Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου                       

«Εξ αποστάσεως διδασκαλία» στα υπό κατάληψη σχολεία

 Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν, με πρόσκληση του διευθυντή ή με αίτημα του 1/3 των μελών του, με θέμα την ΑΠΟΔΟΧΗ των ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ των συνδικαλιστικών οργάνων όλων των βαθμίδων (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ) για τη ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ των αυταρχικών και αντισυνταγματικών μέτρων της Υπουργού της Παιδείας που αφορούν στην υποχρεωτική εφαρμογή της «Εξ αποστάσεως διδασκαλίας» στα υπό κατάληψη σχολεία.

Επισημαίνει ότι το δίκαιο αυτό αίτημα υποστηρίζει και η ΑΔΕΔΥ  με όλα τα νομικά, συνδικαλιστικά και παιδαγωγικά μέσα και επιχειρήματα που κατοχυρώνουν τις αποφάσεις των συλλόγων

Ειδικότερα, το ΕΞΩΔΙΚΟ που έχει στείλει η ΑΔΕΔΥ, σε συνδυασμό με την  πρότασή της για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ αποτελεί ένα επιπλέον μέσο ενίσχυσης του δίκαιου αιτήματός μας. Γιατί  τα κείμενα αυτά αποδεικνύουν  ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους που αφορούν στη δομή και το χαρακτήρα της δημόσιας, καθολικής και δωρεάν εκπαίδευσης, αλλά και στην κατοχύρωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών και στους όρους μάθησης των παιδιών. Συνεπώς, οι σύλλογοι  των εκπαιδευτικών-πέραν της υποστήριξης και καθοδήγησης του Α/θμιου συνδικαλιστικού οργάνου τους (ΕΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας τους (ΟΛΜΕ)- έχουν επιπλέον και   την υποστήριξη του Γ/θμιου  συνδικαλιστικού οργάνου όλων Δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνουμε, πως η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από αρμόδια δικαστήρια (Διοικητικό Εφετείο 486/1995 και δικαστική απόφαση 2395/2014 του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών), και συνιστά μορφή συνδικαλιστικής πάλης.

Η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα δεν επιφέρει περικοπή μισθού.

Μη δώσετε σημασία στο 4ημερο η απόφαση ισχύει κανονικά όπως άλλωστε σε κάθε απεργία που αποφασίζεται

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων τις επόμενες μέρες να συνεδριάσουν και να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ το ΔΣ της ΕΛΜΕ για τη σύγκληση της συνεδρίας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Ο  Πρόεδρος Η Γενική γραμματέας

Ζαχαρίας Ρηγάκης      Κασσιανή Λάμψα              

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το