ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ
  • ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει την οργή, τον αποτροπιασμό και την έντονη διαμαρτυρία του για την δολοφονία του νεαρού 17χρονου στη Γαλλία από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης Μακρόν, με το απαράδεκτο επιχείρημα ότι «ξέφυγε από τον έλεγχο»!

Η πρωτοφανής κρατική βία που επιβάλλει η κυβέρνηση Μακρόν, δολοφονώντας ανενδοίαστα και απροσχημάτιστα ακόμη και ανήλικους, η κρατική καταστολή της γαλλικής κυβέρνησης που ματώνει τη νεολαία και συνολικά το λαό συνιστά επίδειξη της «σιδηράς πυγμής» έναντι του αναπτυσσόμενου λαϊκού κινήματος που ορθώνει το ανάστημά του και αντιστέκεται απέναντι στην αντιασφαλιστική λαίλαπα, στην αντιεκπαιδευτική και αντεργατική πολιτική, στην ανεργία, την ακρίβεια, την καταστολή και τον εκφασισμό της κρατικής πολιτικής.

Αυτές τις μέρες ξεχειλίζει η λαϊκή οργή στη Γαλλία, έτσι ώστε για έξι συνεχείς μέρες να απλώνεται ένα κύμα διαδηλώσεων από το προάστιο του Παρισιού, όπου έγινε η δολοφονία, και να αγκαλιάζει περισσότερες από είκοσι πόλεις. Η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες, οι άνεργοι, δέθηκαν σε ένα λαϊκό ποτάμι οργής, το οποίο επιδιώκει η αντιδραστική κυβέρνηση Μακρόν να καταστείλει, εντείνοντας την κρατική βία και την αστυνομοκρατία και με ένα όργιο χιλιάδων συλλήψεων.

Παράλληλα, η σιδηρόφρακτη κυβέρνηση Μακρόν επιχειρεί να φιμώσει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μη δημοσιοποιούνται οι εικόνες της ανεξέλεγκτης και άγριας βίας εναντίον των διαδηλωτών, ενώ συγχρόνως -με μια προκλητική προβολή του δόγματος του τρόμου- επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους γονείς, εγκαλώντας τους για…ανάρμοστη αγωγή των δικαίως εξεγερμένων παιδιών και νέων.

Από το χώρο του εκπαιδευτικού κινήματος, διατρανώνουμε την κατηγορηματική αντίθεση και καταδίκη μας απέναντι σε αυτά τα αντιδραστικά μέτρα συμμόρφωσης… και τρομοκράτησης των λαϊκών οικογενειών που βλέπουν τα παιδιά τους να ματώνουν στους δρόμους από τις δολοφονικές επιθέσεις της Γαλλικής αστυνομίας,

Δηλώνουμε τη αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα της γαλλικής νεολαίας και συνολικότερα του γαλλικού λαού ενάντια στα φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν,

Διατρανώνουμε την αταλάντευτη προσήλωσή μας στον αγώνα για δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες,

Καταδικάζουμε απερίφραστα το όργιο της βίας και της αστυνομοκρατίας στη Γαλλία και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ανυποχώρητη πάλη του γαλλικού λαού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ χαιρετίζει όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο γαλλικό λαό που οργανώνονται αυτές τις ημέρες σε πολλές πόλεις της χώρας και διεθνώς,

Καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές μας σε συστράτευση στον κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, της κρατικής βίας και της ισοπέδωσης των θεμελιωδών δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών.

  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  • Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Ηράκλειο-3/7/2023

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Ηρακλείου

Η πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Σπαχή Αρετή Οικονομημένο Μαρία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το