ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Συνάδελφοι, την περυσινή συνδικαλιστική χρονιά αναπτύχθηκε μια πολυεπίπεδη, αδιάλειπτη και εντατική συλλογική δράση του σωματείου μας σε ένα τοπίο επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ που -συνεχίζοντας και επιτείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ)- θέτει στο στόχαστρο της τον «εχθρό» λαό, επιδιώκοντας να κατεδαφίσει ακόμη και τα υπολείμματα των εργατο-λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στη βάση της υπηρέτησης των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, αλλά και των επιταγών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, σε ένα τοπίο παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και οξυμμένου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για την ανακατανομή των σφαιρών επιρροής, πολιτική που ματώνει τους λαούς, όπως επιβεβαιώνει η γενοκτονία του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού, και απειλεί με γενίκευση της πολεμικής ανάφλεξης.

Η εγκληματική πολιτική της γενοκτονίας των Παλαιστινίων που επιβάλλει το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, η πρωτόγνωρη μεταπολεμικά και ναζιστικού τύπου φασιστική βία του σιωνιστικού καθεστώτος Νετανιάχου υποστηρίζεται προκλητικά από τις μητροπόλεις της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ). Συγχρόνως, ενισχύεται από την κυβέρνηση της ΝΔ που συμμετέχει στο έγκλημα της εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων με στρατιωτικές δυνάμεις, παρέχει , μέσω των βάσεων, όλες τις διευκολύνσεις στην επίθεση της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και υποστηρίζει διπλωματικά και πολιτικά την εξόντωση του ματωμένου Παλαιστινιακού λαού που για 75 χρόνια διεκδικεί το αυτονόητο: Λεύτερη και Ανεξάρτητη Πατρίδα. Στην ίδια βάση, όλο το φάσμα των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚκλπ) συγκαλύπτει την στήριξή του στην εγκληματική βία του Ισραήλ, με τη θέση των «ίσων αποστάσεων», των υποκλίσεων και της αποδοχής της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας και της εμπλοκής της χώρας στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες και με στόχο την προάσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων στη σταθερή δουλειά και μόνιμη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση και την ειρήνη, επιδιώξαμε να ανταποκριθούμε στα πολλαπλά επίπεδα της συλλογικής πάλης, συνδέοντας τον αγώνα ενάντια στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Κατηγοριοποίηση,την φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία και ποινικοποίηση με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

Συγκροτήθηκε –για πρώτη φορά-ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ (από τις παρατάξεις: Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, Αριστερή Παρέμβαση-Συσπείρωση και Αγωνιστικές Κινήσεις, με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αιτημάτων πάλης που αντιστοιχούν στις ανάγκες της περιόδου, το οποίο κοινοποιήθηκε στη βάση του κλάδου και έθετε ως βασικούς στόχους του τα μείζονα αιτήματα: Ανατροπή της Αξιολόγησης-Κατηγοριοποίησης– Εισαγωγής Ιδιωτικο-οικονομικών Κριτηρίων στην εκπαίδευση, Μονιμοποίηση των Νεοδιορίστων και Αναπληρωτών, Αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας, επιστροφή όλων των οικονομικών, εργασιακών και συνταξιοδοτικών κατακτήσεων που ισοπέδωσε η μνημονιακή καταιγίδα, Κατάργηση των αντισυνδικαλιστικών νόμων (Χατζηδάκη-Αχτσιόγλου και Γεωργιάδη), Καμία Ποινικοποίηση των Αγώνων και των αγωνιστών ,Κατάργηση όλου του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου επίτασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση (Τράπεζα θεμάτων-ΕΒΕ), Καμία εμπορευματοποίηση της υγείας, Καμία ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου και Κατάργηση του Ασύλου, Έξω από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, κατάργηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Ειρήνη-Φιλία-διεθνιστική Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Το σύνολο αυτό των αιτημάτων– που αντανακλά τις ανάγκες ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος σε όλα τα επίπεδα- προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε όλη τη δύσκολη περυσινή συνδικαλιστική χρονιά, αξιοποιώντας όλα τα δυνατά συλλογικά μέσα πάλης, όπως είναι: οι Γ.Σ, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι ενημερωτικές συναντήσεις με τους συναδέλφους, οι αποφάσεις για στάσεις εργασίας, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ και την ΠΔΕ ενάντια στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, για τη Μονιμοποίηση των Νεοδιορίστων, για Μαζικούς Διορισμούς και κάλυψη των κενών, οι αποφάσεις για τη υπεράσπιση των συναδέλφων από τις… απειλές των επιθεωρητών και των διευθυντών τους , οι συνεντεύξεις και οι δηλώσεις στα ΜΜΕ για την προώθηση των εργασιακών, οικονομικών και μορφωτικών αιτημάτων μας, οι αποφάσεις ενάντια στις διώξεις και την ποινικοποίηση και η συμμετοχή σε κάθε μορφή αγώνα, η διοργάνωση συλλαλητηρίων στήριξης του ματωμένου Παλαιστινιακού λαού.

