ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ,  ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ  ΕΡΓΑΤΩΝ  ΚΑΙ  ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ  ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟ-ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
  • Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΊΝΑΙ  Ο ΜΟΝΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Εκφράζουμε  την  αλληλεγγύη και  την αμέριστη συμπαράστασή μας  στο δίκαιο αγώνα των εργατών στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα» της Θεσσαλονίκης ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα των απολύσεων, των διώξεων, των ατομικών συμβάσεων της εργασιακής γαλέρας και της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της ΝΔ,  συνεχίζοντας και επιτείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της, θέσπισε  την ολομέτωπη επίθεση στα εργατο-λαϊκά δικαιώματα, με κορύφωση το νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Έστρωσε έτσι το τοπίο  στους περιώνυμες «επενδυτές» να ισοπεδώσουν κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και συλλογικής κατάκτησης, αναγνωρίζοντάς τους τη δυνατότητα να αγοράζουν επιχειρήσεις, απαλλαγμένες (!) από όλες τις οφειλές τους έναντι τόσο του δημοσίου, όσο και έναντι των ασφαλιστικών ταμείων και με βασική κατεύθυνση την επιβολή  συνθηκών εργασιακής γαλέρας,  μέσω της κατάργησης των Συλλογικών  Συμβάσεων Εργασίας, της επιβολής ατομικών συμφώνων απασχολησιμότητας, της ποινικοποίησης των απεργιακών αγώνων και των διώξεων των συνδικαλιστών, των  απεργών και  των αγωνιστών.

Στη βάση αυτή, η νέα διοίκηση στη Μαλαματίνα,   εφάρμοσε  εξ αρχής  το αντεργατικό μέτρο της μείωσης  των αποδοχών όλων των εργαζομένων  κατά 20% και στη συνέχεια αρνήθηκε να υπογράψει επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση, στοχεύοντας στην επιβολή των ατομικών συμφώνων απασχολησιμότητας, που μετατρέπουν το μισθό σε επίδομα, ακυρώνουν όλες τις εργασιακές, συνδικαλιστικές και γενικά συλλογικές κατακτήσεις και παραπέμποντας στον εργασιακό μεσαίωνα.

Απέναντι σε αυτά τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα  αντιστέκονται εδώ και ενάμιση μήνα οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα, μέσω του απεργιακού αγώνα που κήρυξε το σωματείο τους.

Τον ανυποχώρητο και ενωτικό αγώνα των απεργών εργατών επεχείρησε να καταστείλει η κυβέρνηση εξαπολύοντας τα ΜΑΤ εναντίον τους και συλλαμβάνοντας τον πρόεδρο του σωματείου, αλλά και άλλους αγωνιστές απεργούς και συμπαραστάτες, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν σχηματισθεί  70! δικογραφίες, σε μια προσπάθεια επιβολής του δόγματος του τρόμου και της υποταγής στα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα.

Η επιχείρηση καταστολής , αλλά και διάσπασης της ενότητας  του απεργιακού αγώνα των εργατών στη Μαλαματίνα   συναντά καθημερινά το ενωτικό –συλλογικό τείχος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  όλων των εργαζομένων που διεκδικούν το αυτονόητο: Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις, να  μην επιβληθούν τα ατομικά σύμφωνα της εργασιακής σκλαβιάς, να υπογραφούν ΣΣΕ με μισθούς που θα καλύπτουν ο κόστος της ζωής και   με αναγνώριση  των θεμελιωδών εργατικών και οικονομικών κατακτήσεων του εργατο-λαϊκού κινήματος.

Οι εργάτες της Μαλαματίνας  δείχνουν το δρόμο της συλλογικής αντίστασης και ενωτικής πάλης που είναι ο μόνος δρόμος της νίκης των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, των απολύσεων,της λαϊκής τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης της συλλογικής πάλης, πολιτική  που επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ,με τη στήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου.

Η στήριξη του δίκαιου αγώνα των απεργών της Μαλαματίνας αποτελεί ύψιστο κοινωνικό, ηθικό, ιδεολογικό και  δημοκρατικό καθήκον όλων των εργαζομένων και των συλλογικών φορέων  τους.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝA

ΟΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το