ΕΛΜΕ Ηρακλείου


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ «ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ 18 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΛΟΥΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

·ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

· ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΕΊ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

· ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

· ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της στις αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και αντιδραστικές πρακτικές της ποινικοποίησης του μαθητικού κινήματος , αλλά και όλων των μέσων συλλογικής πάλης που αυτό αξιοποιεί (καταλήψεις, πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ)
Καταδικάζει την αντιπαιδαγωγική και αντισυλλογική συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου της πόλης μας που κατέθεσε στον εισαγγελέα «Δήλωση Εναντίωσης», δηλ μια μορφή μήνυσης εναντίον 18 των μαθητών του ως …υπευθύνων για την κατάληψη του σχολείου τους για μια ημέρα. Πρόκειται για μια απαράδεκτη από κάθε άποψη συμπεριφορά που ακυρώνει το ρόλο του διευθυντή ως παράγοντα δημοκρατικής ομαλότητας στο σχολείο, ενώ αμαυρώνει την ιδιότητα του δασκάλου ως πνευματικού λειτουργού και παιδαγωγού που δομεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους μαθητές του.
Καταδικάζει επίσης την κάλυψη που παρείχαν, με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ οι διευθυντές της ΔΙΔΕ Ηρακλείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο διευθυντή του σχολείου που κατέθεσε στον εισαγγελέα εναντίον των μαθητών του. Μια τέτοια κάλυψη αντιβαίνει στις βασικές αρχές της δημοκρατικής διοίκησης και παιδαγωγικής δεοντολογίας.
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου δηλώνει ότι οι καταθέσεις στους εισαγγελείς εναντίον των μαθητών προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό και παιδαγωγικό ήθος των εκπαιδευτικών που με τον αγώνα τους – τόσο στις σχολικές αίθουσες, όσο και στο μαζικό επίπεδο – επιδιώκουν τη μύηση των μαθητών τους στις υψηλές αρχές του δημοκρατικού διαλόγου, της ελεύθερης αντιπαράθεσης των ιδεών και της διεκδικητικής δράσης.
Τονίζει ότι στις συνθήκες της επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, στην ιστορική φάση που διανύουμε, κατά την οποία η φτώχεια, η ακρίβεια, η ανεργία μαστίζουν το λαό, ενώ η αδιοριστία ,οι ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και τα λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία δείχνουν παραστατικά τη δραματική υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης, η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο της απογύμνωσης της νεολαίας και συνολικά του λαϊκού κινήματος από κάθε δημοκρατικό συνδικαλιστικό δικαίωμα συλλογικής πάλης και διεκδίκησης.
Χωρίς την ολοκληρωτική απομόνωση παρόμοιων συμπεριφορών ορισμένων διευθυντών από κάθε εκπαιδευτικό μα και από το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, το κίνημα των γονέων, τα εργατικά σωματεία, η τρομοκρατία, η καταστολή, η χειραγώγηση του μαθητικού κινήματος, του εργατικού – λαϊκού κινήματος θα επιτείνεται. Τέτοιες συμπεριφορές καλλιεργούν το ήθος του αυταρχισμού και εδραιώνουν την κουλτούρα της καταστολής απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε!
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9/11, πρέπει να είναι μια αποφασιστική απάντηση και σε τέτοιες αντιδραστικές προθέσεις, εκτός των αποφασισμένων κρίσιμων για τη ζωή μας και για το σχολείο διεκδικήσεων και αιτημάτω
ν.
 Ø ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Ø ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ.
 Ø ΔΗΛΏΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ


Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος Η Γενική γραμματέας

Ζαχαρίας Ρηγάκης Κασσιανή Λάμψα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το