Ειδικότερα:

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση του προεδρείου και στο πρώτο Δ.Σ καταθέσαμε πρόγραμμα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ των ΟΜΟΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, το οποίο τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή, χωρίζοντας σε ζώνες ενημέρωσης την πόλη (κέντρο, ανατολικά και δυτικά), αλλά και την επαρχία (Μοίρες-Αρκαλοχώρι). Αυτές οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν δυο φορές την περυσινή συνδ. χρονιά και, στην πλειονότητά τους, είχαν μαζική συμμετοχή, ενώ ήταν έκδηλο το ενδιαφέρον των συναδέλφων, με αποτέλεσμα την επανασύνδεση της βάσης με το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, την αναθέρμανση των σχέσεων και την ανάπτυξη δεσμών εμπιστοσύνης ενός σημαντικού τμήματος της βάσης με το σωματείο. Ταυτόχρονα, οι Συναντήσεις αυτές συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη ενός κλίματος αντίστασης απέναντι στο αντιδραστικό μέτρο της Αξιολόγησης-Κατηγοριοποίησης, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο μικρό αριθμό αξιολογήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο νομό μας.

2, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ (Ατομική –ΜέντορεςΣυντονιστές-Αυτό-αξιολόγηση), με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ και συμμετείχαμε σε δύο διαδικτυακές συσκέψεις με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στην υποταγή της ΟΛΜΕ

α) Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη συγκρότηση του προεδρείου, καταθέσαμε πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε μορφής Αξιολόγηση που εγκρίθηκε πλειοψηφικά (από τις παρατάξεις του προεδρείου) και για τη λήψη συλλογικών μέσων ΑΠΟΤΡΟΠΉΣ της προγραμματισμένων Αξιολογήσεων σε πολλά σχολεία, με ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αντιπροσωπειών του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, αλλά και της Επιτροπής Αγώνα, η οποία επίσης συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των παρατάξεων του προεδρείου. Με τις παρεμβάσεις μας ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ αρκετές προγραμματισμένες αξιολογήσεις σε σχολεία της πόλης και της επαρχίας: πχ 6ο ΕΠΑΛ, 5ο ΕΠΑΛ, Ειδικό Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο, 9ο Γυμνάσιο, ΓΕΛ Καστελλίου, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μελεσσών. β) Αναρτήσαμε ΠΑΝΟ σε αρκετά σχολεία στην πόλη και την επαρχία με το βασικό σύνθημα: «ΚΑΝΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ», πρακτική που είχε εγκαταλειφθεί από τις δυνάμεις του γραφειοκρατικού και συναινετικού συνδικαλισμού που ήταν κυρίαρχες για πολλά χρόνια. Τα πανό συνέβαλαν στη δημιουργία κλίματος αντίστασης και πάλης, ανέδειξαν την αντίθεση στο αντιδραστικό μέτρο και αναζωπύρωσαν το κλίμα της συλλογικής δράσης. γ) Καλέσαμε τους ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ σε ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ που ήταν μαζικές, για την ενημέρωση, την ενθάρρυνση και τη συμμετοχή στον αγώνα, αλλά και την αντίσταση στις απειλές, τους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό από τους νέους επιθεωρητές. δ) Συμμετείχαμε στη Διαδικτυακή ενημέρωση της ΟΛΜΕ (22/2/2023) για τους εκπαιδευτικούς των ΕΛΜΕ Κρήτης σχετικά με την ατομική αξιολόγηση και την στήριξη των συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, όπου χαρακτηρίστηκε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου «μαχητικό σωματείο» από τον αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ.

