
 • Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση και την υγεία. • Άμεση επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους • Υγειονομική θωράκιση των σχολείων •
Κατάργηση ΕΒΕ, Τράπεζα θεμάτων , εξετάσεις PISA
Καμία Ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μεταφοράς και Μουσείων . •
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
 
• Κατάργηση Κ.Α.Π και στήριξη του αγροτικού κινήματος • Δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα παιδείας, υγείας, περίθαλψης, πρόνοιας, σύνταξης.
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!


Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Η πρόεδρος: Σπαχή Αρετή

Η Γενική Γραμματέας: Οικονομάκη Μαρία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το