ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μπροστά την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου πήρε και υλοποίησε αποφάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων:

  • Την Τετάρτη 25/1 πραγματοποίησε Ενημερωτική Συνάντηση των Σχολείων του κέντρου για τη διασφάλιση της μαζικότητας στον Αγώνα ενάντια στην Αξιολόγηση-Πειθάρχηση-Κατηγοριοποίηση και Ελαστική Απασχόληση. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ επιβεβαιώνει τη διάθεση της βάσης για αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • την Πέμπτη 26/01 στις 11.30΄ το πρωί η ΕΛΜΕ Ηρακλείου συμμετείχε στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τα σωματεία και η Ένωση των Υγειονομικών με βασικό αίτημα ένα Δημόσιο Δωρεάν Καθολικό Σύστημα Υγείας-Περίθαλψης- Πρόνοιας-Σύνταξης. Κήρυξε 3ωρη Στάση Εργασίας, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τους συναδέλφους, είχε δικό της πανό και μπλοκ στη Συγκέντρωση, ενώ παράλληλα η πρόεδρος από το βήμα της συγκέντρωσης απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση και διάβασε το ψήφισμα του σωματείου που καταδικάζει την πολιτική της διάλυσης του ΕΣΥ, των ιδιωτικοποιήσεων και της πλήρους εμπορευματοποίησης της Υγείας.
  • Την Παρασκευή 27/01 πραγματοποιήθηκε -υπό την αιγίδα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου- Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίας στις 11.30΄ το πρωί Για την κινητοποίηση αυτή η ΕΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή και στήριξε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων με απόφασή της, μέσω της οποίας καταδικάζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του παραγκωνισμού της καλλιτεχνικής παιδείας, της αδιοριστίας, αλλά και την έλλειψη λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη σχολική στέγη. Τα προβλήματα αυτά αναδείχτηκαν και μέσω των δηλώσεων της προέδρου στα ΜΜΕ. Ειδικότερα, αναδείχτηκαν τα εξής μείζονα ζητήματα: α) το κτηριακό πρόβλημα, το οποίο -όσο δε λύνεται- αναχαιτίζει και ακυρώνει κάθε σχετικό εκπαιδευτικό έργο, β) οι ελλείψεις σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό, γ) οι ανισότητες προαγωγής των μαθητών σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία, δ) η μοριοδότηση των αποφοίτων, ε) η άρση των μέτρων υποβάθμισης των πτυχίων των σχολών της καλλιτεχνικής παιδείας. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι διεκδικήσεις των μαθητών εκφράστηκαν και με θεατρικά δρώμενα, ενώ ακολούθησε πορεία που έφτασε στο κτίριο του Δήμου αρχικά και στη συνέχεια στα γραφεία της ΔΙΔΕ Ηρακλείου.

Η κινητοποίηση καλύφθηκε τηλεοπτικά από τα τοπικά κανάλια και η αντίδραση του κοινού ήταν ζεστή και ενθουσιώδης.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου- σταθερά στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών- έκανε σαφές – με όλους τους τρόπους- ότι η καλλιτεχνική παιδεία δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε προνόμιο των λίγων και ότι θα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το