ε) Καλέσαμε σε ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ όλους τους ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, όπου αναπτύξαμε την επιχειρηματολογία μας ενάντια στο νέο επιθεωρητισμό και ζητήσαμε να συνταχθούν με τις αποφάσεις των συνδ. οργάνων (ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ). Παρά ταύτα, δεν πήραμε καμία απάντηση, καμία δήλωση συμπόρευσης με τις συλλογικές αποφάσεις. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι οι σύμβουλοι-επιθεωρητές διάλεξαν το στρατόπεδο της επίθεσης και ακύρωσης του βασικότερων εργασιακών και δημοκρατικών κατακτήσεών και δικαιωμάτων μας. στ) ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ στο ΚΛΙΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ από μια σύμβουλο φιλολόγων και στις απειλές εναντίον συνδικαλιστών, βγάζοντας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που πέρασε πλειοψηφικά στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, καταδικάζοντας το νέο καθεστώς της τρομοκράτησης, της πειθάρχησης και της ακύρωσης βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων ζ) ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ την πραγματοποίηση ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ σε γυμνάσιο της πόλης την ημέρα της πανελλαδικής Απεργίας (!) για τους νεκρούς στα Τέμπη, απόφαση που επίσης πέρασε πλειοψηφικά και καταδικάσαμε, με απερίφραστο τρόπο, την καταπάτηση κάθε ηθικής, παιδαγωγικής αρχής και δημοκρατικής δεοντολογίας. Επίσης καταγγείλαμε και καταδικάσαμε την πραγματοποίηση αξιολόγησης με WEBEX σε ώρα παράλληλης δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου η) Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ σε ΔΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ με συναδέλφους της ειδικότητάς τους (στην πρώτη που αφορούσε στους φιλολόγους, η πρόεδρος και η γραμματέας και στη δεύτερη και τα τρία μέλη του προεδρείου μαζί με την ταμία και αφορούσε στους οικονομολόγους). Και στις δυο οι εκπρόσωποι του Δ.Σ ενημέρωσαν τους συναδέλφους και ζήτησαν από τους συμβούλους να συμπαραταχθόύν με τα συλλογικές αποφάσεις και να μην πιέζουν τους συναδέλφους για την αποδοχή της ατομικής αξιολόγησης.. θ) Η ΕΛΜΕ πλειοψηφικά (παρατάξεις του προεδρείου) αποφάσισε την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και για τους Μέντορες-Συντονιστές (πριν την επαναπροκήρυξή της από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ) και για την Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τις άλλες 25 ΕΛΜΕ που συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, μετά την υποχώρηση-ξεπούλημα της ΟΛΜΕ. Εξέδωσε δική της απόφαση, συνοδευόμενη από βάσιμη και επιστημονικά τεκμηριωμένη γνωμάτευση του δικηγόρου της ΕΛΜΕ. Επειδή υπήρξε αμφισβήτηση τόσο του βάσιμου, όσο και του νόμιμου χαρακτήρα της απόφασης αυτής από παράταξη του Δ.Σ, η ΕΛΜΕ πλειοψηφικά αποφάσισε (παρατάξεις του προεδρείου) και εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης της κινδυνολογίας και προάσπισης του σύννομου και βάσιμου περιεχομένου της απόφασης.

ι) Προωθήθηκε η θέση της ΕΛΜΕ ενάντια στο αντιδραστικό μέτρο της Αξιολόγησης και με τις πολλαπλές δηλώσεις και τοποθετήσεις της προέδρου ως εκπροσώπου του Δ.Σ σε Τηλεοπτικές Εκπομπές-Ραδιοφωνικές Συνεντεύξεις και γενικώς δηλώσεις στα ΜΜΕ, που ανέδειξαν την ΑΝΤΙΘΕΣΗ της ΕΛΜΕ στο αντιδραστικό μέτρο, αλλά και τις δραματικές επιπτώσεις του συνολικά στην αποδόμηση των εργασιακών, δημοκρατικών και μορφωτικών κατακτήσεων. Προς την ίδια κατεύθυνση συνέβαλαν καθοριστικά και οι Συνεντεύξεις των μελών του ΔΣ εν όψει των κινητοποιήσεων, που αναδείκνυαν την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής και συλλογικής πάλης. Τονίζεται ότι δυο φορές ,μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ, συμμετείχε και ο ΣΕΠΕ στις συνεντεύξεις ενάντια στην Αξιολόγηση, στη βάση της συγκρότησης μετώπου παιδείας.

