ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εκπαιδευτικούς δεν έχει τέλος. Παρά το γεγονός ότι παρήλθε ένας χρόνος από τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2022 και βαδίζουμε ολοταχώς για αυτές του 2023 παραμένει η οικονομική εκκρεμότητα προς τους βαθμολογητές του 51ου Βαθμολογικού Κέντρου της Ημαθίας που είχαμε καταγγείλει ως σωματείο τον περασμένο Σεπτέμβρη (περικοπή αποζημίωσης 8 γραπτών ανά μάθημα σε όσους διόρθωσαν πάνω από 30 γραπτά). Το Υπουργείο προκλητικά αγνόησε ακόμη και το αίτημα που του απέστειλε η ΔΔΕ Ημαθίας για έκδοση ρύθμισης κατ’ εξαίρεση πληρωμής των εκκρεμών οφειλών.
Το οφειλόμενο ποσό μπορεί να είναι μικρό ,ωστόσο είναι απολύτως ενδεικτικό της στυγνής αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία μοιράζει αφειδώς υπερκέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, του χαρίζει τον δημόσιο πλούτο και τα δημόσια αγαθά και από την άλλη επελαύνει εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης για τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της, για τη διάλυση των μορφωτικών δικαιωμάτων των λειτουργών της. Συνεπής στην προσπάθειά της για δυσφήμιση του έργου του εκπαιδευτικού εκτός από τις συνεχείς δικαστικές προσφυγές σε βάρος του κλάδου και την οικονομική του εξουθένωση, αποκαλύπτει και με αυτόν τον τρόπο την υποτίμησή της και την εχθρική της θέση για αυτόν. Αποκαλύπτει την πρόθεσή της για περαιτέρω υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που εφαρμόζει παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Εξάλλου στο σχολείο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, της ταξικής επιλογής, των πολλαπλών μηχανισμών αποκλεισμού των παιδιών των ασθενέστερων τάξεων, ανάλογη θέση επιφυλάσσει και για τον εκπαιδευτικό.
Ως ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ απαιτούμε:
 Άμεση κάλυψη του συνόλου της αποζημίωσης προς τους βαθμολογητές για τις Πανελλαδικές του 2022
 Έγκαιρη έγκριση των απαραίτητων πιστώσεων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2023
 Γενναία αύξηση των πενιχρών και εξευτελιστικών αποδοχών των εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους στα Εξεταστικά και Βαθμολογικά Κέντρα των Πανελλαδικών εξετάσεων.
 Γενναία αύξηση των μισθών

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το