Χιλιάδες συγκεντρωμένοι, κυρίως φοιτητές και φοιτήτριες, αψήφησαν τον άσχημο καιρό και κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας να διαδηλώσουν για την τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και την κρατική καταστολή και την πολιτική διαχείριση της πανδημίας καθώς και για την επί μακρόν αναστολή λειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία και τα πανεπιστήμια

foititiko_alfavitafoititiko_alfavita1

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έφτασαν με πορεία στη Βουλή φωνάζοντας με παλμό συνθήματα, όπως «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».


Δεκάδες καλέσματα

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, καλούσαν εδώ και μέρες δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και μαθητές. Το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στηρίζουν άλλωστε και οι δύο μεγάλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ). 

«Για άλλη μια φορά η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με λήψη όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και  πρωτοκόλλων, συνεχίζοντας, παράλληλα, αποφασιστικά τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως 4692/2020 και του νόμου που ψήφισε για τα πανεπιστήμια, που θεσπίζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα Α.Ε.Ι., προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την “πανεπιστημιακή” αστυνομία αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Η ΟΛΜΕ κήρυξε μάλιστα 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 – 14.00 για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις. foititiko_alfavita3

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

«Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές – Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί – Ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας» γράφει χαρακτηριστικά το κεντρικό πανό των φοιτητικών συλλόγων.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις, όπως οι Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Χανιά.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το