Αντισταθήκαμε στην πραγματοποίηση των Εξετάσεων Pisa ως μέσου αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης-διαβάθμισης σχολείων και εκπαιδευτικών, με παράσταση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το προγραμματισμένο σχολείο διεξαγωγής του διαγωνισμού (10/5) και καταγγείλαμε την κρυφή πραγματοποίησή του από τη διοίκηση σε άλλο σχολείο(!)

3.ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΙΣ ΓΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΓΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

.Παρά την πολύχρονη επικράτηση των δυνάμεων του γραφειοκρατικού και συναινετικού συνδικαλισμού στο σωματείο μας και τη συνακόλουθη απαξίωση των ΓΣ και των συλλογικών διαδικασιών γενικώς, οι ΓΣ της ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκαν την περυσινή συνδικαλιστική χρονιά έδειξαν αναθέρμανση του ενδιαφέροντος και αύξηση της συμμετοχής των συναδέλφων, γεγονός που επιβεβαίωνε την ανάγκη που προέβαλε η ίδια η βάση για αγωνιστική ανασύνταξη της ΕΛΜΕ και ανάπτυξη της συλλογικής πάλης .Αξιοσημείωτη ήταν η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη ΓΣ που πραγματοποιήθηκε, με τη παρουσία του αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ (22/2/23), η οποία ανέδειξε και τη διάθεση της συσπείρωσης, αλλά και της ενωτικής πάλης απέναντι τόσο στο αντιδραστικό μέτρο της Αξιολόγησης, όσο και στους μισθούς της πείνας, την ακρίβεια και το ζοφερό κλίμα της καταστολής. Ως γενικό χαρακτηριστικό των ΓΣ την περυσινή συνδ. χρονιά καταγράφεται η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος και μια αυξημένη συμμετοχή, η οποία όμως δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο που απαιτεί η αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου, η οποία σαρώνει πολύχρονες και αιματηρές κατακτήσεις. Θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων των δημοκρατικών και αριστερών συνδ. δυνάμεων η μαζικοποίηση των ΓΣ, των συγκεντρώσεων, των απεργιών και των συλλογικών μέσων πάλης.

4. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΡΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-και ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Παρά την επίταση της αντιλαϊκής πολιτικής , την πρωτόγνωρη μεταπολιτευτικά φτώχεια, ακρίβεια, αδιοριστία και την επιβολή του αντιδραστικού μέτρου της Αξιολόγησης η συνδ. γραφειοκρατία (ΟΛΜΕ) ΔΕΝ αποφάσισε απεργιακούς αγώνες, αλλά περιορίστηκε στη συμμετοχή στις δυο απεργίες της ΑΔΕΔΥ (για τους νεκρούς των Τεμπών και την Υγεία). Σε αντίθεση με την συνδ. απραξία της ομοσπονδίας, η ΕΛΜΕ αποφάσιζε σε όλη τη διάρκεια της χρονιά πλειοψηφικά (παρατάξεις του προεδρείου) με επιμονή απεργιακούς αγώνες με προοπτική. Η ΕΛΜΕ με πλειοψηφική απόφαση (παρατάξεις του προεδρείου) καταδίκασε ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στα ΤΕΜΠΗ και την πολιτική των ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), στη βάση της υλοποίησης των αξιώσεων του κεφαλαίου και των επιταγών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Αποφάσισε και πάλι πλειοψηφικά απεργιακούς αγώνες με προοπτική και κλιμάκωση εν όψει των Γ.Σ της ΟΛΜΕ, οι οποίες όμως μειοψηφούσαν στη ΓΣ των προέδρων. Την αναγκαιότητα των απεργιακών αγώνων ως αποτελεσματικών μέσων αντίστασης στην Αξιολόγηση, τα πολλαπλά κενά, τους μισθούς της πείνας κλπ προασπίστηκε η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΛΜΕ σε όλο το διάστημα της περυσινής συνδ. χρονιάς. Σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, το ΔΣ της ΕΛΜΕ έδωσε τις δυνάμεις του (ενημέρωση σχολείων με κλιμάκια) στην απεργία και στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, όπου ήταν διακριτή η παρουσία της ΕΛΜΕ, με το πανό, το δικό της μπλοκ, τα συνθήματα, τις τοποθετήσεις της προέδρου. Την περυσινή συνδ. χρονιά η ΕΛΜΕ είχε ΜΑΖΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρουσία σε όλες τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, αξιοποιώντας όλα τα συλλογικά μέσα πάλης, μετά από πολύχρονη αδράνεια. Με δεδομένο το κενό των απεργιών, το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να καλύψει την ανάγκη των αγώνων με την κήρυξη ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και την οργάνωση Παραστάσεων Διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ και την ΠΔΕ, με αιτήματα: ενάντια στην Αξιολόγηση, για Υπογραφή από το Διευθυντή της ΔΙΔΕ Διαπιστωτικής Πράξης Απαλλαγής των Νεοδιορίστων από τη δόκιμη υπηρεσία, για πολλαπλά κενά και την Αδιοριστία, για τις διώξεις και την Ποινικοποίηση, για τους μισθούς της πείνας και το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης, αλλά και για τις ανάγκες στέγασης και στήριξης των Αναπληρωτών. Αντιδράσαμε άμεσα και καταγγείλαμε την προσπάθεια επιβολής νέου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές με παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ(14/7)

