Κοροϊδία αποδείχθηκε η εξαγγελία της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μέχρι 10%, για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που ενώ ήδη ασφάλισαν τις περιουσίες τους διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να επωφεληθούν. Έτσι, όσοι είχαν ασφαλίσει τα ακίνητά τους για σεισμό και πυρκαγιά, αλλά όχι για πλημμύρες, κυρίως αυτά που βρίσκονται σε όροφο πολυκατοικίας και θεωρήθηκε από τις ασφαλιστικές εταιρείες ότι δεν κινδυνεύουν από ενδεχόμενες πλημμύρες, δεν είδαν την εξαγγελθείσα μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού για να εφαρμοστεί η έκπτωση θα έπρεπε το προηγούμενο έτος οι κατοικίες τους να είχαν ασφαλιστεί και για τους τρεις κινδύνους!

Επίσης πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες που πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει η σχετική νομοθετική ρύθμιση, αλλά είχαν κάνει ξεχωριστά ασφαλιστήρια συμβόλαια και όχι ένα ενιαίο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που να περιλαμβάνει και τους τρεις κινδύνους, εξαιρέθηκαν επίσης από το μέτρο. Γιατί έτσι έλεγε ο νόμος και δεν τους το επεσήμαναν οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να τους “ψήσουν” ώστε να κλείσουν νέα συμβόλαια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα σε τέτοιου είδους κοροϊδίες, να εξαγγέλλει με πομπώδη τρόπο μέσω και των παπαγάλων της στα ΜΜΕ διάφορα ευεργετικά μέτρα (διάβαζε ελεημοσύνες), τα οποία τελικά αποδεικνύεται ότι αφορούν ελάχιστους! Έτσι ακόμα μια φορά θα κουνάνε το δάχτυλο στον εργαζόμενο λαό επισημαίνοντάς του την ατομική ευθύνη που είχε όταν υπέγραφε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες τσιμπολόγησαν εκατοντάδες χιλιάδες νέα ασφαλιστήρια, χωρίς κανένα όφελος για τους ιδιοκτήτες!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το