Την απόλυση του Προέδρου (που είναι και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας) και του Γραμματέα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) μεθοδεύει η εταιρεία EDILMAC, εταιρεία εργολάβος της Ελληνικός Χρυσός (Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής).
Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:
«Τη στιγμή που το Σωματείο μας πραγματοποιεί σειρά κινητοποιήσεων (επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, απεργία) με στόχο την υλοποίηση των αιτημάτων μας, η εταιρεία EDILMAC με τις πλάτες της “Ελληνικός Χρυσός” προχωράει σε μία ακόμη άνευ προηγουμένου προκλητική κίνηση. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής 26/03/2021, αιφνιδίως, εν μέσω στάσης εργασίας και αφού είχε προηγηθεί απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της “Ελληνικός Χρυσός”, στο Στρατώνι (όπου η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Σωματείων), η εταιρεία EDILMAC ανακοίνωσε στον Προέδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μας ότι η “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” απαίτησε να ακυρωθούν οι κάρτες εισόδου τους στο εργοτάξιο και να αποχωρήσουν άμεσα από τις εγκαταστάσεις της “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”».
Η επιχείρηση απόλυσης των συνδικαλιστών, έρχεται ως συνέχεια των απειλών σε εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους σε δράσεις του Συνδικάτου και με την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζόμενων ότι θα συμμετείχαν σε απεργία με δήθεν «παράνομα» αιτήματα. Σε ό,τι αφορά στα «παράνομα» αιτήματα, αυτά είναι αυξήσεις στους μισθούς, μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Στην κλιμακούμενη αυτή επιθετικότητα της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι απαντούν με την προκήρυξη νέων κινητοποιήσεων, ενώ μεγαλώνει και το κύμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα τους.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το