Καταγγείλαμε το επαίσχυντο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη και καλέσαμε σύσκεψη σωματείων και φορέων στο Ε.Κ.Η (7/9) για την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα ενάντια στην ψήφισή του.

5. ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η ΕΛΜΕ στάθηκε στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων και αγωνιστών είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε σε πανελλαδικό. Πήρε αποφάσεις στήριξης ΟΛΩΝ των διωκόμενων εκπαιδευτικών, αλλά κα εργαζομένων από τους οποίους ζητήθηκε στήριξη. εκδίδοντας αποφάσεις και καταδικάζοντας το κλίμα της τρομοκράτησης των εργαζομένων και της συνδ. φίμωσής τους. Ειδικότερα, υποστήριξε τον συνάδελφο που εντελώς άδικα, αβάσιμα και προκλητικά κατηγορήθηκε από την πρώην διευθύντρια του ΚΕΔΑΣΥ, εκδίδοντας απόφαση αμέριστης υποστήριξής του, τονίζοντας το αδιαμφισβήτητο και πολλαπλώς επιβεβαιωμένο δημοκρατικό ήθος του, ενώ καταδικάσαμε τη δίωξη και απαιτήσαμε την απαλλαγή του συναδέλφου από κάθε κατηγορία, με παράσταση στη ΠΔΕ, με ανακοινώσεις και δηλώσεις της προέδρου ως εκπροσώπου του ΔΣ στον τύπο. Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ απέδειξε μεν το αβάσιμο των κατηγοριών εναντίον του συναδέλφου, καταλήγει όμως σε παρατηρήσεις–κρίσεις που αδικούν τον αποδεδειγμένα δημοκρατικού ήθους συνάδελφο. Συγχρόνως, η ΕΛΜΕ ανέδειξε και καταδίκασε πρώτη τη δίωξη και απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης μιας συνεπούς και αγωνίστριας συναδέλφου από την Α/θμια που…τιμωρήθηκε με ΕΔΕ(!), επειδή αντιστάθηκε στην Αξιολόγηση, τηρώντας μάλιστα τις αποφάσεις της ΔΟΕ(!). Η ΕΛΜΕ συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις διαμαρτυρίας (στη Διεύθυνση Α/θμιας, την ΠΔΕ), ενώ ανέδειξε το θέμα με τις επανειλημμένες αναφορές και τοποθετήσεις της προέδρου στα ΜΜΕ. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ της συναδέλφου επιβεβαιώνει την αρχή ότι μόνο ο ανυποχώρητος και ενωτικός αγώνας μπορεί να κατοχυρώσει τα δικαιώματά μας.Στο ίδιο πλαίσιο , η ΕΛΜΕ καταδίκασε την επέλαση της Αστυνομίας στον Ευαγγελισμό, έβγαλε απόφαση (πλειοψηφική) καταγγελίας της καταστολής και στήριξης του βαριά τραυματισμένου φοιτητή, αλλά και αυτού που απειλήθηκε ως..υποψήφιο θύμα, συστρατεύτηκε με όλες τις συλλογικότητες, στην κατεύθυνση της προάσπισης των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και συμμετείχε στη συγκέντρωση κατά της ποινικοποίησης των αγώνων.

