Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου

To Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και σε όλους τους σεισμόπληκτους και στους συγγενείς των θυμάτων που βιώνουν το αποκρουστικό πρόσωπο του Εγκέλαδου ο οποίος σαρώνει ιδιαίτερα τα χωριά στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου βρήκε χωρίς θεσμική θωράκιση τα περισσότερα σχολεία, παρά τις πολλαπλές κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων σεισμικής προστασίας των σχολικών κτιρίων.

Η κυβέρνηση έδειξε ξανά αδιαφορία στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, με αποτέλεσμα πολλά σχολικά κτίρια να είναι σήμερα ακατάλληλα, λόγω ρωγμώσεων και λοιπών προβλημάτων.

Ενώ η κυβέρνηση κωφεύει και αρνείται να λάβει τα στοιχειώδη μέτρα σεισμικής προστασίας των σχολείων, εκθέτοντας τη μαθητική νεολαία και τους εκπαιδευτικούς σε μέγιστους κινδύνους, δείχνει ιδιαίτερη σπουδή στη λήψη μέτρων για τη λειτουργία του webex τις ημέρες των σεισμών!

Ειδικότερα, με απόφαση της Υπουργού της Παιδείας προβλέπεται η χρήση του webex σε όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές και για όλα τα σχολεία των οποίων τα κτίρια κρίνονται ακατάλληλα.

Πρόκειται για αυταρχικό μέτρο προσβολής κάθε έννοιας δημοκρατικής δεοντολογίας που αποδεικνύει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί για την τραγωδία που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες , οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σεισμόπληκτων περιοχών, αλλά επιπλέον προκαλεί και το δημόσιο αίσθημα, με αποφάσεις αντιδραστικές και ακυρωτικές κάθε διάστασης της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Στη βάση αυτή, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί αυτές τις δύσκολες μέρες της δοκιμασίας τους συναδέλφους να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ του webex και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αυτοπροστασίας.

Καλεί την κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των μαθητών μας, να στεγάσουν τους μαθητές των σχολείων που επλήγησαν σε κατάλληλα και ασφαλή κτίρια και γενικώς να υποστηρίξουν τους πληττόμενους σε όλα τα επίπεδα, .όπως είναι η στέγαση, η σίτιση, η αποζημίωση κλπ

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, τους μαθητές μας, αλλά και σε όλους τους πολίτες καλή δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρες και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολείων και για κάλυψη όλων των αναγκών των πληττόμενων από το σεισμό.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου
Ο Πρόεδρος Η Γενική γραμματέας
Ζαχαρίας Ρηγάκης Κασσιανή Λάμψα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το