ΕΛΜΕ Ηρακλείου

EΚΦΡΑZOΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους μας, τους μαθητές και όλους τους κατοίκους του θεσσαλικού κάμπου. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, στα πλαίσια της έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης και αμέριστης συμπαράστασής του στους κατοίκους της περιοχής της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα προς τους μαθητές και συναδέλφους μας που είδαν τα σπίτια, τις περιουσίες, τα νοικοκυριά και τα σχολεία τους να καταστρέφονται μπροστά στην επέλαση της πλημμύρας, ενώ το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ επιβεβαίωνε ξανά, με τον πιο προκλητικό τρόπο, την πλήρη αδιαφορία του για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων, στην τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/9 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Καπετανάκειο, αποφάσισε τα εξής :

Να καταθέσει στους λογαριασμούς των τεσσάρων(4) ΕΛΜΕ των πληττόμενων περιοχών ποσό των 2000 ευρώ συνολικά, 500 ευρώ ανά σωματείο.

Να καλέσει τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους των σχολείων της περιοχής μας να καταβάλουν κάποιο ποσό στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, συλλογικά ή ατομικά, σε όποιον/ους από τους παρακάτω λογαριασμό/ούς τραπέζης των ΕΛΜΕ αποφασίσουν.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΛΜΕ:

ΕΝΩΣΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στην ALPHA BANK_IBAN: GR1901403200320002002015290

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ   EUROBANK_IBAN:GR0602607270000910102918271

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ALPHA BANK_ IBAN: GR6701403060306002101025155

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ _IBAN: GR2201726150005615108726230 με την ένδειξη για τους ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ:

Να απεγκλωβιστούν άμεσα όλοι οι εγκλωβισμένοι

Να μετατραπούν οι πλημμυρισμένες περιοχές σε κατοικήσιμους και καλλιεργήσιμους τόπους

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας των κατοίκων

Να ανοικοδομηθούν οι κατεστραμμένες κατοικίες

Να αποζημιωθούν οι αγρότες (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) για όλη την έκταση της ζημιάς που έχουν υποστεί, και γενικά όλοι οι πλημμυροπαθείς για την καταστροφή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Να διασφαλιστούν οι όροι της αξιοπρεπούς διαβίωσης (ΣΤΕΓΑΣΗ, ΔΙΑΜΟΝΉ, ΣΙΤΙΣΗ) όλων των πληγέντων μέχρι την ανασύσταση των περιουσιακών τους δομών

Να εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία Αντιπλημμυρικά Έργα

Να χορηγηθεί δωρεάν όλη η απαιτούμενη επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στους πληγέντες για την ανάκτηση των περιουσιών τους

Για την εκπαίδευση:

Άμεση, ασφαλή αποκατάσταση των σχολικών υποδομών (κτίρια, εξοπλισμός).

Να κατοχυρωθούν οι όροι της ομαλής λειτουργίας όλων των σχολείων (σχολική στέγη, προσλήψεις εκπαιδευτικών-στέγη-σίτιση-μεταφορά των μαθητών)

Οικονομική και ψυχολογική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν πληγεί με προσλήψεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών κλπ

Καμία τηλεκπαίδευση!

Μείωση της ύλης και του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Κανένας εκπαιδευτικός που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο σχολείο του να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την εργασία του και να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα. 

Ειδική μέριμνα για τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες που προσλήφθηκαν από ή προς τις πληγείσες περιοχές. Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων από 1/9 και για όσο διάστημα χρειαστεί να απουσιάσουν λόγω αδυναμίας μετακίνησης, καταστροφής της περιουσίας τους, αναζήτησης κατοικίας.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών.

Εγγραφή και απαλλαγή από τα τροφεία όλων των παιδιών ηλικίας 0-4 στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Αρετή Σπαχή Οικονομάκη Μαρία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το