6. Η ΕΛΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΛΑΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: Η ΕΛΜΕ αντιστάθηκε με όλα τις δυνάμεις της και τα συλλογικά μέσα ενάντια στην ισοπέδωση και των υπολειμμάτων των δικαιωμάτων μας στη δημόσια, δωρεάν και καθολική Υγεία. Πήρε απόφαση στήριξης του απεργιακού αγώνα ενάντια στην Κατάργηση του Βενιζελείου: αποφάσισε κήρυξη στάσης εργασίας, συμμετείχε με πανό στη συγκέντρωση από την πύλη του Νοσοκομείου και στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που οργανώθηκε, ανέδειξε στη συγκέντρωση με την τοποθέτηση της προέδρου την υπεράσπιση του αγώνα των υγειονομικών ,προπαγάνδισε με όλα τα δυνατά μέσα (ενημερώσεις συλλόγων, ανακοινώσεις, δηλώσεις στα ΜΜΕ) τα αιτήματά μας. Αντίστοιχη στάση τήρησε και στην Απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ίδιο θέμα, ενώ με απόφασή της συμμετείχε εξ αρχής στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ,με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη σύνδεση με το χώρο των υγειονομικών, αλλά και την ενιαιο-μετωπική αντίσταση στην πολιτική της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων στο βασικότερο δικαίωμα. Τονίζεται ότι, στη βάση της προώθησης αυτών των αιτημάτων, η ΕΛΜΕ στήριξε και την κινητοποίηση των υγειονομικών στο ΠΑΓΝΗ, με τη συμμετοχή της στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου, δείχνοντας την συμπαράστασή της με όλα τα μέσα(πανό, δηλώσεις στα ΜΜΕ κλπ), ενώ κήρυξε και στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου της Σητείας, η οποία εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

7. Η ΕΛΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ: Η ΕΛΜΕ ήταν το πρώτο σωματείο που πήρε απόφαση οργάνωσης συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των πολύπαθων Παλαιστινίων, εκφράζοντας εξ αρχής- με πλειοψηφική απόφαση (παρατάξεις του προεδρείου) -την αντίθεσή της στη λογική των «ίσων αποστάσεων» μεταξύ θύτη και θύματος .Καταδίκασε τη θηριωδία του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, την υποστήριξή του από τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις (ΗΠΑ-ΕΕ) και την ελληνική κυβέρνηση (συμμετοχή, βάσεις, συμφωνίες με Ισραήλ).Η ΕΛΜΕ όχι μόνο άνοιξε το δρόμο των συλλαλητηρίων στήριξης των παλαιστινίων στην πόλη, αλλά οργάνωσε και δεύτερο συλλαλητήριο, ενώ συμμετείχε και σε αυτό που οργάνωσαν τα εργατικά σωματεία, αλλά και στη συγκέντρωση στην οποία κάλεσε η «Συνέλευση Αλληλεγγύης». Αξιοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα (συγκεντρώσεις, πανό, συνθήματα, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις τύπου, διαρκείς δηλώσεις της προέδρου στα ΜΜΕ κλπ) συνέβαλε καθοριστικά, ώστε ο δίκαιος, μακρόχρονος και ματωμένος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού να προβληθεί και να υποστηριχτεί από την Κοινή γνώμη.

8.Η ΕΛΜΕ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 73.

Η ΕΛΜΕ πήρε νωρίς την πρωτοβουλία της κοινοποίησης της απόφασής της για συνδιοργάνωση μιας Κοινής Συγκέντρωσης όλων των σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και μαζικών φορέων για την λαϊκή εξέγερση το Νοέμβρη του 73 ενάντια στην Αμερικανοκίνητη ν φασιστική και στρατοκρατική δικτατορία, αναδεικνύοντας, με πλειοψηφική απόφασή της (παρατάξεις του προεδρείου) την σύνδεση της αντιδικτατορικής πάλης με τα αιτήματα της εποχής ενάντια στον εκφασισμό, τις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία, τον πόλεμο, τη λαϊκή αφαίμαξη, την ποινικοποίηση των αγώνων και την ισοπέδωση των δικαιωμάτων στη μόρφωση, τη δουλειά, την υγεία, πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, στη ρότα των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).Η συγκέντρωση, με ευθύνη της ΕΛΜΕ, ήταν πολυφωνική , πολύ μαζική και συλλαλητήριο δυναμικό και ειρηνικό, αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία των μηνυμάτων και αιτημάτων του Πολυτεχνείου. Στο ίδια πλαίσιο, την παραμονή της επετείου, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ συμμετείχε σε πάνελ που είχαν διοργανώσει οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Λότζια, μαζί με δυο εκπροσώπους από το χώρο της υγείας και έναν αγωνιστή, φυλακισμένο και βασανισμένο από τη χούντα για αρκετούς μήνες , από το χώρο της ΑΝΤΙΕΦΕΕ. Η εκδήλωση είχε μαζικότητα, παλμό και αγωνιστική θέρμη, συνδέοντας το Πολυτεχνείο με τους σύγχρονους αγώνες.

9. Η ΕΛΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΧΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Η ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφαση ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των φορέων τιμής των θυμάτων και αγωνιστών του ολοκαυτώματος της Βιάννου. Εξέδωσε απόφαση και ενημέρωσε τους συναδέλφους, κάλεσε σε συμμετοχή συναδέλφους και μαθητές και με δηλώσεις της προέδρου στα ΜΜΕ, αλλά και την τοποθέτησή της στην εκδήλωση, η ΕΛΜΕ καταδίκασε το ναζιστικό έγκλημα, αναθέρμανε τη συλλογική μνήμη της ναζιστικής θηριωδίας και σύνδεσε τον αντιφασιστικό αγώνα του 40 με τις ανάγκες της λαϊκής αντίσταση σήμερα ενάντια στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.Στο ίδιο, πλαίσιο η ΕΛΜΕ με πλειοψηφική απόφαση, καταδίκασε την ..εκπαιδευτική επίσκεψη στο μνημείο της ναζιστικής κατοχής της Κρήτης, στην τοποθεσία «Κακό Πουλί Χανιά», καταδίκη που υιοθέτησε και η ΕΛΜΕ Χανίων.

10. Η ΕΛΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Με απόφαση της ΕΛΜΕ καταδικάστηκε (πλειοψηφικά) την εγκατάλειψη των περιοχών από την κυβέρνηση της ΝΔ και από όλες τις προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κλπ), αλλά και με ομόφωνη απόφαση κατέθεσε χρηματική ενίσχυση στις ΕΛΜΕ των πληγεισών περιοχών, ενώ η ΟΛΜΕ δεν πήρε καμία απόφαση οικονομικής ενίσχυσης(!)Ανέδειξε το θέμα της αλληλεγγύης και της ανάγκης στήριξης των συναδέλφων και συνολικά των κατοίκων αξιοποιώντας όλα τα μέσα. Προς την κατεύθυνση της στήριξης του αγώνα των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας , σε συνεννόηση με τον ΣΕΠΕ, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση στήριξης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, όπου συμμετείχε και Μουσικό Σχήμα της ΕΛΜΕ, μαζί με το αντίστοιχο σχήμα του Δήμου και τη θεατρική Ομάδα του ΣΕΠΕ. Η εκδήλωση είχε επιτυχία και μαζικότητα και ανέδειξε ένα υψηλό δείκτη συλλογικής ευαισθησίας των εκπαιδευτικών.

11. ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ. Τα γραφεία της ΕΛΜΕ για πολλά χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι αντιλειτουργικός και πρακτικά δυσκόλευε πολλές ουσιαστικές λειτουργίες της ΕΛΜΕ, λόγω των πολλών προβλημάτων του. Ευθύς εξ αρχής, με την συγκρότηση του προεδρείου, θέσαμε το ζήτημα της ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ του χώρου και της μετατροπής του σε ένα λειτουργικό και φιλόξενο χώρο συνδ. οργάνου. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακαίνιση τόσο εσωτερικά (πόρτες, φωτισμός), όσο και εξωτερικά (μπαλκόνι, κάγκελα κλπ). Οι εργασίες ήταν πολύχρονες και η επίβλεψή τους απαίτησε κατάθεση χρόνου, και διάθεσης (από τα μέλη του προεδρείου, άλλα ιδιαίτερα από τη γραμματέα που είχε αναλάβει τη διερεύνηση του κόστους και την επαφή με το προσωπικό εργασίας), ενώ σε πολλά ΔΣ κατατέθηκαν, κοινοποιήθηκαν και επιλέχτηκαν οι πιο συμφέρουσες προσφορές. Η σύγκριση της εικόνας των παλιών και εγκαταλελειμμένων γραφείων (που δεν επέτρεπε ούτε την πραγματοποίηση μιας συνέντευξης τύπου) με την αναβαθμισμένη εικόνα των ανακαινισμένων αποτελεί το ισχυρότερο τεκμήριο μιας δράσης που έπρεπε να είχε αναληφθεί πολλά χρόνια πριν, ώστε οι εργαζόμενοι, όλες οι επιστημονικές ενώσεις, οι παρατάξεις που δρουν στην ΕΛΜΕ να έχουν ένα φιλόξενο και λειτουργικό χώρο συλλογικής δράσης. Στην ίδια βάση, πήραμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ της συλλογικής ιδιοκτησίας των γραφείων της ΕΛΜΕ, πρωτοβουλία που έπρεπε να είχε αναληφθεί πριν από πολλά χρόνια, γιατί τα γραφεία ενός σωματείου είναι το συλλογικό σπίτι των εργαζομένων του και δεν πρέπει να έχουν μετέωρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.

12. Η ΕΛΜΕ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΘΟΚΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ» ΤΟΥ ΓΚΟΓΚΟΛ. Συνεχίζοντας και τιμώντας την πολύχρονη και αξιέπαινη θεατρική και πολιτιστική παράδοση της ΕΛΜΕ, εξ αρχής ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ την θεατρική ομάδα σε κάθε πλευρά της δραστηριότητάς της που απαιτούσε συμμετοχή στο σωματείο: Συνεργασία με Περιφέρεια και Δήμο, προβολή της αξίας και του μηνύματος του έργου με ανακοινώσεις, τοποθετήσεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ, αλλά και με τον χαιρετισμό της προέδρου εκ μέρους της ΕΛΜΕ και στις δυο παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο μικρό κηποθέατρο που ήταν κατάμεστο. Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και θεωρούμε ότι η ΕΛΜΕ έχει από παλιά ανοίξει ένα ωραίο δρόμο θεατρικής παιδείας και έκφρασης που πρέπει να συνεχιστεί.Στην ίδια βάση, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε και όλες τις πολιτιστικές ομάδες της ΕΛΜΕ, όπως είναι οι ομάδες χορού, παραδοσιακού και σύγχρονου, τονίζοντας ότι η πολιτιστική δράση του σωματείου μας είναι σεβαστή και αδιαμφισβήτητη έκφραση του συλλογικού οικοδομήματός μας.

13. Η ΕΛΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ για λόγους υγείας ή για όποιο άλλο λόγο και γενικά θεωρούμε ότι η Αλληλεγγύη, η αμοιβαιότητα, η συλλογικότητα, η ενότητα και η μαζική πάλη είναι τα αποτελεσματικά ..όπλα των εργαζομένων απέναντι σε μια πολιτική ολομέτωπης επίθεσης στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας

Γενικά, κατά την περυσινή συνδ. χρονιά υπήρξε Αγωνιστική Ανασύνταξη του σωματείου μας και διαπιστώθηκε αναζωπύρωση της διάθεσης συμμετοχής στις συλλογικές λειτουργίες, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις, όμως μεγάλος φραγμός στην ανάπτυξη συνολικά του λαϊκού κινήματος αποτελεί αντιλαϊκός συσχετισμός δυνάμεων στην ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ. Η κυριαρχία των δυνάμεων του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού αποτελεί μέγιστο εμπόδιο στην έκφραση των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων και για αυτό το λόγο είναι αναγκαίος και ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ της δράσης όλων των σωματείων, των συλλογικοτήτων και φορέων που έχουν στόχο την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, ανεργίας, αμορφωσιάς, καταστολής, στη φασιστική και ιμπεριαλιστική θηριωδία και τον πόλεμο.

Η Πρόεδρος – Η Γενική Γραμματέας

Αρετή ΣπαχήΟικονομάκη Μαρία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το